www.magyar-mernoki.com
EPLAN

EPLAN Platform 2.2

Az EPLAN Platform 2.2 verzója legközelebb a Nürnbergben megrendezendő SPS IPC Drives szakkiállítás 7. Pavilonjának 240. standján mutatkozik be a nemzetközi közönség előtt. Számos funkcionális bővítmény és az innovatív - pl. terepi kábelezéshez használatos - kiegészítő modul új távlatokat nyit a tervezők számára. Az új grafikus makró kiválasztás, a bővített sorkapocs tervezés, a megszakítási pontok automatikus másolása gyors mérnöki munkát eredményez. Az új EPLAN verzióval a munkafolyamatokat felgyorsító, megbízható eszközt kapunk kézhez, mely a szabványosítás és automatizálás alapja lehet.

EPLAN Platform 2.2
Szabványosítás és automatizálás
- ezek a tulajdonságok jellemzik
az EPLAN Platform új, 2.2-es verzióját

A mottó egyértelmű: hatékony tervezés és magas minőségű, informatív dokumentáció egyidejű létrehozása. Az EPLAN platform 2.2 verzióját ennek a problémának a megoldására hozták létre. Gyors szűrők elhelyezése a projektadat böngészőkben, átfogó cikk adatcsere és bővített sorkapocs tervezés nagyobb kényelmet eredményez és lerövidíti a projekt szerkesztésre szánt időt. Intuitív grafikus makró kiválasztás segíti a tervezőket, ezáltal a teljes mérnöki folyamat standardizálható, miközben megmaradt az átfogó makrógyűjteményben történő böngészéslehetősége is. Informatív grafika és letisztult struktúra segíti a kapcsolási rajzok áttekinthetőségét. A könyvtárszerkezetek közötti bonyolult kattintgatást grafikusan támogatott böngésző váltotta fel, ami lehetővé teszi a műszaki kollégák számára, hogy már a projekt elején, az ügyfelekkel közösen alakítsák ki a szükséges kapcsolási rajz dokumentációkat.

Grafikusan ábrázolt sorkapcsok
Az áttekinthető kapcsolási rajz egy dolog - az informatív kiértékelés pedig egy másik. A 2.2 verzió a kapcsolási állapot grafikus kiértékelésére fókuszál. A kapcsolási rajzon tárolt sorkapcsok kapcsolási állapotai automatikusan jelennek meg a grafikus kiértékeléseken, ami különösen az energetikai szektor esetében igen előnyös, ahol a sorkapocs blokkok kapcsolási állapotai és részletes szerkezete a projekt dokumentáció központi elemét alkotják. Miután a sorkapocs adatokat eltároltuk a kapcsolási rajzon, az EPLAN automatikusan generálja a kiváló minőségű dokumentumokat.

Bekötések automatikus helyreállítása
Mi a teendő, ha a kapcsolási rajzon túl sok az információ? Ha nincs több hely, vagy egyszerűen olvashatatlanul túlzsúfolt? Az EPLAN Platform 2.2 verzió segítségével a megszakítási pontok elhelyezése az egyik kapcsolási rajzról a másikra történő másolás közben automatikusan történik. Minden elektromos csatlakozás megmarad, a kapcsolási rajz helyreállítása, vagy átrajzolása egyszerűvé válik. Az áttekinthető, átfogó dokumentációval elért rövid telepítési és üzembehelyezési időnek köszönhetően a különböző projektszakaszokon dolgozó kollégák egyenként is hozzájárulhatnak a projektszerkesztésre fordított idő optimalizálásához.

EPLAN FieldSys
Az informatív és részletes projekt dokumentáció alapvető fontosságú az automatizálási technológiában. A dokumentáció nem csak a tervezés, hanem a telepítés, üzembehelyezés és karbantartás során is elengedhetetlen. Ezért jó, ha egy gép, vagy üzem (egyre bonyolultabb) terepi kábelezése az EPLAN projektben közvetlenül dokumentálható. Az új EPLAN FieldSys modul által a dokumentáció az EPLAN projekt szerves részévé vált. A hálózaton belüli kábelutak automatikusan kerülnek meghatározásra, a kábelhosszak pedig egy mögöttes síkbeli elrendezésen számítódnak ki. Ennek eredménye a költségszámításhoz szükséges lehető legpontosabb adatszolgáltatás, valamint átfogó vezetékezési információszolgáltatás, melynek az összeszerelés során vehetjük igazán nagy hasznát. Az EPLAN FieldDys modul segítségével hatékonyan tervezhető és dokumentálható a vezérlés és a terepi eszközök közötti kapcsolat.

EPLAN Platform 2.2
EPLAN FieldSys: terepi kábelezés arányos
tervezése, vezetékezése és átfogó,
automatikus dokumentálása.
 

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz