www.magyar-mernoki.com
TOSHIBA

Prémium hatékonyság, kényelem és teljesítmény a kisipari klímarendszerekben

A+++ energiaosztályú R32 Super Digital Inverter kültéri egységet mutatott be a Toshiba

Prémium hatékonyság, kényelem és teljesítmény a kisipari klímarendszerekben
-Toshiba Super Digital Inverter R32_kültéri egység_2LE modell

A Toshiba új generációs Super Digital Inverter (SDI) kisipari légkondicionálója A+++ energiaosztályba sorolható. A környezetbarát R32 hűtőközeggel felszerelt, Japánban gyártott készülék teljesen megújult vázszerkezettel, nagy hatásfokú hőcserélővel és nagy hatékonyságú DC ventilátormotorral rendelkezik. Ezek a tartozékok a Toshiba csúcstechnológiás DC kettős-forgódugattyús kompresszorával és vektorvezérelt inverter technológiájával kombinálva maximális hatékonyságot és kényelmet nyújtanak -27°C és +52°C közötti külső hőmérséklet mellett. Az egyedülálló SEER (szezonális energiahatékonysági tényező) és SCOP (szezonális teljesítmény együttható) értékeket és kivételes megtérülési mutatókat elérő új SDI egyfázisú változatban, 5.0 - 6.7 - 10.0 és 12.0 kW teljesdítménnyel kapható. A készülék építmények széles köréhez illeszthető, négyutas Smart Cassette kazettás beltéri egység és az új távezérlő használatával pedig olyan innovatív funkciók válnak alkalmazhatóvá, mint az energiafelügyelet.

A Toshiba új, prémium, zászlóshajó modellje kisebb üzletek, irodák és éttermek számára ajánlott, amelyek mindeddig korábbi generációs kültéri egységeket használtak. A 3 LE teljesítményű egység SEER-értéke 9,40, míg SCOP-mutatószáma 5,51, mindkettő a kategória legjobb értékének számít. A magas hatásfok eléréséhez a Toshiba a legújabb generációs inverter technológiát alkalmazta, így pontosan tudja szabályozni az összes paramétert és bármilyen feltételek mellett zavartalan szabályozást garantál energiapazarlás nélkül. A magas rendszerhatékonyság érdekében a készenléti fogyasztást is csökkentették 50%-kal. A készülék képes akár 10%-os részterheléssel működni, így az enyhébb időjárást hozó hónapokban - amikor nem feltétlenül nem szükség a teljes kapacitás mellett működő fűtésre, vagy hűtésre - jelentős energia megtakarítás érhető el. A Toshiba becslése szerint a légkondicionálásban a teljes terhelésre csak az összes üzemidő 5%-ában van szükség és messze gyakoribb a részterhelés alkalmazása. Ezáltal, valamint az energiatakarékos be- és kikapcsolás, illetve a sima és pontos ventilátor sebességgel történő fűtés vagy hűtés révén az SDI sokkal kevesebb energiát fogyaszt - olyan befektetésarányos megtérülés (ROI)  mellett, ami messze felülmúlja az alacsonyabb árú és energiapazarló alternatívákat.

A Toshiba 2014 óta gyárt sikeresen R32 közeggel működő hűtőrendszereket Japánban, így az új kültéri egység már egy bevált technológiára épül. Az új SDI az R410A hűtőrendszerhez hasonló üzemeltetési, biztonsági és felszereltségi paraméterek mellett érhető el, de annál 14%-kal kevesebb hűtőközeget tartalmaz, ami a 70%-al kisebb CO2 egyenértéket jelent. A jelentősen kisebb globális felmelegedési potenciál (GWP) értéknek köszönhetően a környezetbarát kültéri egység jelentős mértékben hozzájárul a klímavédelemhez azonos telepítési munka mellett. Az SDI használható új rendszerként, vagy már meglévő, elavult légkondicionáló rendszerek energiahatékony és környezetbarát helyettesítőjeként (a régi R407C és R410A csövek újrafelhasználhatók). A maximális beépítési rugalmasság érdekében a beltéri egységek kompatibilisek az R32 és az R410A hűtőközeggel.

Az alkalmazási kört és a rugalmasságot tovább tágítja az SDI azon képessége, hogy önmagában, vagy iker konfigurációban is alkalmazható négyutas kazettás, mennyezeti, oldalfali, normál vagy keskeny légcsatornás beltéri egységekkel. A hatalmas, 75 méteres csőhossz és az akár 30 méteres beépítési magasság révén az SDI valóban mindenfajta projektigényhez illeszthető az optimális légelosztás érdekében.

A Toshiba bemutatta az új, Smart Casette négyutas, kazettás készülékét is, amely az SDI fejlett funkcióira épül, így használatával jobb működés, valamint nagyobb hatékonyság és kényelem érhető el és nagyban segíti a kisebb üzletek, irodák és éttermek komfortérzetének növelését. Számos új felszereltséggel rendelkezik, így hatékonyság-optimalizált DC ventilátormotorral, megnövelt, új kialakítású légterelőkkel és jobb hőcserélő kialakítással, melyek mind hozzájárulnak az SDI piacvezető SEER és SCOP értékeihez.

Az SDI-hez illeszkedő négy modellnél a fűtőteljesítmény akár a 14 kW-ot, míg a legnagyobb egység esetében a hűtési teljesítmény a 12,5 kW-ot is elérheti (5 LE SDI külső egységgel kombinálva). A hőcserélő modul olyan különleges felületkezelést kapott, amely megakadályozza, hogy szennyeződés vagy olaj tapadjon a felületére, egy öntisztuló művelet gátolja a por letapadását és a penész képződését az üzemidők során. A kazettás beltéri egységek lapos kialakítása és elegáns megjelenése minden dekorációs stílusnak megfelelő kiegészítője lehet. Az egyéni és irányított zsaluvezérlés és egy kiegészítő kihasználtsági szint érzékelő segít a levegő megfelelő elosztásában és az energiapazarlás csökkentésében.

A felhasználóbarát kezelés érdekében megújításra került az SDI távirányítója is, lehetővé téve a nagyobb teljesítményszintek elérését, az energiaveszteség minimalizálását és a rendszer megbízhatóságának felügyeletét mind az üzembe helyező, mind a felhasználó részéről. A rugalmas dátum-, idő- és kényelmi beállítások több nyelven is lehetővé teszik a fogyasztási napok, vagy hónapok szerinti összehasonlítást és szivárgásérzékelőkkel pedig megfelelő védelmi szintek érhetőek el.

Prémium hatékonyság, kényelem és teljesítmény a kisipari klímarendszerekben

-Toshiba Super Digital Inverter R32_kültéri egység_4-5LE modellek
Prémium hatékonyság, kényelem és teljesítmény a kisipari klímarendszerekben

-Toshiba Super Digital Inverter R32_kültéri egység_3LE modell

Prémium hatékonyság, kényelem és teljesítmény a kisipari klímarendszerekben

-Toshiba_beltéri egység négyutas Smart Cassette

Prémium hatékonyság, kényelem és teljesítmény a kisipari klímarendszerekben

-Toshiba_RAV VRF_Lite Vision vezetékes Remote_RBC-AMS55E-ES/EN

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz