www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Fagyasztó raktár szkenner intelligens fűtéssel

Univerzálisan használható hideg és meleg körülmények között is

Fagyasztó raktár szkenner intelligens fűtéssel
Kép: A kompakt Pepperl + Fuchs VB14N-T fagyasztó raktár szkenner -35 ° C és +45 ° C közötti hőmérsékleten üzemel

A termékek feldolgozása, szállítása, és azonosítása néha nehéz környezeti feltételek mellett, pl. mélyen a fagypont alatti hőmérsékleten történik. A normál automatizálási műszerek, pl. vonalkód olvasók ugyanakkor általában nem alkalmasak a fagyasztó raktárakban történő működésre. Ehelyett olyan speciális eszközökre van szükség, ahol gyakran viszont a teljesítmény értékek tekintetében kényszerülünk kompromisszumokra. Jelen cikk a korlátokra fittyet hányó rendszerekről szól.


A kompakt Pepperl + Fuchs VB14N-T fagyasztó raktár szkenner -35 ° C és +45 ° C közötti hőmérsékleten üzemel és maximális teljesítményt szolgáltat ebben a rendkívül széles működési hőmérséklet tartományban. Az 1000 olvasás/mp sebességű és 0,2 mm felbontású készülék ugyanarra a teljesítményre képes, mint a normál hőmérsékleten használt megfelelője, a VB14N típusú szkenner. Az alacsony hőmérsékletre tervezett változat különlegessége a mikroprocesszor-vezérelt hőmérséklet-szabályozó által ellenőrzött integrált előmelegítés. A vonalkód olvasó és a környezet belső és külső hőmérsékletének függvényében a készülék folyamatosan meghatározza az optimális fűtési teljesítményt. A fejlesztőknek ezáltal sikerült ötvözniük olyan ellentétes tulajdonságokat is, mint pl. az alacsony, legfeljebb 10 W fogyasztás és a nagyon rövid, legfeljebb 20 perces felmelegítési idő.
A készülék további kiemelkedő tulajdonsága az akár 32 szkenner hálózatba kötését lehetővé tevő master-slave működés, a Genius szoftverrel történő kényelmes konfiguráció, valamint az üzemmód gombbal elérhető innovatív közvetlen működés koncepció. Az intelligens kód rekonstrukció segítségével még a rossz minőségű, pl. alacsony kontrasztú, sérült, vagy mozgás miatt elmosódott kódok is azonosításra kerülnek. Ha szükséges, az azonos méretnek köszönhetően a korábbi kódolvasók könnyen helyettesíthetőek az új, a fagyasztó raktárakban is használható verzióval. Mivel az energiaellátás és a fűtés ugyanazon a kábelen történik, a vezetékezés is rendkívül egyszerű. A normál hőmérsékleti tartományban történő használat lehetősége teszi az IP 65 védettségű robosztus házzal rendelkező VB14N-T szkennert univerzálisan használható készülékké számos alkalmazási terület számára.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Mindig megbízható dőlésértékek

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz