www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

A jövőre hangolva

A PROFINET átjáró zökkenőmentesen integrálja az eszköz- és folyamatadatokat

A jövőre hangolva

LB PROFINET átjáró


A Pepperl+Fuchs új LB PROFINET átjárója az LB távoli I/O rendszereket a PROFINET protokoll világával kapcsolja össze. A végponttól végpontig terjedő kommunikáció a meglévő intelligencia optimális felhasználását is biztosítja a terepen, ami kulcsfontosságú ahhoz, hogy az üzemek meg tudjanak felelni az ipar 4.0 koncepcióban leírt jövőbeli követelményeknek.


2019 elején mutatkozik be a
Pepperl+Fuchs új LB PROFINET átjárója, amely nemcsak a hagyományos PROFINET funkciókat tartalmazza, hanem teljes hozzáférést biztosít az összes csatlakoztatott HART eszközhöz. Gyakorlati szempontból ez lehetővé teszi a felhasználók számára a HART segédváltozókhoz való hozzáférést második mérési értékként a folyamatváltozók mellett. Ezenkívül a terepi eszközök diagnosztikai adatai a HART IP-n keresztül olvashatók, jelentősen növelve ezáltal az átláthatóságot és az üzem elérhetőségét. Az új átjáró maximális rugalmasságot biztosít, mivel a különböző protokollok ugyanazon a kábelen keresztül futhatnak (például a PROFINET és a HART IP), és természetesen nagy teljesítményű megoldást jelent: egy teljesen foglalt távoli I/O rendszerhez akár 80 terepi eszköz is csatlakoztatható. Ezek az eszközök időkésleltetés nélkül kommunikálnak.


Maximális biztonság és egyszerű kezelhetőség


Az átjáró egy másik tulajdonsága az intelligens redundancia koncepció. Az integrált kapcsoló a közepes redundancia-protokoll (MRP) alapján mindig biztosítja a hálózat működőképességét. Ha egy útvonal meghibásodik, a gyűrűhálózat újrakonfigurálódik és az adatcsomagokat az alternatív útvonalon keresztül küldi. Mivel az ipari berendezések növekvő hálózatának köszönhetően a nagy adatcsomagok miatt a veszélyek is megnövekedtek, az új PROFINET átjáró az ide vonatkozó biztonsági követelményeknek is megfelel. A kategóriájában a legnagyobbnak számító kijelző szintén fontos termékjellemző és nagyban hozzájárul a
Pepperl+Fuchs új átjárójának egyszerű kezelhetőségéhez. Az eszköz állapota és a további diagnosztikai adatok RGB LED-eken keresztül tekinthetők meg.


  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz