www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Az Eplan Platform 2.0 kiemelkedő vonásai

Fél év telt el az Eplan Platform 2.0 piacra lépése óta, de a több mint 1000 kiterjesztés közül néhány még mindig nem közismert. Ez elég okot szolgáltat ahhoz, hogy a gyakorlatban megvizsgáljuk a meglepően új perspektívákat és megismerjük a revízió nyilvántartás, a kapcsolási rajz generátor és a nyelvkezelés meggyőző és izgalmas logikai kiterjesztéseit.

Az Eplan Platform 2.0 kiemelkedő vonásai
Részben a Machine Directive és a magas minőségi követelmények szolgáltatnak okot arra, hogy a kapcsolási rajzok létrehozása során növekvő figyelem essen a szabványok és előírások betartására. Az Eplan Platform egységes válasza: szabványosítás és ismételt használat. A kötelező azonosítók és a kiegészítő komponens információk egyedülállóan tárolhatóak az alkatrészkezelésben. Az utolsó simítást a PE és N sorkapcsok jelentik: a kért kiegészítő funkció megnevezése már közvetlenül az alkatrészben tárolható. Amikor a tervező egy alkatrészt használ, annak megnevezése automatikusan átkerül a kapcsolási rajzra, így biztosítva, hogy a sorkapocs a szabványoknak megfelelően jelenik meg - különösebb erőfeszítés nélkül minden kapcsolási rajz oldalon. Az Eplan alkatrész számozásra vonatkozó automatikus funkciói megakadályozzák a tervjelek ismétlődését, ezáltal javítják a dokumentáció minőségét és a felgyorsítják a tervezést.

Több a logikai elem
Az egyre bonyolultabb technológia megköveteli, hogy a vezetékeket a kapcsolási rajzon is feltüntessük. Ez az, amiben az Eplan átirányítási potenciálja fókuszba kerül, mely már meghaladta a vezetékekkel megtöltött fekete doboz szemléletmódot. A csatlakozások színeinek a belső összekapcsolásokhoz történő hozzárendelésével lényegesen könnyebb a jel nyomon követése. A tervezéstől és a gyártástól kezdve egészen az üzembe helyezésig és karbantartásig. Az alkatrész tulajdonságokban extra logika is megtalálható, mert azok még a teljes technikai SI egységek kijelzésére és konvertálására képes részletes előírásokat is tartalmazzák. Ugyanez vonatkozik a jelentésekre és a számításokra, amelyek látható értékei szabványosításra kerültek. Az Eplan biztosítja, hogy minden érték azonos mértékegységgel szerepel a számításban - nem számít, honnan vezették át a kapcsolási rajzra. Adott a pontos eredmény.

Tökéletes a változások nyomon követése
Ki nem ismeri ezt a helyzetet? Mielőtt a projekt befejeződik, számos változás történik, melyek nyomon követése létfontosságú lehet. Itt jön képbe az Eplan Platform 2.0 hathatós revízió nyilvántartása, amely jelentősen felgyorsítja változások kezelését. A változások különböző típusait egyértelmű színek és szimbólumok jelzik. Minden projekt tag egy pillantás alatt felmérheti, ha hozzáadás, változtatás, vagy törlés történt a projekt információkban. A változtatásokat összegző táblázat biztosítja, hogy minden folyamat zökkenőmentesen fusson - a tervezésben és különösen a gyártás, az üzembe helyezés és a karbantartás során. A közvetlen eredmény: gyorsabb indítófázisok és rövidebb gépleállások.

Eplan Központi Alkatrészkezelés
Egy költséghatékony alternatíva: azok, akik már a tervezéstől központilag kívánják tárolni és frissíteni az alkatrészadatokat, már külön modulban használhatják az Eplan alkatrészkezelését. A CPM, vagyis a «Központi Alkatrészkezelés» egy önálló változat, mely az üzleti részlegek egyszerű alternatívája lehet. Az itt megadott adatok és alkatrész információk minden Eplan felhasználó számára rendelkezésre állnak. Ez az adatok egyszerű, költséghatékony karbantartását teszi lehetővé, teljes alkatrész kezelési funkcionalitással.

Nyelvkezelés
Nem újdonság, hogy az Eplan Unicode-kompatibilis és 16 nemzetközi nyelvre tervezték. Ami új, az a beállítás, ami lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy különbséget tegyen a projektben a forrásnyelv és a kijelző nyelve között. A forrásnyelv az a nyelv, amelyen a szöveg beérkezett, ez általában az anyanyelvet jelenti. A kijelző nyelve pedig az a nyelv, ahogy a szöveg a kapcsolási rajzon megjelenik - ez lehet egy időben többféle nyelv is. A szöveg bevitele és a fordítások kezelése még átláthatóbb és sokkal könnyebb idegen nyelvekkel dolgozni a tervezés során. Ez döntő előny lehet egy globális gazdaságban - mind időben, mind minőségben.

Revisionmanagement EN.jpeg: Az Eplan Platform 2.0 hathatós revízió nyilvántartása lehetővé teszi a változások egyértelmű színekkel és szimbólumokkal történő jelölését.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz