www.magyar-mernoki.com
norelem

Munkadarabok rögzítése norelem önbeálló támaszaival

A szabványos gépelemeiről ismert norelem önbeálló támaszok széles választékát kínálja, melyek sokoldalú megoldásnak számítanak munkadarabok biztonságos rögzítéséhez. norelem a készülék- és szerszámgyártásban végütközőként, támaszként és rugós nyomótagként használt önbeálló támaszai ideálisak célszerszámok és egyéb készülékek építésében.

Munkadarabok rögzítése norelem önbeálló támaszaival

norelem önbeálló támaszai kis méretük ellenére akár 220 kN erőnek is elviselnek, így ideálisak mindenhol, ahol a munkadarabokat biztonságosan és megbízhatóan kell rögzíteni. Minden önbeálló támasz egy beágyazott, lelapolt felületű edzett golyót rejt. A támasz típusától függően a beágyazott golyó minden irányba 7,5° és 20° között dönthető, így ideálisan illeszkedik a megmunkált és megmunkálatlan munkadarabok formájához.

A nagyobb védelmet igénylő felületekhez norelem poliuretán és gyémánt felületű önbeálló támaszokat is kínál. A poliuretán felület kopásálló, nem színezi el a tárgyat, és nagy támaszerőt fejt ki. A sima vagy csúszós tárgyak rögzítéséhez az önbeálló támaszok durva gyémánt felülettel is kaphatók, ami minimális szorítóerővel biztosít maximális fogást.

norelem széles választékban kapható önbeálló támaszaiból rugalmas befogókészülék-megoldások hozhatók létre. A termékcsalád olyan támaszokat tartalmaz, amelyek a beágyazott golyót a helyükön rögzítik, így megakadályozzák az elfordulást, valamint olyan O-gyűrűvel szerelt változatokat, amelyek a szennyeződések és idegen testek a gépelembe történő bejutását előzik meg.

A sík, a fogazott, vagy keményfém betéttel (gripper) szerelt változatban is elérhető támaszok minden alkalmazásban biztonságot nyújtanak a felhasználó számára. A mérnökök különféle betétek közül - többek között acél vagy rozsdamentes acél, keményfém vagy POM (polioximetilén) - válogathatnak.

«A megbízható és biztonságos tájolóelemek kulcsfontosságúak a mérnökök és szerszámgyártók számára a munkadarabok biztos rögzítéséhez és a hatékonyan működéshez - mondta Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója. - Önbeálló támaszok széles választékát kínáljuk a mérnökök számára mind méretben, mind típusban, melyek szinte minden alkalmazásban gyorsan és megbízhatóan használhatók.»

A mérnökök a gépelemeket norelem hiteles katalógusában, a THE BIG GREEN BOOK-ban is megtalálhatják. Az adatlapok és a CAD modellek online elérhetők, és közvetlenül is letölthetők.

norelemről további információ a www.norelem.hu oldalon található.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz