www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Már letölthető az új EPLAN Platform 2.4

Elérhetővé vált az EPLAN Platform új verziója. A grafikai áttekintéssel végzett PLC projekttervezés, az alprojektek és az új navigációs lehetőségek még nagy projektek esetében is felgyorsítják a tervezési folyamatot. Az elvek és hivatkozások strukturálásával támogatott IEC 81346 és IEC 61355 szabványok kiváló alapot biztosítanak az innovatív tervezési módszerek bevezetéséhez.

Már letölthető az új EPLAN Platform 2.4
PLC_Buslayout.jpg: a busz kapcsolatokat tartalmazó egyszerű, egysoros jelzés alapján az EPLAN Electric P8 automatikusan azonosítja a busz konfigurációt.

Monheim, 2014. szeptember 4. - Letölthetővé vált az EPLAN Platform legújabb, 2.4-es kiadása, most első alkalommal 64 bites verzióban is. Az új verzióban rejlő lehetőségek lenyűgözően növelik a tervezési folyamat hatékonyságát. A PLC kommunikációs hálózatok egyszerűsített ábrázolása világosabbá és egyszerűbbé teszi a PLC struktúrák dokumentációját és irányítását. Az áttekintést az alprojekt menedzsment is növeli. Egyes szakaszok a projektből kivonhatóak, egyedileg szerkeszthetőek és a végleges projektbe beolvaszthatóak. Ennek eredményeképpen teljes és magas minőségű dokumentáció készülhet, a felhasználók pedig kizárólag a saját feladataikra koncentrálhatnak. A projekt már jóváhagyott területeinek változás védelme újabb hasznos opció: bármilyen változtatás történik, azok a területek védelmet élveznek. Így azok a területek, amelyek tervezése már befejeződött, vagy azok az alkatrészek, amelyek már legyártásra kerültek, nem módosíthatóak véletlenül.

A cél: jobb adatminőség


A felhasználó által meghatározható és konfigurálható tulajdonságokkal már az egész platformon pontos és kiszámítható az adatbevitel. A tulajdonságok számára alapértelmezett érték választéklisták hozhatók létre. A következetes adatbevitel helyes eredményekre vezet a kiértékelések szűrése során. Az alkatrész adatbázis ellenőrzéséhez és engedélyezéséhez további ellenőrzésfuttatásokat építettek be, ami biztosítja a kezelt adatok pontosságát és növeli az alkatrészadatok minőségét. Ez korábban bonyolult manuális folyamatnak számított - most már a rendszer automatikusan végzi az ellenőrzést.

Jobb navigáció a karbantartáshoz

A projektben történő navigáció még könnyebb és gyorsabb lett, mivel az összes megjelenített kereszthivatkozás már hiperhivatkozásként is elérhető. A hiperhivatkozások PDF-be is exportálhatóak, ami így értékes referenciává válik a karbantartó mérnökök számára. A karbantartó részleg sokkal szívesebben használja majd a dokumentációt. A megosztott eszközökről szóló új jelentés típus lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a gyártás és karbantartás számára sokkal könnyebb és egyszerűbb jelentések készüljenek a projektről. A teljes jelentés ott keletkezik, ahol az összes adat megjelenik - például elhelyezések, funkciószövegek, vagy grafikus szimbólumok. Hiba esetén ez a funkció a dokumentációban jelentésként elhelyezve segít az alkatrész azonosításában és elérésében.

Egyéb támogatott szabványok

Az EPLAN Platform számos szabványt támogat (pl. az IEC 81346-ot), mostantól pedig az IEC 61355 alapján is lehetséges a projektoldalak azonosítása. Az ilyen típusú azonosítás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a dokumentáció felépítése közben objektum megnevezést használjanak. A dokumentum, ill. a projekt oldal az objektum megnevezés által egy bizonyos objektumhoz (függvény, hely, vagy termék) rendelődik és egy PLM/PDM, vagy ERP-rendszerhez kapcsolódó interfésszel együtt is használható.

Már letölthető az új EPLAN Platform 2.4

Már letölthető az új EPLAN Platform 2.4

IEC 61355.jpg és IEC 81346.jpg: Az EPLAN Platform több szabványt, pl. az IEC 81346-ot, valamint az IEC 61355-öt is támogatja

Kommunikáció busz struktúrákban

Az intelligens alkatrészek, pl. a kommunikáló szenzorok, a konfigurálható meghajtók és a számos kommunikációs protokollt használó programozható aktuátorok világos dokumentációt igényelnek busz struktúrában. Ezért az egyszerű egysoros kommunikációs hálózatokat alapul véve a PLC buszrendszerek egy új és egyszerűbb kezelési módszere vált szükségessé: a felhasználók már más eszközöket, pl. konvertereket, motorokat, vagy szelepeket is integrálhatnak a buszrendszerekbe. Több különböző busz rendszer a készülékeket is jobban tudja támogatni. A kétirányú adatcsere interfészpartnereinek listájára több új PLC gyártó került rá, pl. az ABB, a Mitsubishi és a 3S.

A szolgáltatási szerződéssel rendelkező ügyfelek  az  EPLAN Platform 2.4 verziót ingyenesen tölthetik le a www.eplan.de/support_eplan honlapról.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz