www.magyar-mernoki.com
Norelem

Lengéscsillapítók: a termelékenységi kirakós utolsó darabja

A gyártók számára hihetetlenül fontos a termelékenység és lengéscsillapítókat használnak annak érdekében, hogy meghosszabbítsák a gépek élettartamát, minimalizálják a karbantartási igényt és megnöveljék a gyártási műveletek hatékonyságát. Marcus Schneck, a norelem ügyvezető igazgatója vizsgálta, hogy milyen döntés áll ezen termékek használata mögött.

Lengéscsillapítók: a termelékenységi kirakós utolsó darabja
A lengéscsillapítók leggyakrabban a gépjárművekben láthatók és használhatók, de alkalmazásuk egyre gyakoribb a gyártósorokon is szerte a világon.

Hogyan működnek a lengéscsillapítók?
A lengéscsillapítókat leggyakrabban a gépjárművekben láthatunk és használunk, de alkalmazásuk világszerte egyre gyakoribb gyártósorokon is. Az ipari lengéscsillapítókat hidraulikus gépalkatrészként használják a mozgó terhek minimális gépterheléssel járó lassítására.

A vállalatok arra törekszenek, hogy a nagyobb sebességű gépek üzembe állításával növeljék a termelékenységet, de ez egyben a zajt, a gépkárosodást és az erős vibrációt is emeli.

Itt kerülnek képbe a lengéscsillapítók, amelyek úgy lettek kialakítva, hogy a termékmozgatási alkalmazásokat finom lassítással és csökkentett karbantartási igénnyel optimalizálják.

A kinetikus energia hőenergiává történő átalakításával a lengéscsillapítók szabályozott, kiszámítható lassulást biztosítanak. A hidraulikus lengéscsillapító dugattyújának mozgása nyomás alá helyezi a folyadékot, és arra kényszeríti, hogy az kis furatokon keresztül áramoljon át, ezáltal a folyadék gyorsan felmelegszik.

Ez a hőenergia a hengertesten, majd a környező légkörben oszlik szét. A hatékonyság növelése érdekében egyes gyártósorokon a csillapítók léghűtését is alkalmazzák.

Milyen előnyökkel jár a gyártók számára?
Ennek az egyszerű terméknek számos előnye van a felhasználók számára. A legkézenfekvőbb előny az, hogy az ipari lengéscsillapítók jelentősen csökkentik a gépek rázkódását és vibrációját. Ezáltal csökkennek a gép károsodásának és a leállások veszélye, valamint a karbantartási költségek, illetve meghosszabbodik a gép élettartama.

Ennek eredményeképpen a gépeket nagyobb sebességgel lehet működtetni, mivel a csillapítók szabályozzák vagy óvatosan megállítják a tárgyak mozgását. A termelési ráta anélkül növelhető, hogy aggódni kellene a gépek szokásosnál gyorsabb elhasználódásától.

A gép körül dolgozó emberek számára a lengéscsillapítók egészség- és közérzetnövelő hatással vannak. Mérséklik az ipari gépek körüli munka káros mellékhatásait, a zajt, a rezgéseket és egyéb ártalmas hatásokat.

A gépek közötti munka káros mellékhatásait a lengéscsillapítók azzal csökkentik , hogy az üzemcsarnok nincs tele hangos zajokkal és rezgésekkel és káros hatásokkal. A Health & Safety Executive friss tanulmánya szerint az Egyesült Királyságban kb. 17.000 ember szenved a túlzott munkahelyi zaj miatti halláskárosodásban, fülzúgásban vagy egyéb hallászavarban. A zajcsillapítás szükségesszerű a gyártóüzemekben.

A gépkezelők közérzetét ezért lengéscsillapítókkal javítják, hogy a munkaidejüket ne töltsék be hangos zajok és vibrációk. Hasonlóképpen, az ipari lengéscsillapítók a szabályozott lassítás révén a gépek és a berendezések operátorait is óvják - segítve őket a biztonsági előírások teljesítésében.

Összességében a gépek így a hosszabb élettartamuk, az alacsonyabb karbantartási költségeik és a biztonságosabb működésük miatt értékesebbé válnak, versenyelőnyt és nagyobb termelékenységet biztosítva a vállalkozások számára.

Hogyan döntheti el, hogy melyik a tökéletes lengéscsillapító az Ön vállalkozásához?

A gyártósor számára megfelelő lengéscsillapító kiválasztása kulcsfontosságú kérdés. Szabványos alkatrészek gyártójaként a norelemnél több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezünk, így tudjuk, hogy a tökéletes alkatrész kiválasztása nehéz döntés lehet - a kínálatunk több mint 45 000 alkatrészre terjed ki, a választás ezért néha nem magától értetődő. Ipari lengéscsillapítóink karbantartásmentesek, közvetlenül beépíthető hidraulikus elemek.
Ezen állítható lengéscsillapítók beépített fix ütközővel rendelkeznek és a csillapítás mértékét pontosan be lehet állítani, hogy a gépkezelőknek lehetősége legyen az alkalmazkodásra és rugalmasságra a közvetlen munkában. Ezek acélból, vagy rozsdamentes acélból készülnek, az ütközőfejek pedig acélból és műanyagból.

A norelem lengéscsillapítóinál különösen előnyös, hogy felszerelés után a gépet rövid ideig működtetve a beállító csavart addig forgatjuk, amíg az optimális csillapítást el nem érjük.

A lengéscsillapítók hihetetlenül hasznos alkotóelemnek számítanak a gyártósoron, legfontosabb feladatuk a termelékenység és a gép élettartamának növelése. Az előnyök megértése segít abban, hogy hogyan tervezzünk jövőálló gépeket és berendezéseket.

Ha többet szeretne megtudni a norelemről és a szabványos alkatrészekből álló termékválasztékról - beleértve a lengéscsillapítókat is - kérem, hogy látogasson el a https://www.norelem.hu/hu/hu/Term%C3%A9kek/Term%C3%A9kek-%C3%A1ttekint%C3%A9se/Rendszerek-%C3%A9s-komponensek-g%C3%A9pek-%C3%A9s-berendez%C3%A9sek-%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9s%C3%A9hez/26000-Csavaros-nyom%C3%B3rug%C3%B3k-Elasztomer-rug%C3%B3k-Gumi%C3%BCtk%C3%B6z%C5%91k-Leng%C3%A9scsillap%C3%ADt%C3%B3k-G%C3%A1zrug%C3%B3k.html oldalra.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz