www.magyar-mernoki.com
EPLAN

A felhők közé tart az Eplan Cogineer

A 2017-es Hannoveri Vásár során bemutatott Eplan Cogineer mára az Eplan Platform szerves részévé vált. A kapcsolási rajzok és fluidtechnikai konstrukciók könnyű és gyors létrehozását lehetővé tevő szoftver extra lendületet ad az automatizálásnak. Az SPS IPC Drives kiállításon az Eplan még a piaci bevezetés előtt betekintést engedett a szoftver első felhőalkalmazásába. A Microsoft Azure-alapú Eplan Cogineer ezentúl felhőalapú mérnöki megoldásként is használható.

A felhők közé tart az Eplan Cogineer

Az idén bemutatott Eplan Cogineer minden tekintetben innovációnak számít az automatizálásban. A kapcsolási rajzok és fluidtechnikai konstrukciók automatikus létrehozását lehetővé tevő Eplan szoftver most a felhők közé költözött. A nürnbergi SPS IPC Drives automatizálási kiállításon még a piaci bevezetés előtt bemutatkozott az Eplan Cogineer felhőalapú verziója is. A Microsoft Azure-ral együttműködve a gyártó ideális szoftvermegoldást talált a biztonságos, globális adateléréstől az átfogó IT-infrastruktúra egyszerű létrehozásáig. A Microsoft Azure lehetővé teszi az adatok mentését, archiválását és frissítését anélkül, hogy a felhasználók részéről bármilyen szakirányú ismeretet feltételezne. Az Eplan Cogineer egyszerű működésének titka a vonalvezető: a meglévő makrók segítségével minden Eplan felhasználó azonnal nekikezdhet a munkának, létrehozhat szabálykészleteket és konfigurátorokat programozási ismeretek nélkül is. Az Eplan által alkalmazott értékesítési koncepció is újszerűnek számít, hiszen az előfizetéses alapon történő szoftverlicenszelés nem általánosan elterjedt az iparban. Az előfizetéses konstrukcióval az Eplan Cogineer felhasználói az egyszerű kezelhetőség mellett a befektetési kockázatoktól is mentesülnek. A licenszek dinamikusan, vagy ideiglenesen kiegészíthetők a cég megrendelés állományától függően 

Az Eplan Cogineer két funkcionális területre, a Designer és a Project Builder felületekre osztható. Az utóbbi egy konfigurációs változók alapján létrehozott felhasználói felület és a technológia most először mutatkozott be az elektrotechnika terén. A közelmúlt kísérleti fázisában résztvevő felhasználók pozitív megerősítést adtak a fejlesztési koncepcióra. A nagy-britanniai Bridlingtonban található AB Graphic International Inc., is tesztelte az Eplan Cogineert, miközben több licenszet is használ cégen belül. Ken Lomas, az AB Graphic International Control Systems mérnöke szerint «több gépen is használtuk az Eplan Cogineert. Miközben egy kolléga a korábbi munkamódszert követte, a megszokott hat órával szemben én 5-10 perc alatt elkészítettem egy rajzot az Eplan Cogineerrel. A szoftver másik azonnal látható előnye, hogy segít a potenciális hibák elkerülésében is.» 

A vezető intralogisztikai cégként számon tartott Jungheinrich Logistics szintén az új szoftverre támaszkodik. Michael Reising, az offenbachi Jungheinrich Projektlösungen elektrotechnikai fejlesztési vezetője szerint «a tesztfázis során rendkívül pozitív tapasztalatokat gyűjtöttünk az Eplan Cogineer szoftverről. Munkatársaimmal azonnal meg tudtuk kezdeni vele a munkát, az Eplan tanácsadói pedig gyakorlati tanácsokkal és trükkökkel támogattak minket. Nyilvánvalóvá vált, hogy Eplan Cogineer nagyon hasznos eszköz a konfiguráció terén, ezért Offenbachban a szoftver állandó használatára rendezkedtünk be és néhány nap alatt el is végeztük a bevezetését.»

 

Adatok a felhőben

Mind a Designer, mind a Project Builder funkcionális területei már közvetlenül a felhőből is elindíthatók. Mivel az Eplan Platformba építették be, a felhasználói regisztráció és adminisztráció is rendkívül egyszerű. A könyvtárakat és a konfigurátorokat a Microsoft Azure szolgáltatja, vagy a felhőben tárolják, így a projekt legfrissebb változata a világ minden tájáról mindig hozzáférhető. Ez a munkamódszer a legújabb technológiát használja fel. A vállalatok számára további előny, hogy az üzleti és IT kérdések - például a biztonsági mentések - a felhasználóról a felhőre tevődnek át anélkül, hogy ehhez vállalati hardverekre, vagy adminisztrációra lenne szükség. A felhasználók mindig az Eplan Cogineer legfrissebb verziójával dolgozhatnak. 

Részletes információ a www.eplancogineer.com oldalon található. A felhők közé tart az Eplan Cogineer

A felhők közé tart az Eplan Cogineer

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz