www.magyar-mernoki.com
HMS Industrial Networks AB

Profinet átjárók integrált két portos switch-csel

A HMS három új verzióval bővíti a hálózati átjáró (gateway) kínálatát, megkönnyítve a már meglévő fieldbusz hálózatok új buszkábelekkel történő integrációját Profinet eszközökben.

Profinet átjárók integrált két portos switch-csel
A HMS a rendszer felállítások költségeinek lefaragása érdekében az Anybus X hálózati átjáró család három új verzióját dobta a piacra Profinet-IRT alkalmazhatósággal és integrált két portos switch technológiával. Az új X hálózati átjáró verziók megkönnyítik a már létező Profibus, Interbus ill. CANopen fieldbusz hálózatok új Profinet alapú hálózati szegmensekbe való integrálhatóságát. A hálózati átjáró egy 240 byte maximális sebességű transzparens hídként köti össze a két hálózatot. Jellemző felhasználási területe a gépjárműipar, ahol a meglévő fieldbusz alapú gépeket egyre gyakrabban használják fel újra Profinet alapú területeken.

A három új hálózati átjáró verzió elkészítésénél különös tekintettel voltak az európai gépjárműiparra, ahol a jelenlegi fieldbusz hálózatokat, mint a Profibus ill. Interbus, lassan felváltja a Profinet. Az integrált két portos switch technológiával az hálózati átjáró közvetlenül integrálható vonal topológiájú hálózatokba, ami a külső switch elhagyása okán költségcsökkentést eredményez.

Az X hálózati átjárók egy „IRT” (Isynchronous Real-Time) kommunikációjú Profinet IO interfészt tartalmaznak integrált két portos valós idejű switch-csel, Profinet hálózatmenedzserrel és c-szintű megfelelőséget elérő redundancia opcióval. A Profinet interfész IO eszközként (slave-ként) szolgál és a már bevált Siemens ERTEC-200 technológián alapul.

Az Anybus X hálózati átjáró család 180 verziót tartalmaz, ennek megfelelően minden népszerű (Profibus, DeviceNET, vagy CANopen) fieldbusszal összeköthető ill. az említett buszok összekapcsolhatóak az új ipari Ethernet szabványokkal (Profinet, EtherNet/IP, Modbus-TCP, vagy EtherCAT). A stand alone kivitelű átjárók DIN-RAIL foglalattal készültek. Induláskor az átjárók azonnal képesek biztosítani a két kiválasztott hálózat közti adatcserét. A konfiguráció néhány perc alatt összeállítható és nem igényel programozást vagy különleges hardver- ill. szoftverelemeket. Az átjárók paraméter- és I/O adat átvitele teljesen transzparens a hálózatok között. Az átjáró beállítása során egy egyszerű konfigurációs dialógussal lehet beállítani az adatmennyiséget.

Az átjárók könnyen alkalmazhatók ipari automatizációs rendszerekhez a zavartalan információáramlás biztosítására. Az Anybus X hálózati átjárók ötvözik a magas megbízhatóságot és a rugalmasságot, így nélkülözhetetlen eszközzé válnak a rendszerintegrátorok és az üzemvezetők számára.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz