www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Ultrahangos technológia számos alkalmazás számára

Az ultrahangos szenzorok egy klasszikus felhasználási területe a víztartályok szintellenőrzése. Az M30-as tokozású szenzor minden gond nélkül mér négy vagy hat méter magasságig. Amennyiben a szivattyút PLC vezérelt, a szenzor telepítése a beszerelésre és a vezérléssel történő összekapcsolásra korlátozódik. A mért érték IO-Linken keresztül, vagy analóg kimenetként továbbítódik, és a vezérlő dolgozza fel.

Ultrahangos technológia számos alkalmazás számára
Képaláírás: Miniatűr ultrahangos szenzor F77 designnal

Az egyedülálló megoldásoknak köszönhetően a szenzor paraméterezéséhez csupán néhány lépést kell elvégeznünk. A paraméterező szoftver segítségével könnyedén beállíthatóak az alsó és felső határértékek, a szivattyú aktiválásához szükséges hiszterézis érték, esetleg egy átlagoló rendszer, amely pontosabb mért értékeket szolgáltat a töltés ideje alatt is. Az akadályozó tárgyak – pl. a létra – hatása hatékonyan elnyomható a kúp alakú iránykarakterisztika szélességének csökkentésével. Az intuitív paraméterező szoftver lehetővé teszi a szenzor konkrét feladatokhoz történő alkalmazását.

Alternatív megoldásként léteznek olyan egyszerű feladatok, amelyeket az ultrahangos szenzorok nagy biztonsággal végeznek el. Ilyen például a nyomtatott áramköri lapok egy szerelőgépen történő kimutatása. Az érzékelő feladata egy közeledő NYÁK szélének pontos detektálása. A NYÁK bemélyedései és a különböző színű, csillogó felületek nem jelentenek problémát az F77 kialakítású miniatűr ultrahangos szenzor számára. A vetület figyelmen kívül hagyja a bemélyedéseket és megbízhatóan érzékeli a széleket. A NYÁK pozíciójában történő egyszerű betanítás elegendő ahhoz, hogy a szenzor pontosan el tudja látnia a feladatot.

A Pepperl+Fuchs két évtizedes intenzív fejlesztéssel érte el, hogy az ultrahangos technológia napjainkra számos alkalmazásban könnyen használhatóvá vált. Az intuitív paraméterező eszközök által az ultrahangos szenzorokat pontosan a meghatározott feladatokhoz és körülményekhez igazíthatjuk. Csak a működési távolságot kell kitapasztalnunk ahhoz, hogy az ultrahangos szenzorok egyszerűen, költséghatékonyon és megbízhatóan teljesítsék a rájuk bízott feladatokat.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Mindig megbízható dőlésértékek

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz