www.magyar-mernoki.com
Norelem

Top Gear norelem-módra kúpfogaskerekekkel és csigahajtásokkal

A folyamatos zökkenőmentes erőátvitel és a megbízhatóság kulcsfontosságú tényezők a jó hajtástechnika számára. Ezt figyelembe véve a szabványosított alkatrészek szakértőjének számító norelem a kúpfogaskerekek és csigahajtások új sorozatát mutatta be, amelyet karbantartás-mentesnek fejlesztettek ki a tervező- és a gyártómérnökök számára.

Top Gear norelem-módra kúpfogaskerekekkel és csigahajtásokkal

A kúpfogaskerekeket akkor alkalmazzák, ha meg kell változtatni a tengely forgásirányát. Általában egymásra 90 fokban álló tengelyekre szerelik azokat, de más szögekben történő működésre is tervezhetők. A norelem új kúpfogaskerekei általánosan alkalmazhatók, és hét különböző méretben kaphatók 1:1 áttétellel.

Az egy méretben, 20 mm tengelytávval és hét különböző áttétellel elérhető új csigahajtások rendkívül széles választéka bármilyen alkalmazáshoz megfelel. A csigahajtás, melyet csavarhajtásként is ismerhetünk, egy speciális fogaskerék-összeállítás, amelyben a csiga egy csigakerékhez csatlakozik. A konstrukció a felhasználó számára lehetővé teszi a forgási sebesség meghatározását és nagyobb nyomatékok átvitelét.


Top Gear norelem-módra kúpfogaskerekekkel és csigahajtásokkal

Mindkét új sorozat eloxált alumínium házzal rendelkezik, ami megakadályozza a kenőanyag szivárgását és a por bekerülését. Az alkatrészek kenése így mindig megfelelő szinten marad, és a fogakba sem kerül szennyeződés, ami befolyásolná a fogaskerekek és a hajtómű forgását. Az alkatrészek élettartama teljes terhelés, 500 fordulat/perc sebesség 20%-os aktív ciklusidő melletti működése esetén 1000 óra.

«A kúpfogaskerekek és csigahajtások közönséges gépelemeknek számítanak az iparban, de működésükhöz biztosítani kell, hogy ezek az alkatrészek ne törjenek, vagy ne hibásodjanak meg - jelentette ki Marcus Schneck, a norelem ügyvezető igazgatója.
“A norelemnél mindig törekszünk a magas hozzáadott értékre és a megbízható működésre, ezért új választékaink zárt házban kerülnek forgalomba. A burkolatnak köszönhetően a termékek hihetetlenül tartósak, ellenállnak az idő vasfogának, és annak a szélsőséges környezetnek, amelyben használják azokat.”

A norelem kúpfogaskerekei és csigahajtásai a nagyobb szilárdság érdekében felületi ill. betétben edzett kivitelben érhetők el. A nagyobb rugalmasság és a könnyű használat érdekében mindkét termék tengelyforgásiránya tetszőleges, és egyszerűen csavarkötéssel szerelhetők. Mindkét terméksorozat -20°C és +60°C közötti környezeti hőmérséklet tartományon használható.

A norelemről Magyarországon további információ a www.norelem.hu oldalon található.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz