www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Eszközadatok: A „csináld magad” a múlté

Egy közepes méretű gépgyártó cég havonta átlagosan akár tizenöt munkaórát áldoz a hiányzó készülékadatok létrehozására – ez az idő azonban máshol jobban hasznosulna. Az EPLAN ebben is segít: az új Data Portal Request Process során az ügyfelek egy kreditrendszer segítségével Data Standard minőségben kérdezhetik le az egyes készülékadatokat. Az ABB és a Siemens új konfigurátorai pedig leegyszerűsítik a tervezést, és immár az amerikai NFPA formátum is támogatott.

Eszközadatok: A „csináld magad” a múlté

Josefine Heck.jpg: „Az új Data Portal Request Process maximális támogatást nyújt ügyfeleinknek a lehető legátfogóbb digitális eszközadatok létrehozásában” – jelentette ki Josefine Heck, az EPLAN törzsadatokért felelős termékmenedzsere.

 

Monheim, Németország, 2022. május: Gyorsabb hozzáférés a megfelelő, lehetőleg szabványosított eszközadatokhoz – ez manapság maximálisan elvárható a napi projektmunka során. Ugyan az EPLAN Data Portal több millió alkatrészhez kínál eszközadatokat, mégis néha előfordulhat, hogy a szükséges eszközadatok nem találhatók meg a portálon. A felhasználóknak eddig maguknak kellett létrehozniuk vagy módosítaniuk ezeket az adatokat, ami idő- és néha költségigényes. Az új Data Portal Request Process segítségével a felhasználók ezt a feladatot átadhatják az EPLAN-nak. Ez sok munkát megtakarít az egyedi alkatrészadatok létrehozásánál, és garantálja a helyes, szabványosított adatok használatát.

 

A lekéréstől az eszközadatokig 

Ha egy projekt során a felhasználónak olyan eszközadatokra van szüksége, amelyek nem találhatók a portálon, elküldheti az eszközadatok létrehozására vonatkozó egyedi kéréseit az EPLAN-nak. Az ehhez szükséges kreditek közvetlenül megjelennek, majd a felhasználó a jóváírásaival lehívhatja a kvótájából a megfelelő összeget minden lekérdezéshez. Ezáltal optimalizálhatók a lekérések, és a költségek tekintetében átláthatóvá is válik a folyamat.

Az EPLAN csapata néhány napon belül elkészíti a szükséges eszközadatokat az Data Standard-nek megfelelően.

 


Eszközadatok: A „csináld magad” a múlté
Data Portal Request Process.jpg: Az EPLAN Data Portal egyszerű beviteli szűrője segít a vállalatoknak gyorsan lekérni a szükséges adatokat.

 

Az új szolgáltatás jelentős könnyítést jelent a vállalatok számára a tervezési folyamataik részeként. „Az új Data Portal igénylési folyamat maximális támogatást nyújt ügyfeleinknek a lehető legátfogóbb digitális eszközadatok létrehozásában – jelentette ki Josefine Heck, az EPLAN törzsadatokért felelős termékmenedzsere. – Ily módon adunk segítséget ahhoz, hogy ténylegesen az értékteremtő mérnöki feladatokra összpontosíthassanak.”

 

Integrált NFPA szabvány 

A gépgyártásban és üzemi szektorban működő vállalatok gyakran szembesülnek azzal a kihívást jelentő feladattal, hogy országspecifikus szabványok szerint készítsék el a dokumentációt. Az olyan országokban, mint Kína és az Amerikai Egyesült Államok helyi szabványok vannak érvényben – az Egyesült Államokban ez az NFPA szabvány, amit most már az EPLAN Data Portal is tartalmaz. Van ezenkívül egy integrált szűrő, amely lehetővé teszi az eszközadatok szabvány szerinti keresését, ami egy következő lépést jelent az igazán együttműködő tervezéshez a világpiacon.

 

ABB és Siemens: új konfigurátorok a portálon 

Az új konfigurátorok beépítése újabb előny a portál felhasználói számára: nemrég került beépítésre az ABB e-Configure, egy globális konfigurátor, amely többek között támogatja a megszakítók kiválasztását a motorok, biztosítékrelék és tápkapcsolók védelméhez. A portál részévé vált a Siemens Electrical Product Finder is, ahol a tervezők a Sirius kompakt indítókhoz, túlterhelés-relékhez és felügyeleti relékhez találhatnak adatokat, hogy csak néhány példát említsünk.

 


Eszközadatok: A „csináld magad” a múlté

ABB e-Configure.jpg: Az integrált ABB e-Configure konfigurátor révén könnyen konfigurálhatók megszakítók a motorok, biztosítékrelék és tápkapcsolók védelmére az EPLAN Data Portal-on.

 

Kibővített Data Standard

Az EPLAN Data Portal jóval több mint 500 000 alkatrészadata már megfelel a kiváló minőségű Data Standard kritériumainak. Ügyfelei érdekében az EPLAN célja a szabvány szélesebb körű bevezetése. Az első lépés a további termékcsoportok meghatározása, többek között a fluidtechnika terén, ahol a korábban nem elérhető termékcsoportokat sikerült integrálni. A fluidtechnika szektor egyik legjelentősebb beszállítója, a Festo a közel 50 000 eszközének negyedét már Data Standard minőségben töltötte fel a portálra. A felhasználók számára ez átfogó adatokat jelent, amelyek a teljes tervezési folyamat során felhasználhatók és tovább bővíthetők.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz