www.magyar-mernoki.com
Rail Cargo Group News

Megkezdődött a digitális automata központi ütköző (DAC) tesztelése

A DAC4EU konzorcium keretében októberben megkezdődött a DAC tesztelési programja. Ennek során a négy DAC prototípust egy meghatározott eljárás szerint különböző vizsgálatoknak vetik alá.

Megkezdődött a digitális automata központi ütköző (DAC) tesztelése

2020 októberében indították el a digitális automata központi ütköző (DAC) tesztprogramját a vasúti árufuvarozási szektorban. A Dellner, Voith, Wabtec/Fively és CAF vállalatok négy prototípusát a Görlitz-Schlaurothi tesztpályán 440 teszt során vizsgálják majd szigorú menetrend szerint. A folyamatok során ellenőrzik a prototípusok műszaki feltételeit, valamint működésüket különböző teszthelyzetekben.

A teszteket 2021 márciusában fejezik be, és kiemelten figyelembe veszik a kapott eredményeket az Európa-szerte bevezetésre kerülő DAC-berendezés kiválasztása során. Ezt a döntést európai szinten a Shift2Rail-European DAC Delivery Programme keretében hozzák meg. Annak érdekében, hogy a kiválasztott ütközőről további gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek, utolsó lépésként egy úgy nevezett „bemutatóvonat” szeli majd át Európát.

A DAC4EU európai konzorcium

A DAC4EU konzorcium, a konzorciumvezető DB AG, a Rail Cargo Group, DB Cargo és SBB Cargo vasúttársaságok, valamint az Ermewa, GATX Rail Europe és VTG teherkocsi-üzemeltető vállalatok részvételével, arra törekszik, hogy a vonatokat Európa-szerte a digitális automata központi ütközővel szereljék fel. A konzorcium 2020 júniusában kezdte meg munkáját. A tervek szerint a szerelvényeket 2030-ig egész Európában ellátják az új technológiával, amely hozzájárulna ahhoz, hogy a vasúti árufuvarozás kiemelt szerepet töltsön be a jövő mobilitási rendszerében. Németország Szövetségi Közlekedési és Digitális Infrastruktúraért felelős Minisztériuma (Bundesministerium für Verkehr und digitale Infrastruktur – BMVI) az elkövetkező két és fél évben mintegy 13 millió euró támogatást nyújt a projekthez.

www.railcargo.com

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz