www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Teljes gőzzel

A széleskörű EPLAN Fluid adatbázis új irányt nyit a gépészeti tervezésben

Teljes gőzzel
Az EPLAN Fluid kifejezetten hidraulikai felhasználók számára tervezett adatbázisa nagy szerepet játszik a gépészeti tervezés során. Használatával a jelenlegi szabványoknak megfelelő, áttekinthetőbb dokumentációk készülhetnek. Az új törzsadat állománnyal könnyedén kezelhetőek a komplex tervek is.

Pneumatikai és villamos tervezés azonos platformon
A fluid és elektrotechnikai vezérléstechnika közös dokumentációja nyilvánvaló előnyökkel jár - az EPLAN Fluid és az EPLAN Electric P8 közös alkalmazása a pneumatikus és elektrotechnikai dokumentáció közös alapjára épül. További potenciális előnyök származnak, amikor a pneumatikai a hidraulikai tervezés egyaránt része a gépészeti tervezésnek.

A hidraulika iparban a fogyasztói igények és az új szabványok egyre inkább DIN A3 vagy DIN A4 formátumú dokumentációt írnak elő, nem ritkák az akár DIN A0 formátumú kapcsolási rajzok sem. Az olyan kényelmi funkciókra, mint pld. a részleges rajzok, vagy egyedi alkatrészek forgatására és tükrözésére vonatkozó követelmények szintén eltérnek a villamos tervezésben használt dokumentációkkal szemben támasztott előírásoktól.

Fluid adatbázis: több, mint 1.000 új makró
A hidraulika speciális követelményeinek kielégítése érdekében az EPLAN jól ismert gyártókkal és felhasználókkal működik együtt. Az EPLAN Fluid 2.0 több, mint 1.000 hidraulikai makrót tartalmazó átfogó «fluid adatbázis készletet» kínál a felhasználók számára.

A szlogen: «szakértőktől szakértőknek». Amit érdemes megfontolni: pontosan mi is kerüljön dokumentálásra napról napra a hidraulikában? Milyen technikai adatokat tartalmazzon a hidraulikus kapcsolási rajz? Milyen nyomáskapcsoló beállításokra van szükség és hogyan ábrázoljuk azokat a kapcsolási rajzon? Az Eplan Fluid ideális megoldást kínál a kiváló minőségű dokumentáció elkészítéséhez a különböző makrók, a nyomáskapcsolók és a kapcsolódó adattáblák kombinációja révén.

Hidraulikus tápegységek, szerelőlapok
A szűrők és szivattyú/motor kombinációk ismétlődése miatt gyakran nagyon hasonló dokumentációk készülhetnek. Az olyan EPLAN technológiák, mint például a variáns technológia és projekt lehetőségek segítségével intelligens makrókat hozhatunk létre, amelyekkel azonnal változtatható a fluid terv. A moduláris rendszerrel könnyen megteremthetőek a kollektív csatlakozólemezek különböző változatai, ezzel gyorsan összeilleszthetőek az egyes részleges tervek.

Szimbólumok forgatása, tükrözése
A grafikus elemek elforgatása és tükrözése az EPLAN Platform alapértelmezett funkciója. Az új Fluid makrók forgatásával és tükrözésével egyszerűen és gyorsan hozhatóak létre törzsadatok és részleges kapcsolási tervek. A kapcsolási rajzon gyakran van szükség a hengerek ellentétes irányba történő mozgásának megjelenítésére. Ideális esetben a felhasználó csak a kapcsolók felét tervezi meg és a forgatás és tükrözés új kényelmi funkcióival egészíti ki a dokumentációt. Az új makrók kiváló segítséget jelentenek a felhasználók és a rendszergazdák számára.

Eplan Data Portál a gyártók számára is
A makrógyűjtemény ideális megjelenési forma a hidraulika ipar alkatrészgyártói számára. Az alapul szolgáló makrókkal az alkatrészadatok könnyedén meghatározhatóak és az Eplan Data Portál használatával az adatok mintegy 25.000 felhasználó számára válnak elérhetővé. Míg az EPLAN Fluid semleges makrói különböző gyártók számára használhatóak (1:N típusú kapcsolat), az Eplan Data Portál alkatrészadatai egy adott makróhoz társulnak (1:1 kapcsolat); műszaki adatlapokkal, komponens fotókkal, ill. 2D és 3D adatokkal kombinálva segítik a tervezést.

Biztos alap a projekttervezésben
Az EPLAN Fluid funkcionalitásának és a fluid adatbázis készlet új praktikus hidraulikus makróinak kombinációja verhetetlen előnyökkel jár a hidraulikai tervezőmérnökök számára. Előnyei közé tartozik a jelenlegi szabványok szerinti minőségi grafikus dokumentáció, a gyakorlati alkalmazásokon alapuló moduláris szerelőlap elemek, és az Eplan Data Portál hidraulikus gyártóinak egyre növekvő számú alkatrészadat készlete.

Ábrák:
Highway_XL.jpeg: Az EPLAN Fluid több, mint 1.000 hidraulikus makrót tartalmazó átfogó «fluid adatbázis készletet» kínál a felhasználók számára.
Free_Macros_X_en.jpeg: Az EPLAN Fluid funkcionalitásának és a fluid adatbázis csomag új, praktikus hidraulikus makróinak kombinációja verhetetlen előnyökkel jár a hidraulikai tervezőmérnökök számára.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz