www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Gyorsabb eszközadat elérés segíti a tervezőket: 2020 június elején jelent meg az alkatrész- és eszközadatok elérését online lehetővé tevő EPLAN Data Portal legújabb verziója. A portált mostantól egyedi módon az EPLAN ePulse felhőkörnyezetbe integrálták. A

Gyorsabb eszközadat elérés segíti a tervezőket: 2020 június elején jelent meg az alkatrész- és eszközadatok elérését online lehetővé tevő EPLAN Data Portal legújabb verziója. A portált mostantól egyedi módon az EPLAN ePulse felhőkörnyezetbe integrálták. A
Timm Hauschke.jpg: A Cloud Business Master Data igazgatója, Timm Hauschke szerint: „a portál által felajánlott alkatrészadatok az EPLAN dokumentációba történő közvetlen átvitele csökkenti a tervezéshez szükséges időt és munkát.”

Megjelent az új EPLAN Data Portal, ez a webalapú alkalmazás kizárólag az EPLAN ePulse felhőkörnyezetben érhető el.  A jelenlegi EPLAN Platform 2.9-es verziójának felhasználói a www.epulse.com weboldalon történő regisztráció után érhetik el az új verziót, amiben azonnali online hozzáférést kapnak az ismert és folyamatosan növekvő számú alkatrészgyártóktól származó kiváló minőségű termékkatalógusokhoz. A Cloud Business Master Data igazgatója, Timm Hauschke szerint „a felajánlott alkatrészadatok az EPLAN dokumentációba történő közvetlen átvitele csökkenti a tervezéshez szükséges időt és munkát, ezenkívül növeli a gépek és berendezések dokumentációjának minőségét.” Az EPLAN platformon rögzített összes megoldás ugyanolyan mértékben fér hozzá a webszolgáltatáshoz.

A gyártói adatok minden eddiginél gyorsabb elérése
Az EPLAN az új felhasználói felülettel még egyszerűbbé tette a tárolt hatalmas mennyiségű eszközadatok felhasználását és a közöttük végzett navigációt. Az intuitív keresési funkció gyors és praktikus támogatást ad. Az integrált – főleg termékcsoportok, alkatrészek vagy gyártók esetében hasznos – javaslat funkció grafikus felhasználói felülete az általánosan elterjedt keresőmotorokhoz hasonlít. Ezáltal idő takarítható meg a tervezés során, és gyorsabban juthatunk eredményre. Egy másik gyakorlati előny az olyan kalkulációs programok integrálása, mint például a Rittal Therm,  vagy a Schneider Electric termékválasztó eszköze, mely  megkönnyíti a megfelelő termékek kiválasztását. A felhasználók még célzottabb módon találhatják meg az általuk keresett terméket és néhány kattintással hasznos kiegészítéseket vagy alternatívákat fedezhetnek fel.

Aktuális adatok a felhőben

Az EPLAN Data Portal az EPLAN ePulse-ba történő integrálása számos előnnyel jár: a frissítéseket bármikor importálhatjuk – akár az alkalmazásban, vagy a több mint háromszáz alkatrészgyártót tartalmazó portfólióban, ami már körülbelül egymillió eszközadatot tesz közvetlenül letölthetővé. Az integrált konfigurátorokon keresztül ezenkívül több mint 1,5 millió eszközváltozat hívható le. Az integráció másik gyakorlati előnye, hogy a felhasználói szoftverek mindig naprakészek lesznek a felhőkörnyezetben.


Gyorsabb eszközadat elérés segíti a tervezőket: 2020 június elején jelent meg az alkatrész- és eszközadatok elérését online lehetővé tevő EPLAN Data Portal legújabb verziója. A portált mostantól egyedi módon az EPLAN ePulse felhőkörnyezetbe integrálták. A
User_interface.jpg: Az új EPLAN Data Portált júniusban közvetlenül az EPLAN ePulse felhőkörnyezetbe integrálták. Az új felhasználói felület intuitív kereséssel és intelligens javaslat funkcióval könnyíti meg és teszi minden eddiginél gyorsabbá és kényelmesebbé a portál használatát.

Minden részletre kiterjedő alkatrészadatok a szabványoknak megfelelően
A szabványosított alkatrészadatok nélkülözhetetlenek a hatékony folyamatok létrehozásához. A vezérlőszekrények 3D-ben történő tervezéséhez, a kábelhosszak automatikus kiszámításához, vagy a rögzítőlemezek gépekkel történő megmunkálásához szabványosított eszközinformációkra van szükség. „Az EPLAN Data Standard kiegészíti az eszközadatok bevált osztályozási szabványait – például az eCl@ss Advanced szabványt –, így azok gyakorlati használatra alkalmasak lesznek – magyarázta Hauschke. – Biztosítja az adatok következetes felhasználását az összes tervezési és gyártási folyamat során – egy teljesen integrált értéklánc felé elmozdulva. A felhasználók számára ez jelentős időmegtakarítást eredményez a projekttervezés kezdetétől egészen az üzembe helyezésig". Végül is az eszköz különböző rendszerdiagramokban történő megjelenítése egységes adatbázison alapszik.


Gyorsabb eszközadat elérés segíti a tervezőket: 2020 június elején jelent meg az alkatrész- és eszközadatok elérését online lehetővé tevő EPLAN Data Portal legújabb verziója. A portált mostantól egyedi módon az EPLAN ePulse felhőkörnyezetbe integrálták. A
Components.jpg: A Lenze például integrált alkatrészadatokat tárol az EPLAN Data Portal-ban – ezek közül néhány már az új EPLAN Data Standard szabványnak is megfelel.

Háttér
Az EPLAN Data Portal az alkatrészgyártók, a villamosmérnökök, valamint a fluidtechnikai mérnökök együttműködését támogató portál, amely alapvető adatokat szolgáltat a letöltéshez. Az alfanumerikus alkatrészadatokon kívül a portál kapcsolási rajz makrókat, többnyelvű eszközinformációkat, előnézeti képeket, dokumentációt és kiegészítő információkat is tartalmaz.

További információ: www.epulse.com

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz