www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Bemutatkozik az Eplan Cogineer Advanced Automation a felhőben

Az Eplan a 2018-as Hannover Messén tartotta meg az Eplan Cogineer Advanced bemutatóját. Az Eplan Cogineer Advanced segítségével az Eplan a „Software as a Service” (SaaS) modell segítségével kínálja saját automatizálási szoftverét. A két funkcionális terület, a Designer és a Project Builder csak felhőalapú megoldásokként használható külön licencekkel. Az adatbiztonság természetesen kiemelt figyelmet kapott: az automatikus sablonképzésre szolgáló makrókat és szabálykészleteket tartalmazó Designerben egy új Rights Management funkció segítségével egyértelműen meghatározhatók a felhasználói jogosultságok.

Bemutatkozik az Eplan Cogineer Advanced Automation a felhőben
Cogineer Advanced.jpg: A Cogineer Project Builderbe bejelentkezett felhasználók hozzáférést kapnak a számukra engedélyezett konfigurációkhoz, kiválasztják a beállításokat és a változatokat, majd egy gombnyomással létrehozzák a vezetékezési dokumentációt.

Az idei Hannover Messén mutatta be az Epan saját automatizálási szoftverének frissített és továbbfejlesztett változatát. Az Eplan Cogineer Advanced kibővített funkcionalitással rendelkezik az interfészek terén és a két funkcionális terület, a Designer és a Project Builder külön engedélyeztetése révén. A Designerben létrehozott modelleket ezáltal csak az a felhasználó csoport szerkesztheti a Designerben, amely az új Rights Management funkcióban ehhez jogosultságot kap. Ez kulcsfontosságú szempont az adatbiztonság szempontjából. Egy másik érdekes tulajdonság az új üzleti modell. A soron következő 2.8-as verzió, amely várhatóan 2018 nyarának végén válik elérhetővé, teljesen felhő alapú szoftverként, tehát szolgáltatásként lesz használható.

XML interfész folyamatintegrációhoz

Az Eplan Cogineer Advanced XML formátumú importálási funkciót tartalmaz, amivel a teljes konfiguráció importálható, beleértve az összes értékkészletet is. Ez egyértelmű előnyökkel jár a felhasználók számára: a szoftver gyorsan integrálható a folyamatokba és a meglévő adatok továbbra is használhatók az automatizált kapcsolási rajz készítéshez. Ez további időmegtakarítást és garantált minőséget jelent a gyakorlatban, elkerülve a duplikált adattárolást és adatbevitelt.

Dinamikus konfiguráció

Az Eplan Cogineer Advanced egy másik új funkciója a tipikus elemek lekérésének lehetősége. A konfigurációs folyamat során a felhasználók dinamikusan kiválaszthatják, hogy mely részfunkciókat vagy részáramköröket kívánják használni egy projekt szerkezeti jellemzőiben. Szintén támogatott a részleges és teljes funkciók többszöri használata. A tipikus elemek lekérése közvetlenül is irányítható a folyamatban létrehozott XML adatok importálásával. A tipikus elemek megjelenítésének legnagyobb előnye az, hogy nem kell 100 százalékos konfigurációt létrehozni a célprojekt minden változatára és struktúrájára. Ez különösen a berendezésgyártásban jelent óriási előnyt, ahol gyakran egyetlen dokumentációs struktúra sem felel meg egy másik projektnek. A berendezés tervezők és a rendszerintegrátorok sok időt takarítanak meg azzal, hogy újra felhasználhatják a konfiguráció egy részét.

A rendszer „gondolkodik”

A logikai függőségek és képletek bevitele jelentősen leegyszerűsödik az Eplan Cogineer minden verziójában. Az új Formula Assistant biztosítja, hogy a logikai feltételek és képletek – tehát egy egész függvény vagy funkcionális csoport teljes kapcsolati ismeretei – még könnyebben és mindenek felett hibák nélkül vihetők be. A konfigurációs változók típusától függően csak az adott típushoz engedélyezett eljárásokat kínálja fel. Ugyanakkor a Formula Assistant a rendelkezésre álló változóneveket is felkínálja „élőben”, a bevitelkor. Így elkerülhetők a beviteli hibák, ami folyamatosan magas minőséget biztosít a projektek előrehaladása során.

Tudjon meg többet a www.eplancogineer.com oldalon

Bemutatkozik az Eplan Cogineer Advanced Automation a felhőben
Cogineer Advanced2.jpg: A konfigurációs változók vagy azok megjelenítési nevei automatikusan definiálják a felhasználói felületet a Project Builder alkalmazásban.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz