www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

MAC 502: új, nagyteljesítményű univerzális kódolvasó minden alkalmazáshoz

Az új MAC 502 olvasóval a Pepperl+Fuchs egy olyan innovatív univerzális rögzített kódolvasót dobott a piacra, amely akár 10 m/s, ill. 30 mérés/s sebességgel olvassa az összes elterjedt 1D és 2D kódot (26 különböző kód szimbolikát).

MAC 502: új, nagyteljesítményű univerzális kódolvasó minden alkalmazáshoz
A kódolvasók igen nagy fókusztartománnyal rendelkeznek és bármilyen mechanikus vagy elektronikus módosítás nélkül megbízhatóan olvassák a 60-190 mm közötti távolságban futó kódokat. Akár 110 x 70 mm olvasási területen képes megbízhatóan észlelni mind a kis Data Matrix, mind a nagy vonalkódokat. Nincs szükség a kódolvasót paraméterező és működtető konfigurációs szoftver időigényes telepítésére, mivel ezek a feladatok a modern webes felületen kezelhetőek a kódolvasóba beépített webszerverrel. Ennek feltétele, hogy a kódolvasó a vállalati hálózathoz, vagy egy PC-n keresztül a beépített Ethernet interfészhez csatlakozzon. A webes felület az olvasó IP-címének bármely internet böngésző címsorába történő megadásával érhető el, lehetővé téve a kódolvasó konfigurálását egy kényelmes felhasználói felületen, vagy bármely PC-n. A kódolvasó a leolvasott kód elvesztésének megakadályozására egy kódminőség-outputtal rendelkezik. Ha ez egy előre meghatározott érték alá esik, a felhasználó figyelmeztetést kap. A MAC502 számos egyéb hatékony funkcióval rendelkezik. Ezen funkciók közé tartozik az automatikus hibakép memória, az akár négy különböző kód egyidejű olvasására képes multikód funkció és a folyamatos üzemmód a gyors egymásutánban érkező kódok feldolgozásához. Ezeket a kódokat egy későbbi időpontban lehet kiértékelni. A kódolvasó másik jellegzetessége az Ethernet és RS232 interfész. Az RS232 interfész a CBX800 interfész dobozhoz csatlakoztatható, így minden általános busz interfész (beleértve a PROFIBUS, a PROFINET és a DeviceNet) használható.

A csavarral rögzített M12 csatlakozók és az IP65 védelmi osztály által a MAC 502 ideális a nehéz ipari környezetben történő felhasználásra is.

A főbb jellemzők áttekintése
  • Az összes elterjedt 1D és 2D kód olvasása
  • Akár 10 m/s, ill. 30 mérés/s sebességgel
  • 60 - 190 mm olvasási tartomány
  • Akár 110 x 70 mm olvasási terület
  • Folyamatos üzemmód a gyors egymásutánban érkező kódok feldolgozásához
  • Multikód: akár négy különböző kód egyidejű olvasása
  • Kombinációs kód
  • Kódminőség-output
  • Interfészek: RS232 és Ethernet

MAC502_1.jpeg: Az MAC 502 erőteljes univerzális kódolvasó

MAC502_2.jpeg: Kristálytiszta eredmények a Pepperl+Fuchs univerzális kódolvasóval

Kulcsszavak: kódolvasó, azonosítás, Data Matrix, vonalkód

Szerző: Dr. Tim Weis, termékmenedzser, Industrial Vision Components, Pepperl+Fuchs GmbH

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz