www.magyar-mernoki.com
BRADY

Az SMT-gyártósorokra telepíthető rugalmas címkeadagoló megfizethető azonosíthatósági megoldást jelent a cégeknek

A világszerte az azonosítás szakértőjeként ismert Brady és a német AMS Software & Elektronik együttműködési megállapodást írtak alá, hogy azonosításra használható high-tech, automatizált és megfizethető árú címkeadagolókat kínáljanak az elektronikai gyártóknak Európában, a Közel-Keleten és Afrikában. „A rugalmasságukról ismert AMS ALF14 címkeadagolók és a Brady speciális azonosító címkéi együttesen kimagaslóan hatékony automatizált címkézési megoldást jelentenek a nyomtatott áramkörök gyártására használt SMT-gyártósorokhoz” – nyilatkozta David Walmsley, a Brady EMEA üzletfejlesztési vezetője.

Az SMT-gyártósorokra telepíthető rugalmas címkeadagoló megfizethető azonosíthatósági megoldást jelent a cégeknek
Azonosíthatóság
„Az azonosíthatóság iránt soha nem volt még ekkora érdeklődés” – folytatta Walmsley. „Elmúltak azok az idők, amikor ilyen megoldásokat csak a legnagyobb vállalatok igényeltek és alkalmaztak. Napjainkban az azonosíthatóság iránt számos ágazatban van igény, azt a teljes ellátási láncra próbálják kiterjeszteni, azaz a viszonylag kis vállalatok sem maradhatnak ki belőle. Úgy véljük, hogy a megfizethető, minőségi címkeadagolók is a teljes ellátási lánc számára költséghatékony azonosíthatóságot biztosító megoldások részeivé válhatnak.”

Különböző méretek

Az AMS ALF14 címkeadagoló termékcsalád tagjaira kiemelkedően versenyképes költségstruktúra és tartós konstrukció jellemző, 5 x 5 mm és 53 x 53 mm között bármilyen címkemérethez és szalagszélességhez könnyen beállíthatók. „Az ALF14-25, ALF14-40 és ALF14-55 modellek leszorítják a költségeket és jobb minőséget biztosítanak, mert a címkék hordozóanyagát nem kell méretre vágni és az adagolók sincsenek egyetlen címkeméretre korlátozva” – mondta el Ivan Bajic, az AMS Software & Elektronik GmbH vezérigazgatója. „A különböző ágazatok igényeinek kielégítésére az ALF14 címkeadagoló termékcsalád tagjai különböző maximális méretű címkéket képesek kezelni, és a legjobb választást jelentik az elektronikai gyártás és a speciális célra szolgáló gépek esetében.” Emellett az ALF14 család mindegyik tagja moduláris kialakítású, így a felrakó és beültető gépek cseréje esetén nem kell az egész címkeadagolót is lecserélni. Elegendő az adagológép adaptere helyett másikat beszerezni, ami egy új adagoló költségének legfeljebb 20%-át teszi ki.

Egyszerű használat

A legelterjedtebb felrakó és beültető SMT-rendszerekhez az ALF14 család mindhárom címkeadagolója rendelkezik adapterekkel, ami kiemelkedő rugalmasságot és nagyon rövid üzembe helyezési időket biztosít ezeknek az egységeknek. Egy másik gépre való felszereléshez csak fel kell helyezni a megfelelő adaptert az adagolóra, és az azonosíthatósági rendszer máris használható.

A címkeadagolók teljesen automatizált címketovábbító rendszere a felrakó és beültető rendszereknél biztosítja a reprodukálható címkepozícionálást. Az egyszerű és gyors érzékelés és adagolás képes lépést tartani a legmodernebb felrakó berendezésekkel is, a kompakt kialakítás pedig minimalizálja az adagoló által elfoglalt helyet.

„A fogyóeszközöknek egyszerű cseréje, még a különböző címkeméret esetében is, olyan elvárás volt az ipari partnerek részéről, amelyre az AMS a termék tervezésekor külön odafigyelt. Mindegyik ALF14 címkeadagoló több különböző méretű címkét képes adagolni, ami gyors és egyszerű kezelést tesz lehetővé a napi műveletek során” – tette hozzá Mr. Bajic.

Nyomtatott áramkörökhöz való speciális azonosíthatósági címkék
A Brady UltraTemp™ címkecsalád termékei üresen vagy a specifikációknak megfelelően előre nyomtatva is kérhetők, és azonnal használhatók az ALF14 címkeadagolókkal. Az UltraTemp címkék a nyomtatott áramkörök teljes gyártási folyamata során épek és olvashatók maradnak, ellenállnak számos vegyszernek, hőmérsékletnek és nagy nyomásnak; az anyag és a nyomat tartóssága a teljes ellátási láncban biztosítja az azonosíthatóságot. Ezek a címkék emellett a modern automatizálás igényeit szem előtt tartva lettek kialakítva. „A Brady több évet fordított könnyen adagolható anyagok kifejlesztésére” – mondta David Walmsley. „Bárcsak egy címkéről van szó, ha azt nem lehet jól adagolni, a gyártósor leáll, és elveszhet az azonosíthatóság. A Brady megoldotta a címkék automatikus felhelyezésével kapcsolatos általános problémákat, és speciális anyagokat is kifejlesztett ezek leküzdésére.”

Nagyobb rugalmasság

A Brady UltraTemp címkéi egy az AMS ALF14 címkeadagolóhoz társított Brady nyomtatóval akár helyben is nyomtathatók. Ha számos különböző nyomatra van szükség, az automatizált azonosíthatósági megoldásnak egy Brady címkenyomtatóval való kiegészítése lehetővé teszi bármilyen vonalkód, QR-kód és gyártási szám ellenálló tintával való kinyomtatását az üres azonosíthatósági címkékre, biztosítva a modern SMT-gyártósorok igényeinek kielégítéséhez szükséges maximális rugalmasságot.

További információért és ingyenes ALF14 bemutatóért küldjön e-mailt a következő címre: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Az SMT-gyártósorokra telepíthető rugalmas címkeadagoló megfizethető azonosíthatósági megoldást jelent a cégeknek
Az SMT-gyártósorokra telepíthető rugalmas címkeadagoló megfizethető azonosíthatósági megoldást jelent a cégeknek

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz