www.magyar-mernoki.com
HMS Industrial Networks AB

A HMS Networks AB (publ) többségi részesedést szervett a Procentec B.V. cégben

A HMS Networks AB (publ) 100%-os tulajdonában lévő HMS Industrial Networks AB leányvállalat megvásárolta a rotterdami székhellyel rendelkező holland Procentec B.V. részvényeinek 70%-át. A Procentec világszerte vezető szerepet játszik az ipari hálózatok diagnosztikájára és monitorozására létrehozott megoldások és szolgáltatások terén.

A HMS Networks AB (publ) többségi részesedést szervett a Procentec B.V. cégben
Staffan Dahlström a HMS vezérigazgatója (jobbra) és Pieter Barendrecht, a Procentec vezérigazgatója (a képernyőn) bejelenti a felvásárlást. A távolságtartást a koronavírus járvány indokolja.

Halmstad, 2020. október 1.

A Procentec termékválasztéka megbízható hálózati infrastruktúrát biztosít az ipari hálózatok számára, többek között a PROFIBUS, a PROFINET, az EtherNet/IP és más ipari Ethernet szabványok területén. A portfólió olyan kulcsfontosságú termékeket tartalmaz, mint a ProfiTrace, a ProfiHub, a ComBricks, az Atlas és az Osiris, amelyek a terepen dolgozó technikusok számára segítenek a hálózat felügyeletének, elemzésének és hibaelhárításának egyszerű elvégzésében – a gyárakon belül, valamint távolról is, megakadályozva a nem tervezett leállásokat a gyártásban.

„A Procentec kiválóan kiegészíti a HMS kínálatát a kommunikációs infrastruktúrák terén. Az ipari hálózatok létfontosságúak az ipari folyamatokban, a Procentec termékei és szolgáltatásai pedig jelentősen javítják az üzemidőt és az adatok elérhetőségét ezekben a kritikus hálózatokban – mondta Staffan Dahlström, a HMS Networks vezérigazgatója. – A Procentec révén a HMS a globálisan telepített hálózatokra épülő hatalmas utópiac üzlethez is hozzáférést nyer, így a HMS sokkal közelebb kerülhet az ipari hálózatok végfelhasználóihoz. Ez egy nagyon értékes lehetőség a HMS számára, tekintettel arra, hogy ma elsősorban termékeket készítünk a gép- és berendezésgyártók számára.”

„Nagy örömmel tölt el minket, hogy a HMS részévé válhatunk, ami új ajtókat nyit meg a Procentec előtt – jelentette ki Pieter Barendrecht, a Procentec B.V. vezérigazgatója. – A HMS súlya és nemzetközi jelenléte nagy előnyt jelent a Procentec számára a folyamatos terjeszkedés elősegítésében. Kiváló lehetőségek nyílnak a vállalatok közötti IP-megosztásra, valamint az ipari hálózatépítéssel és az Ipar 4.0 koncepcióval kapcsolatos megoldások közös létrehozására.”

A Procentec 70%-os részesedését a HMS a cégalapítóktól vásárolta meg, akik már nem vállaltak aktív szerepet a vállalat életében. A fennmaradó 30% a meglévő menedzsment tulajdonában van, akik megtartják vezetői pozícióikat és folytatják a Procentec üzletág vezetését.

A 2019-ben 11,7 millió eurós konszolidált árbevételt elérő Procentec Csoport mintegy 70 alkalmazottat foglalkoztat és Németországban, Olaszországban, valamint az Egyesült Királyságban rendelkezik leányvállalatokkal. A felvásárlás korlátozott hatással lesz a HMS részvényenkénti eredményére.

További információ:
Staffan Dahlström, a HMS Networks AB vezérigazgatója, +46 (0) 35 17 29 01
Joakim Nideborn, a HMS Networks AB pénzügyi igazgatója, +46 (0) 35 710 6983
 

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 15 000+ IMP követőhöz