www.magyar-mernoki.com
Schneider Electric News

Élen a Schneider Electric a microgrid integrátorok között

A microgrid egy olyan önálló elektromos hálózat, amely lehetővé teszi, hogy egy vállalkozás a telephelyén termeljen saját villamos energiát, és azt akkor használja, amikor a legnagyobb szükség van rá.

Élen a Schneider Electric a microgrid integrátorok között

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat az első helyen végzett a Guidehouse Insights által összeállított „2023 Microgrid Integrator Leaderboard” rangsorban. Ez az eredmény a vállalat egyedülálló stratégiájának elismerése, melynek megvalósítása során ötvözi a microgrid szolgáltatásait, technológiáit és a közös vállalkozásokon keresztül biztosított innovatív üzleti modelleket.

A Guidehouse Insights idén először állította össze a legjobb microgrid integrátorok rangsorát, amelyen a Schneider Electric végzett az első helyen. A cég a kiemelkedő eredményt többek között a nagymértékben testreszabott microgrid szolgáltatásainak, valamint az újonnan bevezetett, közepes méretű kereskedelmi telephelyek számára kifejlesztett, szabványosított EcoStruxure Microgrid Flex megoldáscsomagjának köszönheti.

A rangsor készítői értékelték azt is, hogy a Schneider Electric pénzügyi szolgáltatókkal közös vállalkozásokat hozott létre (AlphaStruxure és GreenStruxure), amelyek a tervezés, finanszírozás, építés, üzemeltetés és karbantartás teljes életciklusát végigkísérő, energia mint szolgáltatás (EaaS – Energy as a Service) koncepció piaci bevezetésén dolgoznak.

A Schneider Electric és partnerei együttesen megbízhatóan képesek egyedi vagy moduláris megoldásokat nyújtani, kihasználva a vállalat microgrid és DER-projektek terén szerzett gazdag tapasztalatát, valamint a megoldások skálázásához szükséges automatizálási technológiákat és tesztelt architektúrákat. Csak Észak-Amerikában a Schneider Electric több mint 350 microgrid rendszert tervezett, épített és tart fenn jelenleg is.

Egy olyan időszakban, amikor a szélsőséges időjárási események egyre inkább befolyásolják az elektromos hálózatok ellenállóképességét, és különösen nagy hangsúlyt kap a dekarbonizáció, a microgridek képesek biztosítani a szükséges rugalmasságot, amivel a felhasználók tiszta, saját termelésű energiához juthatnak hozzá a helyi elosztott energiaforrásokból (DER), mint például a napelemes (PV) rendszerek és energiatároló akkumulátorok. Azok a vállalkozások, amelyek védekezni akarnak az áramkimaradások és az ingadozó energiaárak jelentette kockázatok ellen, a microgrid-integrátoroktól várhatnak segítséget.

Az ő támogatásukkal könnyebben tudnak microgrid eszközöket telepíteni, illetve biztosítják a működésük ellenőrzéséhez és optimalizálásához szükséges technológiákat is. Az üzleti és kormányzati szektor microgrid beruházásai egyaránt fontosak az épületek fenntartható energia- és DER-igényeinek kiszolgálásához, ezért jelentősek az olyan kezdeményezések, mint például a Biden-kormányzat által a közelmúltban a környezetbarát szövetségi épületek megvalósítására létrehozott közel 1 milliárd dolláros alap.

„Mindig, minden törekvésünkben a fenntarthatóságot, az ügyfeleket és partnereinket helyezzük előtérbe, ez a megközelítés eredményezi globális vezető szerepünket. Megtisztelő, hogy a Guidehouse Insights elismerésben részesített minket vezető szerepünkért, szakértelmünkért és a microgrid értékláncban nyújtott kiváló minőségű, stratégiai megoldásainkért, amelyek lehetővé teszik ügyfeleink számára, hogy új szintet érjenek el a dekarbonizálásban” – mondta el Manish Kumar, a Schneider Electric „Global Digital Energy Division” részlegének ügyvezető alelnöke.

„Fontos hangsúlyozni, hogy a legelső „Microgrid Integrator Leaderboard” jelentésünkben a Schneider Electric a microgrid projektjeinek magas száma, a nagymértékben testreszabott megoldások tervezésében szerzett tapasztalatának, a közepes méretű kereskedelmi létesítmények számára újonnan bevezetett szabványosított ajánlatnak és az innovatív, harmadik fél bevonásával megvalósított finanszírozási modellnek köszönhetően végzett az első helyen.

Amit a Schneider Electric a legjobban csinál, az az, hogy egyedi megoldásokat alakít ki az ügyfél energiaigényeihez alkalmazkodva, biztosítva ezáltal, hogy a platformok, az infrastruktúra és a technológia produktívan működjenek együtt, hogy ezzel is segítse az ügyfelet üzleti céljainak elérésében. Ez bizonyítja vezető szerepüket a microgrid piacon” - jelezte Dan Power, a Guidehouse Insights vezető kutatási elemzője.

Bővebb információ a Schneider Electric microgrid megoldásairól.

www.se.com

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz