www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Okosabbá vált a kapcsolószekrény-gyártás!

Időkényszer, szakmunkáshiány és kommunikációs zavarok jellemzik a kapcsolószekrény-gyártást a mindennapokban. Az Eplan megoldások segítenek ebben: az új Eplan Smart Mounting szoftver rendkívül hatékonyan támogatja a kapcsolószekrények kézi összeszerelését. Lépésről-lépésre végigvezeti a technikus szakembereket a DIN-sínek, a kábelcsatornák és az elektrotechnikai alkatrészek beépítésén, és megmutatja, hogy hova kell azokat beszerelni. A 3D-s megjelenítésnek köszönhetően még a kevésbé tapasztalt technikusok is pontosan láthatják, hol kell elhelyezni az alkatrészeket. Az Eplan Smart Wiring használatával együtt a vezetékezési folyamat is pontosan megjeleníthető.

Okosabbá vált a kapcsolószekrény-gyártás!

Eplan Smart Mounting.jpg: Az új Eplan Smart Mounting rendszer felgyorsítja az alkatrészek összeszerelését a kapcsolószekrény-gyártásban.

 

Premier az SPS szakkiállításon: Eplan Smart Mounting

 

Monheim, Németország, 2022. november 8.: A vezérlőszekrények és kapcsolóberendezések gyártását egyre nagyobb időkényszer jellemzi és sok esetben a szakképzett munkaerő hiánya is nehézséget okoz. Itt nyújt megoldást az Eplan Smart Mounting: az új szoftver – amelyet a 2022-es SPS szakkiállításon mutatnak be először – a kapcsolószekrény-összeszerelési folyamaton  megy végig. Segíti  az alkatrészek összeszerelését és a kapcsolószekrényben, illetve a szerelőpaneleken történő elhelyezését. A felhasználóbarát és 3D megjelenítéssel támogatott szoftvernek köszönhetően a technikus azonnal felismeri, hol kell elhelyezni az alkatrészeket. Az Eplan Smart Mounting az elvégzendő munka lépéseinek teljes listáját a technikusok rendelkezésére bocsátja. A teendőket tartalmazó lista például a DIN-sínek és kábelcsatornák felszerelésével kezdődik és az elektrotechnikai alkatrészekkel fejeződik be, a segédkapcsolókat és az időzítő reléket is beleértve. A központi webszerverrel rendelkező böngésző alapú alkalmazás nem igényel telepítést, és közvetlenül a műhelyben, például egy tableten is használható.

 

Könnyű összeszerelés a megfelelő eredménnyel 

Az Eplan Pro Panel digitális ikerpárja biztosítja a releváns műszaki információkat – beleértve a méreteket, az elhelyezést, a furatokat és az egyes alkatrészekhez szükséges rögzítés típusát. A technikusok közvetlenül az Eplan Smart Mounting rendszerbe írhatják be az alkatrészekre vonatkozó megjegyzéseiket, és visszaküldhetik azokat a tervezésnek. Ez azt jelenti, hogy az elektrotechnikai dokumentáció mindig naprakész – javítva az osztályok közötti kommunikációt.

 


Okosabbá vált a kapcsolószekrény-gyártás!

Eplan Smart Mounting2.jpg: A rendszer megmutatja az összeszerelő technikusoknak, hogy hol és hogyan kell elhelyezni az alkatrészeket.

Egy másik gyakorlati előny, hogy a projekt módosításai gyorsan végrehajthatók. Például, ha az ügyfél specifikációiban egy újabb motormegszakítót vagy mágneskapcsolót adtak a tervhez, a gyártási rendelés szinkronizálható – azaz frissíthető – az új projekttel. A szoftver pontosan megmutatja, hol kell eltávolítani az alkatrészeket, vagy melyeket kell hozzáadni. Ez azt jelenti, hogy többé nem kell fáradságos kézi dokumentum-összehasonlítást végezni, így idő takarítható meg, és kiváló eredmény érhető el. És ha továbbra is kérdések merülnének fel, az Eplan Smart Mounting az interaktív kapcsolási rajzokhoz is közvetlen hozzáférést biztosít.

 

Jobb áttekintés és megnövelt rugalmasság a gyártásvezetők számára 

Nem csak az üzemben dolgozók kapnak átfogó támogatást, hanem a gyártásvezetők is jobb áttekintést és nagyobb rugalmasságot kapnak – egy pillantással felmérhetik a nyitott gyártási rendelések állapotát. A vezérlőrendszer az egyes alkatrészek összeszerelésének előrehaladását jeleníti meg: a zöld azt jelenti, hogy befejeződött, míg a piros annak jele, hogy még nem került feldolgozásra. Erőforrás hiánya, vagy leállások esetén a már megkezdett megrendelés könnyen átadható egy másik munkatársnak. A személyi erőforrások emellett rugalmasabban hasznosíthatók a különböző gyártási lépésekhez.

 

Kiváló kölcsönhatás az összeszerelés és a kábelezés között 

Ez még nem a munkafolyamat vége. Az Eplan Prop Panel szoftverből kinyert adatok a vezetékezést is segítik. Az Eplan Smart Wiring használata révén a kapcsolószekrény teljes bekötési folyamata rendszeralapú is lehet. Az Eplan Smart Mounting és az Eplan Smart Wiring egységes interfésze, valamint az Eplan Pro Panel digitális ikerpárja a végpontok közötti maximális adatkonzisztenciát biztosítja. A szoftver természetesen az általánosan elterjedt teljesen automatikus huzalösszeszerelő gépekkel – például a Rittal Wire Terminal WT géppel – kompatibilis. Előre gyártott vezetékek is használhatók. A cél a lehető legmagasabb fokú automatizálás elérése a kezdeti tervezési fázistól a gyártásig, a maximális minőség biztosítása mellett.

További információ: www.eplan-software.com/eplan-smart-mounting

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 15 000+ IMP követőhöz