www.magyar-mernoki.com
EPLAN

EPLAN Data Portal 2.0

A máris több mint 120.000 készülék adatait tartalmazó új EPLAN Data Portal által nyújtott legfőbb előnyök a megnövelt sebesség és az egyszerű szűrés. Az új EPLAN Data Portal 2.0 használatával a felhasználók a mérnöki munkához még gyorsabban és könnyebben integrálható legfrissebb adatokhoz való hozzáféréssel gazdagodnak.

EPLAN Data Portal 2.0
Az EPLAN Platform 2.0 bemutatását követően már az EPLAN Data Portal 2.0 is elérhetővé vált. Az online portál új, időtakarékos funkciói megkönnyítik a tárolt készülék- és alkatrészadatok kiválasztását és használatát. A szignifikánsan több gyártó- és készülékadat integrálása jelentős gyakorlati előnyöket ígér. A portál új tagja az optoelektronikai érzékelőket gyártó Leuze Electronic, amely EPLAN makrókat integrált számos kapcsoló, ill. biztonsági szenzor esetében. A Festo is még időben biztosított válogatott pneumatikus alkatrészeket a 2.0 verzióhoz.

Több gyártó - több adat
Az új gyártók listájához a Mitsubishi Electric is csatlakozott a PLC-k és konverterek adataival, a Dehn + Söhne pedig bővítette villám- és túlfeszültség-védelmi kínálatát. De ez még nem minden: az ABB adatfrissítése is megtörtént, a Phoenix Contact pedig tovább finomította már amúgy is széles termékválasztékát. A Blomberger az SPS/IPC/DRIVES szakkiállítás alkalmával mutatja be újdonságait, így az általa kínált készülékek is támogatni fogják az EPLAN Electric P8 2.0 alkalmazást. A jövő további izgalmas perspektívákat tartogat számunkra: Nürnbergben jelentik majd be az Endress+Hauser tervezett integrációját.

Funkcióra funkciót
Az értékes gyártóadatoktól eltekintve a felhasználók az új portálfunkciókkal is sokat nyerhetnek. Az egyik ilyen lelkesen várt funkció az 'egyedi azonosító', amely egyértelműen azonosít egy cikket az EPLAN adatportálon belül. Az azonosító akkor is lehetővé teszi a portáladatok aktualizálását, ha a helyi cikkszám változik. Amennyiben a gyártó úgy kívánja, a készülékadatok regionális szűrésben jelennek meg. A felhasználók gyorsan és egyszerűen kiválaszthatják a célpiacra vonatkozó adatokat és a megfelelő alkatrészekre koncentrálhatnak. Az optimalizált felhasználói felület is döntő tényező. A szűrőopciók elrejthetősége például jelentősen felgyorsítja az oldalbetöltési időt.

Gyorsabb keresés, egyszerűbb találat
Az adatok átláthatósága javult a cikkszámok termékcsoportonként történő megjelenítésével, tartalmazva a gyártókatalógus minden alcsoportját. Ez megkönnyíti a számos kiterjedt katalógus közti választást, az oldalak időigényes átböngészése tehát már a múlté. Másik fontos újdonság az adatportál 2.0 verziójának optimalizált alkatrészkezelőjét használó ügyfeleknek készült új tartozéklista. További újítás a makrók automatikus letöltése, a szerelési elrendezéshez teljes hivatkozott alkatrészek és a megelőző, valamint az azt követő alkatrészek életciklus-figyelése az adatok állandó frissen tartása érdekében.

Gyors, egyszerű, kényelmes: a konfigurátor technológia
A CAE alkatrészadatok elérhetőségének és használatának javítására szolgáló következő lépés a szállító-specifikus alkatrész konfigurátorok EPLAN adatportálba történő integrálása. A Rockwell, az Endress & Hauser és az EPLAN jelenleg egy olyan közös projekten dolgozik, amely célja az Endress & Hauser termék konfigurátor és az EPLAN adatportál közti zökkenőmentes interfész kidolgozása. A mérnök a konfigurátor vezetésével képes beállítani a szükséges Endress & Hauser készüléket, majd a részletes CAE adatokat közvetlenül a saját elektronikus projekt dokumentációjába másolhatja – zseniálisan fejlett mérnöki tervezés. A Rittal Therm integrációja további technológiai mérföldkőnek számít. Minden szükséges alkatrész, szerelvény és tartozékok egyszerűen konfigurálható majd szerelhető a kapcsolószekrény 3D szerelési terében.

EPLAN_Data_Portal_01.jpeg:
A számos új és kibővített funkció mellett az EPLAN adatportál 2.0 verziója olyan gyártók sok új alkatrészadatát tartalmazza, mint a Festo, az ABB, a Phoenix Contact, az Endress+Hauser stb.

EPLAN_Data_Portal_PLC_navigator.jpeg
Allen Bradley PLC komponensek az EPLAN adatportálon, különböző EPLAN nézetekben

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz