www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Eplan Harness proD 2.5

Startra kész az EPLAN Harness proD 2.5 verziója, amely az EPLAN Platform központi alkatész kezelőjével kombinálva folyamatos és optimalizált munkafolyamatokat eredményez. A termékrajzok, kábeltervek és a projektkezelés terén végrehajtott számos frissítés jelentősen megnöveli a kábelköteg tervezés hatékonyságát.

Eplan Harness proD 2.5
Előnézet pozícionálás: A preview funkció segítségével a felhasználók pontos pozícionálással kerülhetik el a későbbi korrekciók szükségességét.

Monheim, 2015. augusztus 24. - Az EPLAN Harness proD 2.5 verziója októbertől válik elérhetővé. A fejlesztések a felhasználói munkafolyamatokra fókuszáltak, ezért számos frissítés a 3D kábelköteg tervező és az EPLAN Platform központi alkatrész kezelőjének összekapcsolásában található, ami újabb mérföldkövet jelent az integrált adatkezelés megvalósításában. A központi alkatrész kezelőből a projekt teljes egésze elérhetővé vált a felhasználók számára, ami jelentősen csökkenti a törzsadatbázisok karbantartására fordítandó időt és a kapcsolási rajz megalkotásától a gyártási dokumentáció elkészítéséig folyamatos munkafolyamatot tesz lehetővé. A meglévő 3D adatokból származtatott - a termékrajzokhoz szükséges - 2D szimbólumokkal tovább gyorsultak a törzsadat munkafolyamatok. Ez rendkívül hatékony újításnak számít, hiszen 3D alkatrészadatokra amúgy is szükség van, tehát a már meglévő adatokat használjuk fel újra, ezért az alkatész szimbólumok manuális létrehozása szükségtelenné válik.

Egyszerű alkatrész pozícionálás 3D-ben

Az EPLAN Harness proD egy modern 3D szoftver-rendszer kábelkötegek hatékony tervezéséhez és dokumentálásához. A villamosmérnökök általában kevés tapasztalattal rendelkeznek a komplex MCAD rendszerek kezelésében, ezért nagyon hasznos a szoftver felhasználóbarát megközelítése. Egy alkatrész, például egy csatlakozó 3D térben történő elhelyezésekor kiválaszthatunk egy referenciapontot, referencia élt, vagy referencia területet, ami jelentősen leegyszerűsíti a pozicionálás folyamatát. A preview funkció segítségével a felhasználók pontos pozícionálással kerülhetik el a későbbi korrekciók szükségességét. Az AutoCAD szimbólumokat használók továbbfejlesztett importálási funkciókkal találkozhatnak. Az importált DWG és DXF rajzok az összes releváns tartalom kibontása mellett szerkeszthetőek tovább a 2.5 verzióban, ami jelentősen felgyorsítja az alkatrészek létrehozásának folyamatát.

Eplan Harness proD 2.5
SymbolFrom3D_1.jpg: A termékrajzokhoz szükséges 2D szimbólumok meglévő 3D modellből történő extrapolációját egy beépített funkció segíti

Gyorsabb kábelvezetés

Az EPLAN Harness proD 2.5 verziója számos új funkciót tartalmaz - például 3D objektumok rögzítését pozicionáláshoz, meglévő kábelkötegekben új köteg kiindulópontjának helymeghatározását, ill. automatikus kábelvezetést. A gyártás támogatásához a termékrajz csatlakozószimbólumában a vezetékek színei is megjeleníthetőek. A termelés így a rajzot használhatja a vezeték csatlakozóban lévő pontos helyének meghatározására. A vezetéklistákban történő kereségélés megszűnésével az egész gyártási folyamat felgyorsul.

Rugalmasság a "nailboard" létrehozásában

A termékrajzok létrehozása során is számos új funkcióval találkozhatunk. Az EPLAN Harness proD 2.5 lehetővé teszi, hogy a rendelkezésre álló adatokból beállítható legyen, hogy mi jelenjen meg. Ez egy technikai részletnek tűnik, de jelentős rugalmasságot biztosít a "nailboard" létrehozása során. A megjelenítési konfiguráció az adatok módosítása nélkül is lehetővé teszi a rajz különböző megtekintési módjait - például a cég belső rajzszabványa szerinti megtekintést. Ezzel jelentősen nő a rugalmasság is.  A frissítésekeket az EPLAN Harness proD kötegelten kezeli a projektkezelő segítségével, ami a kiértékelések generálása, vagy a szükséges módosítások végrehajtása során tovább csökkenti a projektkezelésre szánt időt. A könyvtárelemek automatizált frissítése, vagy az újonnan támogatott CAD formátumok is olyan funkcióknak számítanak, amelyek jelentősen növelik a kábelköteg tervezés hatékonyságát és felgyorsítják a felhasználók munkafolyamatait.

Forrás: EPLAN Software & Service.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz