www.magyar-mernoki.com
Regloplas

Digitalizálás a folyamat hőmérséklet-szabályozásában

Távfelügyelet, támogatás és digitális folyamatoptimalizálás az élelmiszeripari folyamatok hőmérséklet-szabályozásában

A lezárásokkal és a járványokkal összefüggő munkavállalói távollétek sok élelmiszeripari gyártó cég számára nehezítik meg a megszokott termelési kapacitás fenntartását. Nem könnyű egy gépet, vagy a kezelőjét otthonról foglalkoztatni. A tejtermékek, tésztafélék, péksütemények, cukrászsütemények, élelmiszer-adalékanyagok, sőt az új típusú élelmiszerek, például a növényi alapú húspótlékok gyártása akkor sem állhat le, ha a környéken minden megáll.

Az élelmiszeripar ezért tavaly akkora előrelépést tett a digitalizáció terén, amely egyébként több évig tartott volna. Ez a fejlődés pedig nagy hatással volt a hőmérséklet-szabályozásra is. A napi 24 órán át üzemelő rendszereknek a teljes gyártási folyamat során rögzíteniük kell az alapvető paramétereket, hogy megfeleljenek a higiéniai és nyomonkövethetőségi előírásoknak. Ilyen adat lehet a csokoládé gyártásához szükséges őrlőgépek, a tészta vagy cukrásztermék extrudáló berendezéseinek kád- vagy csavarhőmérséklete, a folyadékok temperálására szolágáló duplafalú edényekben (gyakran keverőkkel) mért hőmérséklet, a különféle félkész vagy késztermékeket szállító csővezetékek hőmérséklete, valamint az egyre nagyobb méretű reaktorok is, amelyek a cukorgyártástól a természetes aromaanyagok előállításáig mindenre felhasználhatók az élelmiszeriparban.

A standardtól való bármilyen eltérésnek, a hőmérséklet változásnak, a riasztásnak, stb. azonnal a szükséges intézkedéseket kell kiváltania, különösen azokban az időkben, amikor senki sem állhat a rendszer mellett. Szükség van a berendezésgyártók szerviztechnikusainak távoli támogatására és az egész gyár folyamatos optimalizálására is.

Annak érdekében, hogy a fejlesztés során még jobb támogatást nyújtson ügyfeleinek, a Regloplas AG hőmérséklet-szabályozó egységeihez és hűtőrendszereihez (-20°C - 350°C és 3 - 80 kW fűtőteljesítmény) számos megoldást is kínál, amelyek elősegítik az élelmiszeripari hőmérséklet-szabályozás digitalizálását.

A Regloplas AG új, OPC UA szerverrel integrált RT200 vezérlőrendszere maximális rugalmasságot kínál a gyártási folyamat digitalizálásához. A digitalizálási koncepció központjában koncepciója az összes folyamat- és gépadat adatcseréje áll a hálózaton keresztül és olyan magasabb szintű informatikai rendszerek felé, mint az MES, az ERP és a PPS.

A gyártási folyamatban részt vevő összes perifériás gép, eszköz és rendszer kommunikál egymással. Ez valós idejű folyamatoptimalizálást tesz lehetővé, ami magasabb termelékenységhez, kevesebb állásidőhöz, optimalizált gépkapacitáshoz és jobb termékminőséghez vezet. (1. ábra)

A Regloplas AG moduláris eszköztárából származó hőmérsékletszabályozó egységek további előnyökkel is rendelkeznek:
• Költségcsökkentés a berendezésgyártók saját megoldásaival összehasonlítva (kis mennyiségben gyártva);
• A hőmérséklet-szabályozó folyamatos és problémamentes használata új vagy továbbfejlesztett rendszerben;
• Műszaki fejlesztés és fokozott megbízhatóság a hőmérséklet-szabályozásra szakosodott gyártó által alkalmazott hőmérséklet-szabályozó egységnek köszönhetően.

A nagy teljesítményű és rugalmas hőmérséklet-szabályozási megoldások integrálásának alacsonyabb költsége egyaránt vonzó a berendezésgyártók és a feldolgozási műveletek számára. A Regloplas AG folyamatosan fejleszti termékeit és műszaki kompetenciáját ezen felhasználóknak. A gazdasági megfontolások mellett plusz motivációt ad az is, hogy hozzájárulhatunk az egészségesebb, finomabb és fenntarthatóbb élelmiszerellátáshoz.

További információért kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.

Kérjük, kövessen minket a LinkedIn-en és a YouTube-on is

1. ábra: Adagoló-keverő-gyúró-finomító gép, 400 kg/óra áteresztőképesség, hőmérséklet-szabályozás 90°C-ig

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz