www.magyar-mernoki.com
HMS Industrial Networks AB

Kommunikációs megoldásokat mutat be a HMS az akkumulátoros energiatároló rendszerek számára

A HMS Networks számos kommunikációs megoldást mutat be a gyorsan bővülő akkumulátorpiac számára. Az akkumulátoros energiatároló rendszerek (BESS) kommunikációs képességeket igényelnek az akkumulátorokhoz és a perifériákhoz való csatlakozáshoz, az elektromos hálózattal való kommunikációhoz, a rendszerek távoli felügyeletéhez és még sok máshoz.

Kommunikációs megoldásokat mutat be a HMS az akkumulátoros energiatároló rendszerek számára

Az Akkumulátoros Energiatároló Rendszer (BESS) lehet az egyik kulcsa az energiaválság megoldásához és a világ fenntarthatóbbá tételéhez. Mivel a zöld energiaforrások, például a szél és a nap nem mindig állnak rendelkezésre, a nagy akkumulátorparkok lehetővé teszik a felhasznált energia tárolását, amikor nem süt a nap, vagy nem fúj a szél.
 
A BESS-nek kommunikálnia kell
 
Az akkumulátoros energiatároló rendszerek akkumulátorcellákból állnak, amelyeket akkumulátorcsomagokká kombinálnak. Ezeket aztán konténerekké lehet kombinálni, amelyek több futballpálya méretű akkumulátorparkokat alkothatnak. A rendszerek új vagy újrahasznosított elemeket használhatnak, és sok különböző alkotóelemből állnak össze. Ezeknek a nagy akkumulátorparkoknak azonban átfogó kommunikációs képességekre van szükségük a működéshez. A HMS most egy átfogó kommunikációs megoldáscsomagot kínál erre az alkalmazási területre.
 
CAN-alapú eszközök hibamegelőzése és hálózatba kapcsolása
 
Mivel az akkumulátorpiac fő hajtóereje az autóipar, a CAN számos rendszerben számít választott kommunikációs szabványnak. A HMS itt kommunikációs megoldások széles portfólióját kínálja az Ixxat márkán belül – PC-csatlakozáshoz, hálózatosításhoz, vonalbővítéshez, galvanikus leválasztáshoz és még sok máshoz.
 
A hálózatépítésben kulcsfontosságú az alkatrészek védelme, mind a külső forrásokkal (például villámcsapás), mind a rendszerrel kapcsolatos problémákkal (AC/DC zaj) szemben. Az eszköz védelme elengedhetetlen a sérülések elkerülése érdekében.


 


Kommunikációs megoldásokat mutat be a HMS az akkumulátoros energiatároló rendszerek számára

A HMS Ixxat termékei CAN-alapú hálózatkezeléshez és eszközvédelemhez.

 

Hálózati átjárók
 
Az akkumulátoros energiatároló rendszerek gyakran különböző iparágak különféle berendezéseit kombinálják egyetlen alkalmazáson belül – akkumulátorokat, BMS-eket, PLC-ket, tűzérzékelő egységeket vagy légkondicionálókat. A különböző berendezések kombinálásához különféle protokollokat és hálózati szabványokat kell összekapcsolni. A CAN, Modbus, BACnet, KNX és más protokollok egyszerűen összekapcsolhatók a HMS intelligens átjáróin keresztül, amelyek kezelik a mindennél fontosabb adatcserét, ugyanakkor a központi vezérlést is lehetővé teszik.
 
 Ezek az átjárók ezenkívül szelektíven szűrhetik, leképezhetik és szükség esetén manipulálhatják az adatokat a lehető legjobb adatcsere megvalósítása érdekében.

 


Kommunikációs megoldásokat mutat be a HMS az akkumulátoros energiatároló rendszerek számára

A HMS hálózati átjárói jól használhatók a BESS-ben.


Felhő/SCADA kapcsolat és távoli hozzáférés
A felhőmegoldásokhoz vagy SCADA-rendszerekhez való csatlakozáshoz is intelligens hálózatra van szükség. Ezt a kapcsolatot a HMS SG (Smart Grid) átjáróival lehet létrehozni, amelyek támogatják az energetikai és az ipari terepibusz-protokollokat, valamint a felhőkapcsolathoz szükséges protokollokat.

Az SG-átjárók központi vezérlést, valamint távoli hozzáférést tesznek lehetővé a prediktív karbantartáshoz, naplózáshoz vagy adatvizualizációhoz a HMS-tulajdonú WEBfactory® i4SCADA® megoldásával. Az SG-átjárók robusztus kiberbiztonsági szolgáltatásokat is nyújtanak, mint például a tűzfal, az OpenVPN®, a TLS titkosítás és a felhasználókezelés. Ezek a védelmi intézkedések elengedhetetlenek a kibertámadások elleni védelemhez.


 


Kommunikációs megoldásokat mutat be a HMS az akkumulátoros energiatároló rendszerek számára

 Az Ixxat® SG-átjárók az energia- és az ipari protokollok közötti kommunikációt kezelik, míg a WEBfactory i4SCADA nagymértékben adaptálható adatvizualizációt tesz lehetővé.

„Az akkumulátoros energiatároló rendszerekben gyorsan növekvő keresletet látunk a kommunikációs megoldások iránt, mivel a társadalom egésze a fenntarthatóbb energiaforrások, például a szél- és a napenergia felé fordul – jelentette ki Alexander Hess, a HMS Ixxat üzletágának vezérigazgatója. – A BESS rendszerek működéséhez kommunikációra van szükség, a HMS pedig ipari kommunikációs megoldások széles portfólióját kínálja az ezekben a rendszerekben felmerülő kommunikációs problémák megoldására.”


Tudjon meg többet a témakörről a HMS TechTalk-ban


További információ az akkumulátoros energiatároló rendszerek kommunikációjáról: 

 www.ixxat.com/bess

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz