www.magyar-mernoki.com
Alfa Laval News

Az új Alfa Laval ThinkTop V20 tágítja a szelepállás-jelzés határait az Ipar 4.0 felé

Az új Alfa Laval ThinkTop V20 - a higiénikus szelepek jelző egységeinek következő generációja - élen jár a feldolgozó iparágak digitális átalakulásának támogatásában.

Az új Alfa Laval ThinkTop V20 tágítja a szelepállás-jelzés határait az Ipar 4.0 felé

A szelepállás-jelzés elmozdítása az Ipar 4.0 felé versenyelőnyt biztosít. Az automatizálással, digitalizálással és valós idejű kommunikációval a ThinkTop V20 magasabb szintre emeli a folyamatszabályozást. Megbízhatóbbá és pontosabbá teszi azt, miközben segít időt és pénzt megtakarítani a telepítés, üzembe helyezés, üzemeltetés és karbantartás során.

A ThinkTop V20 az első higiénikus szelepérzékelő egység, amely karbantartásmentes, és nem igényel kézi beállítást vagy programozást. Biztosítja a 360°-os LED-es vizuális állapotjelzést minden irányból. Emellett kényelmes vezérlőtermi felügyeletet biztosít az Alfa Laval higiénikus szelepek valós idejű állapotának megfigyelésére. Higiénikus szelepeinket a tejipar, az élelmiszeripar, az italgyártás, a tisztító- és testápolószer gyártás, a biotechnológia ágazat, a gyógyszeripar és számos más iparág folyamataiban alkalmazzák.

Megbízhatóbb folyamatszabályozás
A ThinkTop V20 érzékelőegységet kifejezetten az "on-off" szelep ellenőrzés digitalizálására tervezték és pragmatikus megközelítést kínál a szelepek állapotára és helyzetére vonatkozó megbízhatóságának növelésére. Az Alfa Laval korszerű ThinkTop V-sorozatának ez az új tagja utat nyit egy magasabb szintű folyamatszabályozás felé azon gyártók számára, akik a nyitott vagy zárt szelepállás vizuális és jelzéses visszacsatolására támaszkodnak.

Az intuitív ThinkTop V20 egy gyorsabb, intelligensebb szelepjelző egység a ma kaphatókkal összehasonlítva - mondja Ebbe Bundesen, az Alfa Laval szelepekért és automatizálásért felelős termékmenedzsere. "Magasabb szintű megbízható folyamatszabályozást kínál, köszönhetően a gyors és pontos élő beállíthatóságnak. Emellett kényelmet biztosít azáltal, hogy valós idejű szelepállás-ellenőrzést tesz lehetővé és a valós idejű és a múltbeli adatok a vezérlőteremből is elérhetők. Összességében felbecsülhetetlen idő- és pénzmegtakarítást jelent, figyelembe véve a gyárak hatékonysági igényeit."

40%-kal gyorsabb beállítás a hagyományos szelepjelző egységekkel összevetve
A ThinkTop V20 üzembe helyezéséhez mindössze néhány másodpercre van szükség az egység egyszerű telepítésével, aktiválásával és deaktiválásával. Az élő beállítás gyors és intuitív. Az érzékelők automatikusan felismerik a szelep típusát és méretét, kalibrálják és rögzítik a szelep nyitási és zárási távolságát, és kézi beavatkozás nélkül befejezik a beállítást. Ráadásul a szelepfej cseréje akár üzem közben is egyszerűen kivitelezhető a termelés megszakítása nélkül. Nincs szükség szakértelemre, képzésre, adapterekre vagy speciális szerszámokra. Egy új ThinkTop V20-at bárki képes helyesen telepíteni vagy lecserélni vele egy régebbi szelep érzékelő egységet úgy, hogy közben biztosítja a higiéniát, a termelékenységet és az üzemidőt - ezzel időt és pénzt takarítva meg.

Korszerű esztétikus kialakítás és számos kommunikációs protokoll
A bevált ThinkTop V-sorozat családjának részeként a ThinkTop V20 ugyanazzal a megjelenéssel, karbantartást nem igénylő házzal és továbbfejlesztett 360°-os LED-es vizuális állapotjelzéssel rendelkezik, mint a legkelendőbb ThinkTop V vezérlőfejek. Kompakt, robusztus kialakításának köszönhetően szűk helyekre is telepíthető. A gyártók a feldolgozási igényeiknek leginkább megfelelő kommunikációs protokollt - digitális, AS-Interface vagy IO-Link - választhatják ki. A V20 hermetikusan zárt, hogy biztosítsa a szelep helyzetének megbízható leolvasását, és megakadályozza a víz, a por és más szennyeződés bejutását a berendezésbe. A pontok közötti IO-Link kommunikációs protokoll használata lehetővé teszi az érzékelők csatlakoztatását az automatizálási rendszerekhez. Az IO-Link emellett megkönnyíti az értékes, valós idejű adatokhoz való hozzáférést, javítja a diagnosztikát, valamint egyszerűsíti a konfigurálhatóságot és a vezérlést, miközben támogatja az Ipar 4.0-t is.

Digitalizált szelep állapotfigyeléssel jobban tud összpontosítani az alaptevékenységre
A ThinkTop V20 egység valós idejű láthatósága és távfelügyeleti képességei versenyelőnyt biztosítanak azoknak, akik a higiénikus szelepek állapotának adataira támaszkodnak. A V20 a gyorsabb beállítási idő és a megbízhatóbb folyamatirányítás révén túlmutat azon, amit a gyártók a hagyományos szelepállás-jelzőkkel lehetségesnek gondoltak.

Bővebb információért látogassa meg weboldalunkat: www.alfalaval.com/thinktop-v20.

www.alfalaval.com

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz