www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

R200 és R201 – új optikai szenzorok hosszabb érzékelési távolságokkal

Mannheim, 2018. április: a Pepperl+Fuchs modern fotoelektromos technológiájával készült R200 és R201 szenzorok lehetővé teszik az érzékelők hosszabb érzékelési távolságokat igénylő alkalmazásokban történő használatát. A kompakt R100, R101 és R103 sorozatokhoz hasonlóan mindkét új termék tartalmaz minden fotoelektromos funkcionális elvet, nagyobb méretben és speciális szerelési helyzetekhez igazodó dizájnban. A használhatóság intuitív és azonos minden sorozatban – a szabványosított IO-Link kapcsolat a legújabb Smart Sensor Profiles segítségével pedig az érzékelők kényelmes és megbízható integrációját teszi lehetővé.

R200 és R201 – új optikai szenzorok hosszabb érzékelési távolságokkal
R100, R101 és R103 – az új R200 és R201 érzékelőkkel

Az R100, R101 és R103 sorozatok, valamint az új R200 és R201 érzékelők megjelenésével könnyebb a megfelelő szenzor kiválasztása és a felhasználók maximális rugalmasságot élveznek minden alkalmazásban és szerelési helyzetben. Technikai jellemzőik tekintetében az új sorozat nagy teljesítményű DuraBeam lézertechnikát és nagy pontosságú Multi Pixel Technology (MPT) technológiát tartalmaz a távolságméréshez. A sorozatok közti szabványosított kereszthasználat, valamint a funkcionális elvek és az IO-Link interfész megkönnyítik az érzékelők paraméterezését az üzembe helyezés közben, a funkcionális elv változásakor, vagy egy másik sorozatra történő váltáskor.

Azonos működési elvek


Az új R200 és R201 sorozatok a fotoelektromos funkcionális elv minden elemét tartalmazzák: száloptikás érzékelők, fényvisszaverő érzékelők polárszűrővel, vagy tiszta tárgyfelismeréshez, szórt-reflexiós (diffúz) üzemmódú érzékelők, szenzorok háttér- és előtér elnyomással, fénykorlátok mérése két kapcsolási ponttal, illetve távolságérzékelők.

Tökéletes funkcionalitás


Mindegyik sorozat intuitív és azonos megjelenést és érzést nyújt a paraméterezés során. A gyors és egyszerű beállítást egy többfordulatú potenciométer és egy nyomógomb teszi lehetővé, az állapot és a diagnosztika megjelenítését pedig egy három LED-et tartalmazó kezelőelem segíti. A szabványosított kereszthasználat minden sorozatra kiterjed. A száloptikás, a fényvisszaverő érzékelők, vagy az R100, R101 és R103 sorozat diffúz üzemmódú szenzorainak paraméterezése ugyanúgy történik, mint az R200 és R201 esetében. Ugyanez vonatkozik a több kapcsolási ponttal rendelkező mérőeszközökre, vagy távolságérzékelőkre.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz