www.magyar-mernoki.com
Amphenol Air-LB

Ipari kábelbilincsek

A kábelbilincsek egyedülálló tervezése számos felhasználási előnyt kínál. A nagy teljesítőképesség könnyű alkalmazhatósággal és kimagasló kábelvédelemmel párosul. A belső felületre sajtolt szilikonbetét megvédi a kábelt a rázkódás és ütés okozta károsodástól, miközben lehetővé teszi az axiális kiegyenlítő mozgást.

Ipari kábelbilincsek
Egyszerű alkalmazás
A természetes színű, hőre lágyuló műanyagból készült bilincsekbe a kábelköteg könnyen behelyezhető. A bilincsek robusztus kivitelűek: a 6.6 jelzésű poliamid alapanyag nem érzékeny a durvább bánásmódra sem, deformálás után újra felveszi az eredeti alakját. Miután a kábeleket megfelelően pozicionálták, a kábelbilincsek zárása 5 mm-es kábelrögzítőkkel történik. De a kábelköteg gyorskötöző alkalmazása nélkül sem esik ki a bilincsből, még akkor sem, ha a nyílás lefelé van. A kábelbilincs egyszerűen M5-ös csavarral és alátéttel rögzíthető az adott konstrukcióra (más fajtájú rögzítés is választható). Ennek köszönhetően a kábelbilincsek bárhová felszerelhetők még a kábelezés előtt, vagy később is, amikor már a berendezés kábelezése megtörtént.

Kábelvédelem
A belső szilikonbetét csillapítja az ütést és a rázkódást, ezzel megakadályozza a kábel sérülését. A kábelköteg és a bilincs közötti bordás felület lehetővé teszi a kábelek axiális mozgását, ezzel a szerkezet mozgásának átvételét, amelyre a kábelszorítókat rögzítették. Ezzel elkerülhető a bilincs vagy a kábelek szakadása. A szilikonréteg túlnyúlik az érintkezőfelület élein, így a kábelek teljesen zárt kábelbilincs esetén sem akadnak be.

Teljesítmény és jellemzők
A kábelbilincsek nagymértékben ellenállnak a mostoha alkalmazási körülményeknek: alkalmazhatósági hőmérsékletük tartománya - 55 °C-tól +150 °C-ig terjed, tűzállóságuk megfelel az UL 94 V0 szabványnak, és ellenállnak a legtöbb ásványi és szintetikus olajnak. Nyolcféle méretben kaphatók, amelyek 5–48 mm átmérő kábelkötegek befogadására alkalmasak; a nyolc méret teljesen lefedi a kábelkötegek szokásos átmérőtartományát.

A kábelbilincseket elsősorban ütésnek és erős rázkódásnak kitett környezetekben való felhasználásra szánják, de más erős igénybevételeknek, illetve szélsőséges hőmérsékletű alkalmazási feltételeknek is megfelelnek, például mozgó vagy rázkódó berendezésekben és gépekben (liftek, rázkódó gépek, robotok stb.), alagutakban.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz