www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Pozícionálás maximális megbízhatósággal Nagy olvasóablak és megnövelt kódméret emeli a 2D rendszer teljesítményét

A Pepperl+Fuchs PXV 2D abszolút pozícionáló rendszere új mércét állít fel a megbízhatóság és az egyszerű kezelhetőség terén. A nagy olvasóablakkal a rendszer megfelelő számú kódot tud áttekinteni akár irányváltók elhelyezése, vagy a kódszalag módosulása esetén is. Minden esetben garantált a pontos pozícionálás.

Pozícionálás maximális megbízhatósággal    Nagy olvasóablak és megnövelt kódméret emeli a 2D rendszer teljesítményét
DataMatrix-Codeband SafePXV

A Pepperl+Fuchs a PCV rendszer során végigvitt hat éves fejlesztői tapasztalattal felvértezve látott neki a PXV létrehozásának. Az olvasóablakot 120 x 80 mm-re növelték, ennek következtében az adatmátrix kódszalag mindig a detektálási tartományon belül helyezkedik el. A szerelés és az üzembe helyezés egyszerűbbé vált, miközben tovább javult a gyártóüzem rendelkezésre állási ideje. Az olvasóablak megnövelt mélységű fókusztávolsággal rendelkezik, így egyidejűleg akár több kód is rögzíthető és a többszörös redundancia a helyzetmeghatározást is biztosítja.

A piacon elérhető más rendszerektől eltérően a PXV működéséhez csak egy 2D kamerára van szükség, amely biztosítja az irányváltók által keltett detektálási hibák megszüntetését. Ennek elkerülése érdekében a kétkamerás rendszerek eltérő pozíciójeleket tudnak fogadni ezekről a területekről.

A mindennapi működés során gyakorlatilag elkerülhetetlen a kódszalag bizonyos mértékű szennyeződése. A PXV kódjait ezért 15 x 15 milliméter méretűre növelték a felbontás veszélyeztetése nélkül, a „durva szemcseméretű” kialakítás pedig biztosítja, hogy a szennyeződés ne befolyásolja negatívan a kódokat. A redundáns felismerésnek köszönhetően a rendszeren az egyedi kódok megsemmisülése sem fog ki. A kódszalag akár 80 milliméter hosszan is felszakítható anélkül, hogy a pozícionálás pontossága csorbát szenvedne.

Innovatív biztonságtechnika


Az új safePXV mindent képes kezelni, amire egy egyetlen szenzorral felszerelt pozícionáló rendszer fizikailag képes lehet. Az új biztonságtechnika a 2D olvasót egy háromszínű DataMatrix kódszalaggal kombinálja. A speciális kódszalag két, egymást fedő vörös és kék adatmátrix kódot tartalmaz. A 2D olvasót két különböző színű LED gyűrűvel szerelték fel – szintén vörös és kék színekben. Ezeket a gyűrűket külön aktiválják, majd mindegyikük csak egyetlen Data Matrix kódot olvas be. Ennek eredményeként mindig garantált a SIL 3/PL abszolút pozíciónálás.

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz