www.magyar-mernoki.com
EMITECH

A CB Rendszer szerinti Tanúsító Testületként (CB) ismerték ez az Emitechet

Az Emitech 2014 óta rendelkezik saját, Emitech Certification néven ismert nemzetközi tanúsító szolgáltatással, amit most Nemzeti Tanúsító Testületként (NCB) ismertek el.

A CB Rendszer szerinti Tanúsító Testületként (CB) ismerték ez az Emitechet


Az ISO 17065 által akkreditált termék-tanúsító testületként az Emitech Certification először a CE-jelölés Bejelentett Szervezetévé vált. Mint ilyen, megfelelőségi igazolásokat állít ki a rádiókommunikációs berendezésekre vonatkozó RED 2014/53/EU, valamint az EMC 2014/30/EU (elektromágneses összeférhetőség) irányelvnek megfelelően. Ez magában foglalja olyan termékek megfelelőségének megállapítását, amelyekre vonatkozóan még nem léteznek harmonizált szabványok, ezenkívül a vizsgálati jelentés érvényességének a teljes termékskálára történő kiterjesztését, illetve a részegységek integrálásának részleges tesztekkel, vagy a gyártó önkéntes megközelítésével történő validálását.

Az Emitech Certification azon gyártó cégeket segíti, amelyek termékeiket nemzetközileg kívánják forgalmazni. Gondoskodik a műszaki és adminisztratív formai követelmények meglétéről, intézkedik a jóváhagyáshoz esetleg szükséges helyi vizsgálatok elvégzéséről és kiválasztja a legmegfelelőbb eljárást. A CB Rendszer tehát a leghatékonyabb módja az exportpiacok elérésének a világ több mint 50 országában. A CB Rendszer keretében az Emitech nemzetközi tanúsító szolgáltatását NCB-ként (Nemzeti Tanúsító Testület) is elismerték, amely így már a CBTL-k (Tanúsító Testület Vizsgálati Laboratórium) hálózatát is irányíthatja, és a jelentéseik alapján a tagállamokban elismert CB tanúsítványokat adhat ki.

A CB Rendszer a tesztelési eredmények a részt vevő országok közötti kölcsönös elismerésének folyamata
A CB Rendszer egy olyan nemzetközi tanúsítási program, amely a világ több mint 50 országában elismert, a programban részt vevő laboratóriumok (CBTL-ek) és a Nemzeti Tanúsító Testületek (NCB-k) által végzett termékvizsgálati eredmények cseréjére és elfogadására vonatkozik. A CB Rendszer célja az elektromos termékek biztonsági és elektromágneses összeférhetőségi követelményeinek nemzetközi szintű folyamatos harmonizálása, figyelembe véve a nemzeti eltéréseket.

A CB tanúsítványok kölcsönös elismerésének köszönhetően az elvégzett teszteket minden tagállamban elfogadják. Ez megkönnyíti a termékek külföldön történő forgalomba hozatalát, és lehetővé teszi a gyártók számára a tanúsító jelek (NF, stb.) megszerzését.

Az NCB elismerés stratégiai lépésnek számít
Ebben az összefüggésben az Emitech négy laboratóriuma már évek óta elismert CBTL-ként működik az orvosi, laboratóriumi, multimédia és információfeldolgozó berendezések kategóriájában. Egy CBTL-nek egyetlen NCB-től kell függnie. 2020 áprilisa óta az Emitech tanúsító szolgáltatását Nemzeti Tanúsító Testületként ismerik el az NCB rendszer értelmében. Ennek értelmében a szolgáltatás már CB tanúsítványokat is kiállíthat saját CBTL laboratóriumaiból.

Az Emitech globális megközelítéssel támogatja ügyfeleit a termékek külföldi értékesítésében. Mivel a folyamatot a CB rendszer keretein belül teljes mértékben ellenőrzik, ezért az nagyrészt autonóm és gyors reagálású. A jelenlegi elismerés az Emitech szolgáltatási kínálatának nemzetközivé tételére irányuló stratégia része, ami már a tanúsító szolgáltatás elindításakor cél volt.

Képaláírás: Pascal Bonnenfant, az Emitech Certification vezetője

www.emitech.fr/en

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz