www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

SIL 3 szintű biztonsági szabványt is kielégítő tápegységek

A Pepperl + Fuchs négy új, akár SIL 3 szintű biztonsági szabványt is kielégítő tápegységgel bővítette gyújtószikramentes alkalmazásokhoz használatos termékskáláját.

SIL 3 szintű biztonsági szabványt is kielégítő tápegységek
A Pepperl + Fuchs K-, ill. H-rendszereinek új tápegységei két további modult tartalmaznak, amelyeket az EN61508 értelmében akár SIL 3 szintű biztonsági szabványt is kielégítő gyújtószikramentes alkalmazásokhoz terveztek. A konstrukció előnye, hogy csupán egyetlen adóra van szükségünk egy SIL 3 gyújtószikramentes jelzőáramkör megalkotásához. Korábban a SIL 3 szint eléréséhez két külön bemenetet kellett használni és mindkettőt folyamatosan ellenőrizni kellett a redundancia miatt. A belső diagnosztikai funkciókat is egyetlen kimenet és egy piros LED jelzi. Az új modulok további előnye, hogy az előírt tesztintervallumok SIL 2 alkalmazásokhoz is kiterjeszthetők.

Az új, egycsatornás KCD2-STC-Ex.1ES és KFD2-STC4-Ex1.ES adó tápegységek mindössze 12,5 ill. 20 mm szélességűek, aktív és passzív 4 ... 20 mA kimeneti jelet, valamint az 1 ... 5 V vezérlési szintet biztosítanak. Kiegészítik a K-rendszert, amely 150 különböző gyújtószikramentes leválasztó modult és jel kondicionálót foglal magába. A 35 mm DIN sínre tápsínnel rögzített készülékek képesek egyetlen hibajellel felvilágosítást adni a belső diagnosztikáról.

A HiC2025ES és HiD2025ES tápegységeket a H-rendszer számára fejlesztették ki, ahol a modulokat bekábelezett kapcsolótáblákra rögzítik. A két helytakarékos modul 12,5 ill. 18 mm széles és mindkettő kompatibilis a rendszerben már meglévő kapcsolótáblákkal.

www.pepperl-fuchs.com

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz