www.magyar-mernoki.com
Seco Tools

Az új Seco Jetstream Tooling® nagynyomású hűtést biztosít menetesztergálás közben

A Seco Tools korábban már bemutatta a menetesztergálásnál használt hasábkések hűtéséhez alkalmazott Jetstream Tooling® nagynyomású hűtési technológiát. Az új kínálat külső alkalmazásra szánt hasábkéseket, belső alkalmazású fúrórudakat, valamint Steadyline rudakkal használatos GL-fejeket foglal magába.

Az új Seco Jetstream Tooling® nagynyomású hűtést biztosít menetesztergálás közben
HQ_IMG_Jetstream_Tooling_Thread_Turning.jpg

A Jetstream Tooling menetesztergálási befogók nagynyomású hűtőfolyadék-sugarat (akár 150 bar/2175 psi, vagy tömlős csatlakozás esetén 275 bar/3988 psi hűtőfolyadék-bevezetéssel) – irányítanak a vágóélhez közeli optimális területre, ezzel lehetővé téve a forgács elvezetését vagy -terelését a vágóterülettől. A szerszámbefogók 22 külső, 28 belső és 14 GL-fejes típusban állnak rendelkezésre, 16-os, 22-es és 27-es lapkafészekméretben.

A titánból és hasonló anyagokból készült alkatrészek esetében a Jetstream Tooling technológia akár a menetesztergálás során létrejövő szívós forgácsok megtörésére is képes, így meghosszabbítja a szerszám élettartamát. Acél és korrózióálló acél menetesztergálása esetén az új szerszámok által kínált fejlettebb forgácsirányítási képesség akár 30–60%-kal magasabb potenciális esztergálási sebességet tesz lehetővé – a menetfelület minőségének romlása nélkül.

A hasábkések a JETI és Duojet funkcióval is rendelkeznek. A JETI funkció tömlős csatlakozás nélkül vezeti át a hűtőfolyadékot a késen, a Duojet funkció pedig egy vagy több hűtőfolyadék-sugarat bocsát ki egy másik irányból. Ezen funkciók beépítése optimalizált hősemlegesítést, hatékony forgácseltávolítást, hosszabb és kiszámíthatóbb szerszám-élettartamot, valamint jobb minőségű menetfelületet biztosít a menetesztergálási folyamatok során.

A JETI funkció hasáb késekkel történő használatához adapterekre van szükség. A megújult kínálat magába foglal homlok- és csillagrögzítéses adaptereket a C5-ös, C6-os és C8-as Seco-Capto™ tornyokhoz, valamint csillagrögzítéses adaptereket a HSK-T 63 típusú, többcélú géporsó-csatlakozásokhoz. Az adapterek a 20 és 25 mm-es hasáb-méretre lettek tervezve.

A Jestream Tooling menetesztergálási befogókkal és adapterekkel kapcsolatos további információért vegye fel a kapcsolatot a helyi Seco-képviselettel, vagy látogassa meg Jetstream Tooling termék-weboldalunkat.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz