www.magyar-mernoki.com
EPLAN

EPLAN FieldSys: Optimalizált kábeltervezés terepi eszközökre

Az EPLAN FieldSys segítségével lehetővé válik a kábelútvonalak pontos, arányos beállítása. Ez a sokrétű tervezőeszköz magában foglalja a huzalvezetést, az adatbázis alapú kábelútvonal tervezést és automatikus adatelemzést, melynek következtében a folyamatok felgyorsulnak, az összeszerelés és karbantartás egyszerűsödik és egy rendkívül hatékony tervezési rendszer jön létre.

EPLAN FieldSys: Optimalizált kábeltervezés terepi eszközökre
Gyártási terület 2D elrendezése rácshálózatban és terepi
kábelezésre vonatkozó kiértékelések


Az EPLAN FieldSys terepi kábelezésre szolgáló kiegészítő modul, mely 2012. októberétől az új EPLAN Platform 2.2 részeként kerül forgalmazásra. A FieldSys síkbeli (2D) gép/berendezés elrendezési terv beolvasható az EPLAN-ba pl. DWG, vagy DXF formátumban. Az EPLAN Platformon belül a rendszerkonfigurátor kiegészíti az elrendezési tervet egy skálázható kábelhálózattal, majd megjeleníti a lehetséges kábelcsatorna útvonalakat. Ez azt jelenti, hogy a vezérlő és a terepi eszközök közötti kapcsolatok hatékonyan tervezhetőek és folyamatosan dokumentálhatóak. A következő lépésben azután elhelyezésre kerülnek a kapcsolási rajzon rögzített készülékek.

Teljes körű jelentések
Az Eplan az elektromos kapcsolási rajzon meghatározott eszközök közötti összeköttetésekből kiindulva jelöli ki az összes kábelcsatlakozást a konkrét hálózaton belül. Az egyéni kábel lefektetési szabályok segítik a hálózaton belüli útvonalak optimális megtervezését. Kiszámíthatóak a kábelhosszak és az eszközök csatlakoztathatóságához szükséges egyéb extra adatok is. Az útvonalinformációk alapján az EPLAN FieldSys egy gombnyomásra teljes körű vezetékezési kiértékeléseket képes generálni. Ezek a kiértékelések különösen az összeszerelés során fontosak.

A kábel hosszúsági számítások - beleértve a forrás és célinformációkat - segítségével minden kábeltípus és kábel csatlakozás esetében pontos eredményeket kapunk.

Jelentések készülhetnek még az egyes kábelek pontos útvonaláról is, ami nagyban segíti a kábelek elrendezését. Az elkészült dokumentáció alapján lépésről lépésre, a forrástól egészen a célig pontosan és gyorsan követhetjük a kábelek ideális útvonalát.

Karbantartás: minden szükséges információ első pillantásra áttekinthető
A gép/berendezés elrendezési terv és az útvonalak, kiértékelések, mint alapinformációk nagymértékben növelik az automatikusan elkészülő dokumentáció értékét.Ezek alapján nemcsak a szerelési fázis, de a karbantartás során is könnyen hozzáférhető minden fontos információ. Merre található egy alkatrész a rendszeren belül? A bekötési rajzon a navigációra kattintva a motorvezérlőtől a gépelrendezésig egyértelművé válik, hogy pontosan hol helyezkedik el a motor. Lehet, hogy sérült a motorkábel? Az elrendezési terv, vagy a kiértékelések rávilágítanak, hogy hol kell a kábelnek elhelyezkednie a gépen belül. A hibák tehát gyorsan felismerhetőek és javíthatóak.

EPLAN FieldSys: Optimalizált kábeltervezés terepi eszközökre
Az új EPLAN FieldSys lehetővé teszi a vezérlő és a terepi eszközök közötti
kábelútvonalak pontos és skálázható meghatározását.

 

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz