www.magyar-mernoki.com
Conrad News

Siemens automatizációs termékek

A Conrad Sourcing Platform legújabb termékei: logikai modulok és IoT-gateway a Siemens gyártásában, széles körű automatizációs felhasználáshoz.

Siemens automatizációs termékek

A Siemens LOGO! 8.3 csatlakozik a felhőhöz. Ez azt jelenti, hogy a rendszeradatok bárhol tárolhatók.

  • Siemens logó! A 8.3 közvetlenül csatlakozik a felhőhöz, sok lehetőséget nyitva meg
  • A SIMATIC IOT2050 IoT átjáró rugalmasabbá, megbízhatóbbá és hatékonyabbá teszi a gyártást
  • Felhasználási példa: A Conrad Connect automatizálási beállítást hajt végre a Bornemann Gewindetechniknél a Siemens logikai moduljai és átjárói segítségével

Legyen szó akár a feldolgozóiparról, az ipari MRO-ról vagy a gépgyártásról, a Conrad Sourcing Platform mintegy 100 000 különféle automatizálási és pneumatikai terméket szállít B2B ügyfeleknek. A kereskedő átfogó kínálatának legfrissebb kiegészítései, amelyek minden automatizálást lefednek, a LOGO! sorozatú logikai modulok és a Siemens által gyártott SIGMATIC IOT2050 átjárók.

„Univerzális kialakításuk alkalmassá teszi a logikai modulokat kisebb irányítási és üzemeltetési feladatokra, amelyek az épületgépészeti szolgáltatások részét képezik, valamint kapcsolótáblákban, gépiparban és üzemépítésben történő felhasználásra” - magyarázza Manuel Gschwend, a Conrad Electronic vezető termékmenedzsere. „A LOGÓ! A 8.3 verzió újabb fokú rugalmasságot biztosít a mérnököknek és a tervezőknek a projektek lebonyolításában. ”

Siemens LOGO! 8.3: „Viszlát, csatlakozódoboz. Helló, felhőalapú intelligens technológia! ”

Adatértékelések, rendszerjelentések, hibaértesítések. Az a tény, hogy a LOGO! A v8.3 most beépített felhő-kapcsolattal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a rendszeradatokat bárhol tárolhatja. Ez a paradigmaváltás lehetővé teszi a logikai modulok számára, hogy élőben hozzáférjenek és kezeljék az összegyűjtött adatokat, miközben a gépek és az üzem teljesen működőképes marad. A rendszerek áramellátása az adatgyűjtés lehetővé tétele érdekében már nem szükséges. A LOGO! Felhő felülete A 8.3 számos új felhasználói lehetőséget és alkalmazást nyit meg.

Egy logóval együtt! A CMR kiegészítő modul, a beépített webszerver lehetővé teszi a csatlakoztatott berendezések üzemeltetését és felügyeletét vezeték nélküli helyi hálózaton keresztül és az interneten keresztül. A LOGO! A Webszerkesztő 1.1 segít az üzemeltetőknek saját weboldalak megtervezésében, előzetes HTML-ismeretek nem szükségesek. Ezenkívül további modulok használata lehetővé teszi a GSM vagy GPS felfelé irányuló kapcsolatok, valamint a KNX létesítményfő vezérlő rendszer integrációját.

Az alapvető LOGO! A 8. sorozat nyolc digitális bemenettel és négy digitális kimenettel rendelkezik, szélességük mindössze 72 mm. A modul számos funkcióval rendelkezik, beleértve a túlfeszültség-védelmi kapcsolót, a lépcsőházi többutas kapcsolót, a kiegészítő kontaktort és a TDR-t, csak néhányat említve. Mindegyikük külön-külön és különféle kombinációkban használható. A kapcsolási rutinok kidolgozása és kipróbálása könnyen elvégezhető PC-n. A beépített Ethernet port lehetővé teszi több LOGO összekapcsolását! legfeljebb 88 DI-t, 80 DO-t, 40 AI-t és 24 AO-t tartalmazó eszközök.

Siemens SIMATIC IOT2050: Innovatív IoT átjáró

A Siemens SIMATIC IOT2050 átjárót úgy tervezték, hogy új és meglévő gépeket és üzemeket csatlakoztasson a felhőalapú rendszerekhez és az ipari tárgyak internetéhez (IIoT). A termék mindent tartalmaz, amire szükség van a digitális világhoz való csatlakozáshoz. Ezenkívül a SIMATIC IOT2050 csökkenti az üzembe helyezés és az indítás idejét, és intelligens adatfeldolgozással növeli az üzem hatékonyságát.

A SIMATIC IOT2050 szabványos forgatókönyvei a megelőző üzemek karbantartása és a gyártási folyamatok összekapcsolása a vállalati erőforrás-tervezéssel (ERP). Ez magában foglalja a specifikus mutatók nyomon követését a kopás korai felismerése érdekében, ami segít minimalizálni a költséges állásidőket.

A SIMATIC IOT2050 egyszerű és költséghatékony módja a tárgyak internetéhez való csatlakozásnak. A hamarosan megjelenő Edge szolgáltatás lehetővé teszi a SIMATIC IOT2050 egyszerű és egyszerű integrálását a Siemens Industrial Edge megoldások széles skálájába. Az Advanced verzió egy előre telepített SIMATIC Industrial operációs rendszerrel érkezik, amely csökkenti az üzembe helyezési időt.

A SIMATIC IOT2050 összegyűjti, feldolgozza és tárolja az összes kritikus adatot. Ennek során az IoT átjáró` segít a gyártási folyamat rugalmasabbá, megbízhatóbbá és hatékonyabbá tételében. Az adatokat egy felhőalapú kiértékelő eszközhöz továbbítják, amely elemzi és visszajuttatja az információkat az üzem karbantartási rendszerébe. Ily módon a non-stop adatcsere zárt hurkú vezérlőrendszert képez, amely optimalizálja a gyártás karbantartási intervallumait.


Siemens automatizációs termékek
Automatizásiós projekt a Bornemann Gewindetechnik gyárában a Conrad Connectt-et és a a Siemens IOT2050 gatewayt használva

Conrad Connect: Intelligens automatizálás a vállalkozások számára

A Conrad Electronic saját IoT platformja már támogatja az új Siemens IoT átjárók használatát: A Conrad Connect, Európa egyik vezető IoT-platformja, egy gyorsan növekvő ökoszisztéma kurátora, amely több mint 130 ismert márkát tartalmaz. A vállalatok a platform-as-a-service (PaaS) szolgáltatást használják, hogy ügyfeleiknek egyszerű megoldásokat nyújtsanak, és új digitális üzleti modelleket fejlesszenek ki olyan ágazatokban, mint az energiagazdálkodás, az e-mobilitás, a gyártás, a kiskereskedelem és a létesítménygazdálkodás.

További információ a Siemens és más márkák által gyártott, a Conrad Electronic által szállított automatizálási és pneumatikai termékekről a https://www.conrad.hu/hu/automatizalas-c14743.html
További információ a Automatizásiós projekt a Bornemann Gewindetechnik látogasson el a következő oldalra: https://www.conrad.hu/automatizalas/conrad-connect

www.conrad.hu

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz