www.magyar-mernoki.com
EPLAN

EPLAN Pro Panel 2.1.: XL panel elrendezés

Ami a nagy teljesítményű 3D szerelési térrel kezdődött, mára a kapcsolószekrény-elrendezés integratív "XL műszaki megoldásává" vált. A design, a 3D elrendezés, a gyártás és a szerelés nagyobb hozzáadott értéket adó integrált megoldássá ötvöződött.

EPLAN Pro Panel 2.1.: XL panel elrendezés
A kapcsolószekrény-elrendezés mindig az extrém határidők és a költségnyomás függvénye, amin jelentősen enyhít az EPLAN Software & Service fejlesztése. Az új EPLAN Pro Panel 2.1. esetében az automatizálási, mechanikai és üzemmérnökök egy, az összes szakági követelményt magában foglaló interdiszciplináris mérnöki eszköz előnyeit kamatoztathatják. A design, a 3D elrendezés, a gyártás és a szerelés egy teljesen integrált megoldást adó egységes adatbázissá ötvöződtek. Az eredmény a gyorsabb termékfejlesztési folyamat, a költségek csökkentése és nagyobb hozzáadott-érték.

Egységes adatok - automatikus szinkronizálás
Az integráció az a kulcsszó, amely az EPLAN platform minden részét áthatja. Az elektromos és fluid tervekhez használatos eszközök kézi összehangolás nélkül illeszthetőek be a szerelési dokumentációkba. A felhasználók gyorsabban tervezhetnek; tipikus mérnöki tervezéssel ellentétes feladatok, mint kézi adatátvitel, adatok importálása, exportálása és ellenőrzése, valamint időt rabló redundáns lépések szűnnek meg. Ezen túlmenően a projektösszehasonlítás során fellépő potenciális hibák időben megelőzésre kerülnek. Az EPLAN Platform lényeges és alapvető tulajdonságainak teljes funkcionalitása - mint a revízió kontrol, a jogosultságkezelés és a különleges EPLAN API programozás - rendelkezésre áll, és ez korántsem minden: az integráció a termelésben, a szerelésben és kábelezésben is folytatódik. Az NC gépekre történő közvetlen adatátvitel, az érkábelek és a kábelek előkészítése biztosítják a zavartalan munkafolyamatot az egész termékfejlesztési eljárás során.

Megbízható tervezés - pontos gyártás

A dinamikus ütközésvizsgálattól a vonatkozó telepítési feltételek automatikus ellenőrzéséig: a szoftver megkönnyíti a professzionális 3D tervezést - még alkalmi felhasználók számára is. A 3D modell figyelembe veszi és további feldolgozásra lehetővé teszi a termelés-specifikus, lyukakra és kivágásokra vonatkozó adatokat. A rugalmas szoftver segítségével a felhasználók asszociációs szerelési rajzokat és speciális fúrási sablonokat hozhatnak létre. Még több gyakorlati előny: a termelési információkat elég csak egyszer bevinni, amikor a törzsadatokat hozzuk létre - még olyan változó hosszúságú alkatrészek esetében is, mint a kábelcsatornák és szerelési sínek. A komponenseket és az NC adatokat automatikusan integrálja az adott szerelési elrendezésbe, ami gyors eredményekhez vezető, biztos módszer. A készülékszekrények, ajtók és szerelési lapok módosításai egy NC interfészen keresztül könnyen átvihetők a megfelelő termelési rendszerre. Csak két példa a magas szintű termelési integrációra: Steinhauer és Perforex.

Gyors kábelezés
Rugalmasabb 3D kábelezés: a kábelek és az erek egy 3D szerelési térben könnyen tervezhetőek. Az új teljesítményszabvány a kábelvezetésre is vonatkozik: az kábel útvonalak a csatlakozások definiálása intuitív és a valós vagy virtuális vezeték csatornáktól függetlenül végrehajtható. Az új layout területek tovább bővítik a 3D kábelezés lehetőségeit és támogatják a Lütze keretrendszerek virtuális bekötését. A «huzalozási lyukak" használatával könnyen lefektethető minden vezeték és kábel, pl. a szerelési lapok, a válaszfalak, ill. a kapcsolószekrény más elemeinek hátoldalán - a legrövidebb úton.

Pontosan beállítva, precízen méretezve
Hol tartana a mérnöki munka a megfelelő eszközadatok nélkül? Ez az, ahol az EPLAN Data Portal igazán nagyot alkotott - az alkatrészek a portálról könnyen átirányíthatóak az eszközlistára, vagy integrálhatóak a 3D szerelési térbe. A hannoveri vásár egyik érdekessége az új Rittal Therm 6.1 interfész, a Rittal fűtési, hűtési és klímaberendezéseinek megállapítására és méretezésére szolgáló műszaki konfigurátor. A konfigurátor meghatározza, hogy milyen Rittal Therm eszközök szükségesek és az összeállítást átirányítja az EPLAN eszközlistára. Az eredmény: a klímaberendezések 3D szerelési térben történő rendkívül hatékony integrálása.

propanel_prof.jpg: Az új EPLAN Pro Panel támogatja a kapcsolószekrények teljes gyártási folyamatát a 3D tervezéstől a termelésig.
Propanel_wiring.jpg: A vezetékek és kábelek lefektetése lehet automatikus vagy interaktív - beleértve a vezetékvég szerelését, a hosszmeghatározást és a kötegelést.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz