www.magyar-mernoki.com
norelem

Első a minőség és biztonság norelem rozsdamentes acél univerzális csuklóinak kibővített kínálatában

A szabványos gépelemek gyártójaként ismert német norelem rozsdamentes acél kettős csuklókkal bővítette univerzális csuklóinak választékát.

Első a minőség és biztonság norelem rozsdamentes acél univerzális csuklóinak kibővített kínálatában

Az univerzális csuklók olyan merev tengelyek összekapcsolására szolgálnak, amelyek egymással szöget zárnak be, és amelyeket általában forgó mozgás átvitelére használnak, miközben az egytengelyűségi hibákat is kompenzálják. Mind az egyszeres, mind a kettős csuklókat siklócsapágyakkal szerelik, ami azt biztosítja, hogy a kapcsolatok más típusú tengelykapcsolókhoz képest lényegesen nagyobb szögeltéréseket képesek kiegyenlíteni. A kettős csuklók ezenkívül a radiális eltolódást is kompenzálják.

Bár a csuklók nagy forgási sebességet is lehetővé tesznek, a maximális fordulatszám nagymértékben függ a működési szögtől és a terhelés mértékétől, de - amennyiben lehetséges - nem haladja meg az 500 fordulatot percenként. Ezen túlmenően a működési szögekre is vonatkoznak korlátozások, ami 45° az univerzális és 90° a kettős univerzális csuklók esetében.


Első a minőség és biztonság norelem rozsdamentes acél univerzális csuklóinak kibővített kínálatában

«Univerzális csuklóink ​​választékának új modelljei lehetővé teszik, hogy új gépelemeket biztosítsunk számos új iparág számára - magyarázta Marcus Schneck, a norelem ügyvezető igazgatója. - A magas krómtartalmú rozsdamentes acél alapanyag azt biztosítja, hogy a csiklókat olyan helyeken is lehet alkalmazni, ahol nagy korrózióállóságra van szükség, például kültéri alkalmazásokban, vagy a vegy-, élelmiszer- és gyógyszeriparban.»

A csuklók reteszpályával és anélkül is kaphatók, ahol is a reteszkötések biztosítják, hogy a csuklók megcsúszás nélkül, a tervezés pontossági követelményein belül vigyék át a terhelést, a teljesítményt és a forgómozgást. Amennyiben például alakzáró eszközre van szükség, akkor reteszhornyot kell választani. Mivel azonban ezek a csiklók nem minden terhelési és csatlakozásI típusra használhatók
- például váltakozó irányú és lökésszerű terhelés -, ezért nem egy alapkivitelben, hanem több változatban állnak rendelkezésre. Ezen túlmenően, ha a csuklókat folyamatosan üzemeltetik, akkor megfelelő kenést, és szükség esetén zsírral töltött gumi védőharangot igényelnek.

Az univerzális csuklókat szinte holtjáték nélkül lehet beépíteni, ami azt jelenti, hogy rendkívül fenntartható módon működnek a terhelések átvitelében. Ezenkívül a rozsdamentes acél magas korrózióállósága miatt az univerzális csuklók különösen alkalmasak kültéri használatra, illetve a vegy-, az élelmiszer- vagy a gyógyszeriparban történő felhasználásra, ahol a legfontosabb a termékbiztonság és a minőség.

Ha többet szeretne megtudni norelem termékkínálatáról, kérjük, látogasson el a www.norelem.hu oldalra.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz