www.magyar-mernoki.com
norelem

Teljes sebességgel előre - norelem tehetségfejlesztés iránti elkötelezettsége a VDI-Racing Camp-ben is teljes mértékben megmutatkozik

A feldolgozóipar napjainkban a szakképzett munkaerő tömeges hiányával néz szembe, és a problémát csak súlyosbították a globális politikai események, a COVID-19 világjárvány, valamint az évek óta kihívásokkal teli világgazdaság és a megszorítások.

Az új tehetségek támogatása és fejlesztése évek óta norelem filozófiájának szerves részét képezi. Legyen szó arról, hogy a személyzet fiatal tagjai alacsony költséggel dolgozhassanak saját projektjeiken, vagy az iskolák megfelelő szemléltető anyagokat kaphassanak, esetleg a fiatal munkatársak kapják meg a tudást a régi motorosoktól; minden munka célja a feldolgozóipar következő generációjának támogatása. norelem számára elengedhetetlen a pozitív befolyásolás és a gyártás jövőjének biztosítása.

Az új tehetségek fejlesztése üzleti szempontból is előnyös. norelem számos ügyfélkapcsolata akkor kezdődik, amikor azok még mérnökhallgatónak számítanak. Ezek a cég-ügyfél kapcsolatok évekig tarthatnak, miután a hallgatók belépnek a munka világába.

A szabványos gépelemekre specializálódott norelem iparágak széles körének szállít gépelemeket. Mivel nagyon sok irányból érkezik igény norelem termékek iránt, kihívást jelenthet, ha egy weboldal leírásában minden lehetséges kérdést meg kell válaszolni egy adott termékkel kapcsolatban. Ezért norelem szívesebben osztja meg tudását és iparági meglátásait az ügyfelekkel személyesebb szinten, és ez sokkal könnyebb, ha új tehetségekről van szó.

Jövőbemutató tehetség az alapoktól kezdve
norelem 2016 óta aktívabb lépéseket tett a tehetséggondozói tevékenység fejlesztése érdekében, ilyen például a norelem ACADEMY, amely az általános oktatástól a szakiskolai és műszaki képzésig az oktatás minden szintjén kínál képzést.

norelem ACADEMY szakmai előadásokat is tart, amelyek gyakorlati ismereteket adnak át a leendő technikusoknak, valamint az ACADEMY tantervével összhangban képzési dokumentumokat is készítenek.

norelem ACADEMY műszaki kínálatát bármely érdeklődő elérheti, felhasználása teljesen ingyenes. Az oktatóközpont folyamatosan növekszik, a termékinnovációkkal vagy a meglévő termékcsoportokkal kapcsolatos új tartalom folyamatosan bővül. A projektek támogatásához norelem a szakszerű kivitelezést és az elvárt minőséget kéri cserébe, de a termékinnovációkkal kapcsolatos bármilyen tananyag ingyenesen megtekinthető.

norelem és a VDI-Racing-Camp
Az új tehetségek fejlesztése iránti elkötelezettség előmozdítása érdekében norelem a VDI-Racing-Camp büszke támogatójává vált.
A 2022-es esemény norelem második rendezvénye volt a VDI-vel történő együttműködésben, miután az első tábor 2019-ben sikeresen lezajlott. Az idei eseményt a németországi Dortmund melletti F&T LaSiSe tesztpályán tartották. A LaSiSe-t jellemzően rakományrögzítési technikák kutatási és tesztelési létesítményeként használják, valamint képzési helyszínnek számít a nehézgépjárművek és tehergépjárművek vezetői számára, így tökéletesen kielégítette a rendezvény igényeit


Teljes sebességgel előre - norelem tehetségfejlesztés iránti elkötelezettsége a VDI-Racing Camp-ben is teljes mértékben megmutatkozik

VDI norelem által támogatott Racing-Campje lehetővé teszi, hogy a diákok felkészüljenek a közelgő Formula Student versenyekre úgy, hogy minden versenyszámban valós körülmények között tesztelhessék járműveiket. A csapatok három kategória - belsőégésű, elektromos, illetve vezető nélküli - egyikében építenek autókat. Évről évre új csapatokat hívnak meg a részvételre, ami biztosítja a csapatok tapasztalati szintjeinek megfelelő keverékét, ezért kiválóan megfelel a «Formula Student» által szervezett nemzetközi tervezőverseny előkészítő rendezvényének.

A rendezvény 4 napja alatt több mint 20 csapat és több mint 300 résztvevő mérte össze tudását versenykörülmények között. A csapatok különféle versenyszámokban tesztelték járműveiket, amiket egy korábbi hallgatókból és régi Formula-Student rajongókból álló zsűri értékelt. A diákok norelem SHOWTRUCK-jában új termékinnovációkkal is megismerkedhettek, illetve norelem ACADEMY technikusaitól új ismeretekre is szert tehettek.

A rendezvény során a csapatokat arra ösztönzik, hogy megosszák ötleteiket egymással, a kezdő csapatok is a tapasztaltabbakhoz hasonló pályán mérettethetik meg magukat. Minden csapatnak hasonló kihívásokkal kell szembenéznie, így az ötletcsere a tapasztaltabb csapatok számára is hasznos.


Teljes sebességgel előre - norelem tehetségfejlesztés iránti elkötelezettsége a VDI-Racing Camp-ben is teljes mértékben megmutatkozik

Az autóipar változó igényei a rendezvényen is megmutatkoztak, hiszen csak néhány csapat készített belsőégésű motoros autót; főként elektromos autók készültek, ami az aktuális autóipari trendekre mutat. Az egyik tapasztaltabb csapat, a Formula Student Team Weingarten is új kihívás tűzött ki maga elé, és egy teljesen elektromos járművet épített, annak ellenére, hogy az előző 15 konstrukciójában nem ezzel foglalkozott.

A diákcsapatok norelem számos különböző szabványos gépelemét használtak járműveik építésénél. A kerékfelfüggesztésben sok csapat használt olyan gépelemeket, mint a csuklófejek, a villás csuklók és a könyökcsuklók. Ezen kívül norelem termékkínálatának jelentős részét képező gépépítési termékek is nagy számban kerültek felhasználásra. A járművek végszerelésére szolgáló szerelőállomások és a különleges emelőrendszerek megépítése során sok csapat használt alumíniumprofilokat, fogantyúkat, kerekeket és teleszkópos síneket.

Az idei tábor résztvevői közé tartozott a konstanzi Bodensee Racing Team is, akik 2006 óta vesznek részt a Formula Student sorozatban. A csapat norelem illesztőcsavarjait használta, és alapvető terméknek tartotta a villanymotorok vázhoz való rögzítésében, illetve egyebek mellett az akkumulátorok beépítésében.

Hasonlóképpen, a Rennschmiede Pforzheim csapata is norelem anyákat, csavarokat és alátéteket használt versenyautójában. A csapat a Racing Camp-et a világbajnokságra való jó felkészülési lehetőségnek tartja: «a legtöbb versenyszám szimulálható itt, és az eseményekhez kapcsolódó általános szervezési feladatok is begyakorolhatók».

A gyártás jövője ma kezdődik
norelem által támogatott VDI-Racing-Camp sikere ragyogó példa az alapoktól kezdődő tehetséggondozás fontosságára. norelem és norelem ACADEMY ezért a gyártás jövőjét akarja megalapozni azzal, hogy gyakorlati támogatást nyújt a következő generáció számára. A gyakorlati ismeretek hallgatóknak történő átadásának szerves részét képezik a műszaki előadások. Ezért norelem elkötelezett amellett is, hogy mobil bemutatótermét, a norelem SHOWTRUCK-ot használva közvetlenül az ügyfelek felé forduljanak az egyetemi rendezvényeken és szakkiállításokon, a feldolgozóipar innovációit bemutatva.

Az idei év végén norelem a mérnöki szakma legjobbjait ünnepli norelem KEZDŐ MÉRNÖK versenyének díjátadó ünnepségén, amelyre októberben kerül sor. A tervező versenyt CADENAS-szal együttműködve szervezzük, és lehetővé teszük diákok számára új projektek benyújtását. A zsűri meghatározott szempontok szerint értékeli a terveket és a nyertes, valamint annak oktatási intézménye jelentős pénzjutalomban részesül.

Mivel a digitalizáció megváltoztatja a tervező- és gyártómérnökök szakmai munkáját, norelem elkötelezett amellett, hogy élen járjon új és korábbi tehetségek fejlesztésében, közvetlenül norelem ACADEMY-n és külső szakértőkön keresztül, közvetve pedig a tehetségek önálló fejlődéséhez szükséges eszközöket, például ingyenes CAD-modelleket biztosítva.

Az új tehetségek felkutatása és képzése terén még bőven van fejlődési lehetőség. Ezért a terület egyik úttörőjeként norelem elkötelezett amellett, hogy az alapoktól kezdve segítse a tehetségek új generációjának kibontakozását és az iparág jövőképét.

www.norelem-academy.com

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz