www.magyar-mernoki.com
Schneider Electric News

Már főállásban dolgoznak a Schneider Electric-nél a volt kunszentmiklósi diákok

A Schneider Electric és az SZC Virágh Gedeon Technikum sikeresen együttműködött, a duális képzésben elsőként végzettek a cégnél helyezkedtek el.

Már főállásban dolgoznak a Schneider Electric-nél a volt kunszentmiklósi diákok

A 2021 őszén indult kezdeményezés keretében további évfolyamok tanulóival is szakképzési munkaszerződést kötött a Schneider Electric.

A Schneider Electric kunszentmiklósi gyára és a Kecskeméti SZC Virágh Gedeon Technikum 2021 őszén indította el az első közös duális képzését. A program célja, hogy jól hasznosítható elméleti és gyakorlati tudást sajátítsanak el a fiatalok részben már valós munkakörülmények között.

Az első tanévben 7 villanyszerelő tanulóval kötött szakképzési munkaszerződést a Schneider Electric. A program keretében 4 féléven keresztül tanulhattak a diákok a vállalat kunszentmiklósi gyárában. A duális képzés során egy hetet az iskolában, egy hetet pedig az üzemben töltöttek a fiatalok, míg nyáron egybefüggő gyakorlati idő volt, amikor szintén Kunszentmiklóson dolgoztak.

„A kezdeményezésben részt vevő fiatalok többféle területen megfordultak a termelésben, hogy minél több gyakorlati tapasztalatot tudjanak szerezni, emellett külsős oktatókkal is leszerződtünk, hogy a gyakorlati tudás mellett az elméleti alapokat is megkapják. Hatan tettek sikeres szakmai záróvizsgát, és nagy örömünkre szolgál, hogy a 6 tanulóból 5-en úgy döntöttek, hogy a Schneider Electric-nél kezdik meg szakmai pályafutásukat július 1-től, immáron saját főállású munkavállalóként. Ők több területen helyezkednek majd el, többek között a szerelésben és a tesztelésben vesznek majd részt” – mondta el Marosvölgyi Teréz, a Schneider Electric kunszentmiklósi gyárának HR vezetője.

A 2021 őszi kezdést követően tavaly szeptemberben a Kecskeméti SZC Virágh Gedeon Technikum hat hegesztő tanulójával kötött szakképzési munkaszerződést a Schneider Electric, akik szintén 2 éves duális képzésben vesznek részt, idén február elsejétől pedig további 9, mechatronikai technikus tanuló csatlakozott a programhoz.

Folytatódik a villanyszerelő utánpótlás képzésének támogatása is, az első program sikerét követően a vállalatnál úgy döntöttek, hogy idén szeptembertől ismét elindítják a villanyszerelő duális képzést, a tervek szerint 11 tanulóval.

www.se.com

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz