www.magyar-mernoki.com
EPLAN

(Re)Launch: új EPLAN Data Portal

Integrált 3D megjelenítés, a gyártók logóit tartalmazó új felület, új gyártók és frissített alkatrész katalógusok: a 2014 augusztusától elérhető új EPLAN Data Portal verzió jelentős funkcionális előnyöket és a 470.000 alkatrészből álló kínálatnak köszönhetően 20%-kal több alkatrészadatot tartalmaz.

(Re)Launch: új EPLAN Data Portal
Data Portal.jpg: az EPLAN Data Portal segítségével 470.000 alkatrészadat, pl. kapcsolási rajzokhoz készül makrók, geometriai dimenziók és dokumentumok importálhatóak automatikusan a mérnöki tervbe.

Monheim, 2014. június 28: Az EPLAN Data Portal új verziója 2014 augusztusában válik elérhetővé, jelentős időmegtakarítást és jobb projektminőséget garantálva a felhasználók számára. 470.000 alkatrészadat, pl. kapcsolási rajzokhoz készül makrók, geometriai dimenziók és dokumentumok importálhatóak automatikusan a mérnöki tervbe. Az egyszerűbb használat olyan innovatív funkcióknak köszönhető, mint az újonnan integrált, az alkatrészek gyorsabb és könnyebb megtekintését és értékelését lehetővé tevő 3D megjelenítő. Egy kattintással válthatunk a különböző nézetek, pl. elöl-, oldal-, vagy izometrikus nézet között. A szabad forgatással és nagyítással nagyon rugalmas módon hozatóak létre a részletes nézetek. A felhasználó számára nyilvánvalóak az előnyök: megbízható döntéstámogatást kapunk egy alkatrész a projektben történő elhelyezése során pl. arról, hogy az adott komponens alkalmas-e a javasolt vezérlőszekrénybe.

Innovatív működés visszajelzés funkcióval

Az EPLAN Data Portal felületét is optimalizálták. A portál által jelenleg tartalmazott 66 gyártó megjelenítése a Data Portal App designjához illeszkedik. A gyártók logóinak rácson történő megjelenítése felgyorsítja a navigációt. A visszajelzés funkció is bővült. Az alkalmazásban a felhasználók közvetlenül is küldhetnek üzenetet a gyártóknak, pl. hiányzó alkatrészekről, vagy hibás ábrázolásokról. Ennek köszönhetően az adatminőség folyamatosan javul. A portálon szereplő gyártók számára a visszajelzés funkció a vevővel történő közvetlen kapcsolat előnyét biztosítja, így megismerik a konkrét igényeket és optimálisan képesek teljesíteni azokat. A továbbfejlesztett keresőfunkció is a portál újdonságai közé tartozik. A cikkekre, vagy típusszámokra vonatkozó keresések közvetlenül az első keresési találatok között jelennek meg - így gyorsabban található meg a megfelelő alkatrész.

66 gyártó több mint 470.000 rekorddal

Az EPLAN Data Portal nemcsak a funkcionalitás, hanem a gyártói katalógusok terén is újabb mérföldes lépést tett. A július elején történt utolsó frissítés óta öt új termékkatalógus került be a kínálatba és további tíz termékkatalógus bővült és frissült. Az alkatrészek száma több mint 20%-kal bővült, így jelenleg már több mint 470.000 rekord áll rendelkezésre. Olyan híres gyártók jelentek meg a portálon, mint az olasz Finder, amely közel 700 rekorddal található meg az adatbázisban. A szintén újnak számító ifm electronic közel 500 rekorddal képviselteti magát az érzékelők és értékelési rendszerek területén. A Vega konfigurátor integrációja is figyelemreméltó lépés. A felhasználó nemcsak a Vega Grieshaber KG szabványos méréstechnikai alkatrészeit érheti el, hanem a projektigényeknek megfelelően egyénileg is kiválaszthatja és konfigurálhatja az összetevőket.

(Re)Launch: új EPLAN Data Portal

3D Viewer.jpg: A 3D megjelenítő segítségével egy kattintással válthatunk a különböző nézetek, pl. elöl-, oldal-, vagy izometrikus nézet között.

Frissített és bővített adatok

A Data Portalon már eddig is jelen lévő gyártók is kiegészítették, vagy bővítették termékportfoliójukat. A Siemens például a 3VA szériából több mint 2100 rekordot hozott létre a portálon. A kereskedelmi adatok valamint az EPLAN-hoz és dokumentumokhoz vezető szimbólumok mellett már a termelési információkat is tartalmazó 3D adatok is elérhetőek. Az SMC Pneumatic is frissítette és bővítette a termékpalettáját. A fluidtechnikában érdekelt felhasználók már több mint 15.000 rekord közül választhatnak különböző hengereket, szelepeket és csöveket. Az ABB, a General Electric, az Icotek, a Helukabel, a Numatics, Rockwel Automation, a Sick és a Wieland is frissítette termékskáláját az EPLAN Data Portalon.

Konklúzió:
A felhasználók a folyamatosan növekvő alkatrészadat és a hatékony tervezést támogató innovatív technológia kombinációjából profitálhatnak.

További információk: www.eplan.de/edp

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz