www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

A PRT egy új dimenzióba lép

Új, nagy teljesítményű R2000 lézerszkenner

A PRT egy új dimenzióba lép
Nem minden repülési időmérés ugyanolyan. A Pepperl + Fuchs által kifejlesztett pulse ranging (PRT) technológia alapján egy olyan új, innovatív lézerszkennert készítettek, amely hatásosan mutatja meg a technológiában jelentkező előnyöket. Ennek érdekében a PRT használata mellett további igen érdekes újítások kerültek elő a készülék fejlesztése során. Az R2000 mérőoptikája például a tükörtechnológián alapszik, szemben a szokásos objektív technológiával. A mérési modul nem helyhez kötött, hanem a saját tengelye körül forog. Ez azt eredményezi, hogy a sugáreltérítés hagyományos tükörtechnológiája nélkülözhető. Végeredményként a rendelkezésre álló tér jelentős növekedését, valamint az egész mérési szögben azonos fényfolt kialakulását kapjuk. A fényfolt geometriai kialakítása olyan módon történik, hogy annak átmérője még nagy távolságok esetén sem haladja meg a néhány millimétert. Ez a tulajdonság a vezető nélküli közlekedési rendszerek pontos helyzet meghatározásánál fontos.

2D távolságmérő készülék 360°-ban
Számos egyedi jellemzője által az új 2D lézerszkenner számos gyári automatizálási alkalmazáshoz használható. A látható vörös lézer leegyszerűsíti az üzemeltetést, mert a felhasználó azonnal látja, hogy hova mutat az érzékelő, így ennek megfelelően illesztheti a készüléket. A class 1 besorolás azt jelenti, hogy az eszköz minden területen használható a dolgozók egészségének veszélyeztetése nélkül. A fényfolt átmérője kevesebb, mint 20 mm, mérési tartománya legfeljebb 10 méter. Ez a funkció különösen kis tárgyak észlelése esetén fontos. A pozíciók és a szélek pontos kimutatása ezért nem okoz problémát.

A 360 °-os mérési szög, a magas, akár 250,000 egyedi mérés/mp mintavételi arány, valamint az 50 Hz-ig terjedő pásztázó frekvencia által a készülék különösen jól használható
nagy sebességű alkalmazásokhoz. A nagy mennyiségű adatkimenethez Ethernet interfész használható. A tisztán bináris adatokhoz kapcsolási kimenetek állnak rendelkezésre.

További érdekesség a fénykibocsátó felületre beépített nagy kijelző, ami további alkatrészek nélkül teszi lehetővé a készülék működtetését. Minden, ami az összehangoláshoz és az alapvető hálózati konfigurációhoz szükséges, megoldható a készüléken található két gombbal. Ezenkívül állapot jelentések kérhetők le, és alkalmazás-specifikus információk, pl. távolságok, mérési profilok stb. jeleníthetők meg.

MC7522_120314_08_RGB.jpeg: Egyedi teljesítmény, stabilitás, és felhasználó-orientáltság – az R2000 lézerszkenner

MC7522_120314_05_RGB.jpeg: A kis fénypont lehetővé teszi a vezető nélküli közlekedési rendszer pozíciójának pontos érzékelését kiegészítő szenzorok vagy interpolációs eljárások alkalmazása nélkül.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Mindig megbízható dőlésértékek

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz