www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Ultrahangos szenzorok három új családja

A megbízható, ugyanakkor pontos mérési metódus által válnak az ultrahangos szenzorok ideálissá a legkülönbözőbb alkalmazások számára. Az egyszerű paraméterezés - ha az alkalmazás megkívánja – és a néhány cm-től 10 m-ig terjedő mérési tartomány segítségével lettek az ultrahangos szenzorok minden alkalmazásban a problémamegoldás első számú eszközei.

Ultrahangos szenzorok három új családja
1.Ábra: NYÁK pozícionálása

Ultrahangos szenzor miniatűr házban

A gépek általában nagyon kompakt kialakítást kapnak, ennek eredményeként alig van hely az érzékelők telepítéséhez. Az UB...F77 szériákat ezekhez az alkalmazásokhoz tervezték. A teljes adó-vevő elektronika, az ultrahangos transzduktor, az indikátorok és a csatlakozó egy körülbelül két kockacukorral megegyező méretű, szorosan lezárt műanyag házban helyezkednek el.

Ultrahangos szenzorok egyszerű paraméterezése

Az UC...30GM70 szériákba tartozó szenzorok kapcsolási távolsága a potenciométerrel rendkívül könnyen és ösztönösen állítható be. Az érzékelő ezenkívül könnyen igazítható nagysebességű, kétirányú infravörös interfészt használó alkalmazásokhoz is. Több visszhang jeleníthető meg a hozzájuk tartozó távolsággal és amplitúdóval a szenzor optimális beállításához és a zavaró tárgyak kiküszöböléséhez.

Ultrahangos szenzorok könnyed rendszerbe integrálása

Az UC...30GM-IO szériával lehetséges az alapparaméterek adaptálása külső eszközök használata nélkül. A kapcsolási távolság egy gombnyomással is beállítható. A kúpvetület és a kimeneti kapcsoló további lépések során igazítható be. Az IO-Link interfész és a PACTware paraméterező szoftver együtt lehetővé teszik a szenzor alkalmazáshoz történő beállítását. Az IO-Link egyben egyszerű eszköz a szenzor vezérlőrendszerbe történő integrálásához is. Egy objektum szenzortól mért távolsága ezek után azonnal behívható a vezérlőrendszerbe.

Főbb jellemzők áttekintése:

• Miniatűr szenzor korlátozott telepítési helyekre
• Beállítás betanító gombokkal, vagy potenciométerrel
• IO-Link interfész

Ultrahangos szenzorok három új családja

2.Ábra: Ultrahangos szenzor paraméterezése szintméréshez

Ultrahangos szenzorok három új családja

3.Ábra: Három mérési tartomány: az UC...30GM-IO család

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Mindig megbízható dőlésértékek

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz