www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Kiemelkedő teljesítményű mágneses forgóadók

A Pepperl + Fuchs magnetoinduktív abszolút forgóadói a kompakt kialakítást, robusztusságot és hosszú élettartamot a nagy felbontással és a pontossággal kombinálva nyitnak meg új alkalmazási területeket.

Kiemelkedő teljesítményű mágneses forgóadók
1. kép: A mágneses abszolút forgóadók új generációja

A Pepperl + Fuchs kódtárcsás abszolút forgóadóinak „lelke” a kéttengelyes Hall-szenzor. Egy Wiegand-érzékelő segítségével a jeladók több fordulatú abszolút forgóadókká is átalakíthatóak. A mágneses működési elv nagy előnye a mintavevő rendszer kompakt beépítési mérete és érintkező nélküli működése. Ez azt jelenti, hogy nincs olyan mechanikus sebességváltó, amely karbantartást és szervizelést igényelne.

Kódtárcsás változatban 12, míg több fordulatú változatban elméletileg akár 39 bites felbontás érhető el. A standard felbontás 12, 16, vagy 18 bites. A tervezési elv jelenleg 0,5° - 1° pontosságot tesz lehetővé a mágneses abszolút forgóadók esetében.

A mágneses forgóadók a kompakt kialakításnak köszönhetően ideálisak orvosi technológiai, vagy laboratóriumi automatizáláshoz. A rendkívül megbízható mágneses érzékelési elv azt eredményezi, hogy a jeladók megfelelő megoldást jelentenek olyan területeken is, ahol a környezeti feltételek különösen kedvezőtlenek, pl. kereskedelmi járművek vagy szélerőművek esetében. Mivel a felbontás és a pontosság - különösen az elektronikai fejlesztéseknek köszönhetően – folyamatosan növekszik, hamarosan további alkalmazási területek nyíltak meg a mágneses abszolút forgóadók előtt, pl. a gyári automatizálásban.

Dióhéjban:

• A mágneses forgóadók kombinálják a kiemelkedő megbízhatóságot és élettartamot a kompakt kialakítással.
• A Pepperl + Fuchs az elektronikai fejlesztésekkel folyamatosan növeli a mágneses jeladók pontosságát

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Mindig megbízható dőlésértékek

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz