www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Az IDENTControl EtherCAT hálózaton keresztül támogatja az RFID technológiát

Az anyagmozgatás, az autógyártás és az intralogisztika számos felhasználója az igényekre adott válaszként tekint a Pepperl+Fuchs IDENTControl koncepciójára, mivel a tökéletes modularitás és az általános parancsstruktúra lehetővé teszi az RFID technológia alkalmazását. A terepi busz megoldások széles köre lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy világszerte egységesítve használják a programozható logikai vezérlők zömét. Mivel az LF, HF és UHF író/olvasó fejek ugyanahhoz az IDENTControl interfészhez csatlakoztathatóak, a rendszer tökéletesen illeszkedik az adott alkalmazáshoz. Az RFID így könnyű megoldást jelent a rövid ciklusidők és számos variáns felhasználása iránti növekvő igényre, ami az autóiparban alkalmazott just-in-time gyártás miatt alakult ki. A modularitás, a rugalmasság és a befektetések biztonsága kulcsfontosságú szempontok Pepperl+Fuchs számára.

Az IDENTControl EtherCAT hálózaton keresztül támogatja az RFID technológiát
1. Ábra: Pepperl+Fuchs IDENTControl Compact EtherCAT interfésszel

Az új EtherCAT interfésszel például az RFID rendszerünk közvetlenül csatlakoztatható Beckhoff vezérlőkhöz. A nagy sebességű kommunikációnak köszönhetően ciklusonként akár 256 byte adattartomány vihető át a vezérlőre.

Egy párhuzamos diagnosztikai interfész lehetővé teszi az eszköztulajdonságok és –állapotok működés közbeni lekérdezését. A General Station Description adat ESI fájlként tárolható a vezérlőben paraméterezéshez.

A legtöbb RFID-alkalmazás egy vagy két olvasót követel meg és az IDENTControl Compact-ot ennek alapján tervezték. Egyedi előnye azonban a kifinomult EMC koncepció alkalmazásában rejlik. A fémház nem csupán az EMC szempontjából előnyös, robusztus változata IP67-es védettséggel szerelhető.

Az ingyenesen elérhető RFIDControl szoftver további diagnosztikai és paraméterező funkciókat tesz lehetővé, ami nagyon egyszerűvé teszi stabil logisztikai rendszer, optimalizált folyamatlánc és megbízható alkatrészgyártás létrehozását. Az RFID-t a vonalkód- és 2D kódolvasó megoldásoktól elsősorban erős író/olvasó képessége és kiegészítő író funkciója különbözteti meg. Az induktív elven alapuló és mozgó alkatrészeket nem tartalmazó RFID olvasók ezenkívül rendkívül tartósak.
Az IDENTControl EtherCAT hálózaton keresztül támogatja az RFID technológiát
Ábra: A rugalmas és moduláris Pepperl + Fuchs IDENTControl

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Mindig megbízható dőlésértékek

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz