www.magyar-mernoki.com
EPLAN

EEC One: könnyed kezdés az automatizálásban

A szakértők egyetértenek abban, hogy a tervezési folyamat során lényeges időmegtakarítás leginkább az automatizálás és a szabványosítás által érhető el. Az új EPLAN Engineering Center One áthidalja a hagyományos és mechatronikai tervezés között gyakran fennálló hatalmas szakadékot. Az előre definiált szabványok, például makrók, vagy értékkészletek automatikusan kombinálhatóak egy kapcsolási rajzzal MS Excel környezetben. A tervezési megoldásokat tökéletesítő EPLAN legújabb fejlesztései az idei Hannoveri Vásár alkalmával mutatja be.

EEC One: könnyed kezdés az automatizálásban

 

 

EPLAN Software & Service a Hannoveri Vásáron

Digital Factory: 7-es Pavilon / D18 stand

A Digital Factory  7-es Pavilonba történő költözése nem az egyetlen meglepetés az idei Hannoveri Vásár során. Az EPLAN ugyanígy meglepte a szakmai piacot azzal, hogy bejelentette EPLAN Engineering Center One, röviden EEC One nevet viselő új termékét. A rendszer meghatározó építőköve egy következetes automatizálási stratégiának, amely során lépésről lépésre haladhatunk a CAE szoftver bevezetésétől a szabványosításon és automatizáláson át a mechatronikai tervezésig. Az MS Excel alapú rendszer lehetővé teszi az elektromos és hidraulikus kapcsolási rajzok automatikus generálását.

Szilárd alapokon

A tervezőmérnök az EPLAN platform használatával már elindítja az automatizálási folyamatot. A CAE rendszerben  projekt sablonok, részleges kapcsolási rajzok, makrók, vagy különböző jelentések szerkeszthetőek. Amint az olyan szabványok, mint a motor teljesítmény, vagy a sorkapcsok értékkészletei meghatározásra kerültek, az EEC One kerül a képbe. Az egyedileg kidolgozott projekt szabványok táblázatos formában kombinálhatóak frontend MS Excel környezetben. A kiválasztást beépített makró előnézet könnyíti meg, majd a kiválasztott makrók "drag and drop"  műveletekkel kényelmesen beilletszthetőek a táblázatba. Meghatározó gyakorlati előny, hogy a makrók automatikusan tartalmazzák a szabadon konfigurálható paramétereiket az   MS Excel környezetben. Ezen kívül széles körű szabályrendszer hozható létre az MS Excelben, elkerülve így a paraméterek kézzel történő felvitelének fárasztó munkáját. A folyamat során létrehozott tervezési irányelvek maximális átláthatóságot és kiváló minőséget biztosítanak a kapcsolási rajzon. Az elektromos és hidraulikus kapcsolási rajzok egy gombnyomással automatikusan generálhatóak. A cégek háromszorosan profitálhatnak ebből az automatizálási stratégiából: kiváló minőségű szabványok hozhatók létre, központilag szabályozott, egységes know-how áll rendelkezésre, és a dokumentálás automatizáltsága jelentősen csökkenti az átfutási időket.

Mechatronikai tervezés

Ami kis méretekben sikerült, az széles körben is működik. A szabványosított CAE adatok ebben az esetben további területekre terjednek ki. Az EPLAN Engineering Center - mint a konfigurálás következő szintje - által a mechanikai, PLC, vagy dokumentációs adatok is a szabványosítás részeivé válnak. Az EEC egyetlen gombnyomásra generálja az összes dokumentációt: kapcsolási rajzok, hidraulikus és mechanikai tervek, ill. teljes PLC programok. Az új konfiguráló modulnak köszönhetően a berendezés hibamentesen összeszerelhető. Az előnyök egyértelműek: az összes adat   központilag kerül rögzítésre. Minden generált dokumentumelem egymással összehangolt. Végül, de nem utolsósorban a további belső folyamatok, mint pl. a költségvetés készítése során már csak kevés, vagy semmilyen változtatásra nincs szükség.

A végeredmény:

Az új EPLAN Engineering Center One áthidalja a hagyományos és mechatronikai tervezés között gyakran fennálló hatalmas szakadékot. A  következetes, új automatizálási stratégia  segítséget nyújt  a CAE szoftver bevezetésétől kezdve egészen a mechatronikai tervezésig.

 

 

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz