www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Beépített intelligencia: az új FieldConnex® FieldBarrier

A Pepperl+Fuchs intelligens terepi buszrendszere már azon új generációs eszközök közé tartozik, amelyek valódi terepi diagnosztikát tesznek lehetővé. Az új FieldConnex® FieldBarrier a kompromisszumok nélküli rendelkezésre állás koncepciójának tökéletes eszköze. Tizenkét diagnosztikai és monitoring kimenettel rendelkezik. A FieldBarriert olyan innovatív műszaki jellemzőkkel vértezték fel, amelyek maximális megbízhatóság érdekében megbízható védelmet adnak a műszernek a tipikus meghibásodási forgatókönyvek esetére.

Beépített intelligencia: az új FieldConnex® FieldBarrier
Az intelligens alkatrész egyben ideális alkatrész is: a FieldConnex® FieldBarrier képes a meghibásodáshoz vezető jelzések, pl. meglazult kapcsolódások és pattogó érintkezések detektálására. Ennek eredményeként a hibák könnyen és gyorsan azonosíthatóak, elszigetelhetőek és orvosolhatóak.

Az új alkatrész elsőként teszi lehetővé a monitoringot a FieldBarrier egyes kimeneteinek fizikai rétegén, így fokozatos változások vezethetők be a telepítésben és a kontrollszobába futó hibajelentésekben. A monitoring funkció még nagyobb fokú átláthatóságot biztosít és a karbantartási igény proaktív azonosítása miatt jelentős segítséget ad az ellenőrzési folyamat során. Másik jelentős funkció a kifinomult terhelés menedzsment. A tizenkét kimenet egymás után indul, csökkentve így a tápegység terhelését. Mi több, ha egy szegmensben a feszültség kritikus szintet ér el, a kevésbé kritikus csomóponton a terheléskorlátozás automatikusan aktiválódik, hogy a teljes szegmenst megóvja a meghibásodástól.
Beépített intelligencia: az új FieldConnex<sup>®</sup> FieldBarrier
2. kép: A kompakt kialakítású FieldBarrier tizenkét kimenettel

Az integrált intelligenciát a FieldBarrier önellenőrzési funkciója teszi teljessé, ami egyben riasztást is küldhet a kontrollszobába. Ezen innovatív funkciók nem igényelnek semmilyen mérnöki munkát. A FieldConnex FieldBarrier a diagnosztikára képes intelligens terepi alkatrészek tökéletes kiegészítője és egy újabb lépés a 100%-os rendelkezésre állás eléréséhez.

Szerző: Andreas Hennecke, termékmarketing menedzser, Process Automation divízió

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz