www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

RFID - új, kompakt és robusztus Pepperl + Fuchs UHF olvasó/író fej

Az UHF olvasó/író fejek magasabb szintet képviselnek, mint az LF és HF olvasó/író rendszerek, mivel az UHF technológiában használt ultra rövid hullámok nagyobb távolságokra is használhatóak, mint a rövid-, ill. hosszúhullámú rendszerek. A tartomány az antenna kialakításától és a teljesítménytől függően változtatható. A már meglévő, akár 6 méter hatótávú F117 UHF antenna mellett a Pepperl + Fuchs az új F190 UHF személyében már olyan rendkívül kompakt megoldást is kínál, amelyet kifejezetten olyan termelési és intralogisztikai alkalmazásokhoz szántak, ahol az LF és HF rendszerek olvasási távolsága nem elégséges.

RFID - új, kompakt és robusztus Pepperl + Fuchs UHF olvasó/író fej
1. Ábra: A kompakt és robusztus Pepperl + Fuchs F190 UHF olvasó/író fej

Az új F190 UHF olvasó/író fej ideális megoldás olyan alkalmazásokhoz, ahol a szerelési hely korlátozott. A 0,2 - 1,5 m közötti tipikus olvasási távolság elegendő a címkékig lévő távolságok áthidalásához és a további eltérések lefedéséhez. Az állítható érzékelési tartomány lehetővé teszi a kívánt címke szelektív olvasását. Az UHF olvasó/író fej kialakítása nemcsak kompakt, de a fém alsórésznek, a beágyazott elektronikának és a felső részhez erősített antennának köszönhetően rendkívül robusztus is. Ezt erősítik az M12-es ipari gyorscsatlakozók és az IP67 védettség. Az UHF olvasó/író fej olyan alkalmazásokban is használható, ahol több címke szimultán olvasására van szükség, pl. egy konténerben többszörös egyedi termék címkék azonosítására. Ez jelentősen csökkenti a szükséges ráfordítás mértékét. Az UHF címkék olcsó öntapadós címkékként kaphatók, ami költséghatékony módszer a folyamatba történő integráláshoz.

Az új UHF olvasó/író fej parancsstruktúrája az IDENTControl-hoz csatlakoztatható összes többi olvasó/író fejhez hasonló, így a vezérlő szoftverhez történő illesztése nagyon egyszerű.

Az üzembe helyezést elősegítését szolgálja az ügyfeleink számára ingyenes RFIDControl szoftver, amely lehetővé teszi a készülékek paraméterezését, a diagnosztikai adatok letöltését és a teszt üzemmód elindítását, amennyiben a vezérlő még nem elérhető. A sokszínű és redundáns LED kijelzők megkönnyítik az üzemeltetést a készülék aktuális állapotáról történő tájékoztatással.

Dióhéjban:

• Az RFID-nél az IDENTControl a kulcs a leggyakrabban használt terepi buszokhoz
• ÚJ: Kompakt UHF olvasó/író fej
• A 0,2 - 1,5 m közötti tipikus olvasási távolság pótolja az LF és HF rendszerek hiányosságait és új alkalmazásokat nyit meg
• Konzisztens irányító és működési struktúra
• A fémháznak és az IP67 minősítésnek köszönhetően rendkívül robusztus
• Könnyen telepíthető, akár egy szenzor

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Mindig megbízható dőlésértékek

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz