www.magyar-mernoki.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Két legyet egy csapásra Induktív pozíciómérés – ipar 4.0-kompatibilis megoldásban

A Pepperl+Fuchs új PMI F90 induktív pozicionáló rendszere pontosan detektálja egy aktuátor abszolút pozícióját, vagy a két aktuátor közti távolságot. Az IO-Link technológiának köszönhetően a rendszer átfogó kommunikációs funkciókkal rendelkezik és az ipar 4.0 koncepcióra épült alkalmazások számára is megfelel. A szabadalmaztatott többtekercses technológia maximális mérési pontosságot garantál.

Két legyet egy csapásra    Induktív pozíciómérés – ipar 4.0-kompatibilis megoldásban
PMI F90 80 mm-es mérési tartománnyal

Az új PMI F90 induktív pozicionáló rendszer működésének alapja az egyedülálló, szabadalmaztatott többtekercses rendszer. Az aktuátor abszolút pozíciója egy tekercs mérési jeleként pontosan detektálható. Az analóg pozíciójel elküldésén kívül kapcsolási pontok is meghatározhatók. A szenzor két aktuátor pozíciójának, illetve a köztük lévő távolság kijelzésére is alkalmas, ami azt jelenti, hogy minimális mérési feladatok mellett is dinamikus pozicionálási feladatok végezhetők el.

A szenzor IO-Link interfésze folyamatos adatáramlást tesz lehetővé, ami különösen az ipar 4.0 kompatibilis alkalmazások számára elengedhetetlen. Az eseménynaplók, a hibaüzenetek, a jel minőségadatai, az eszközállapot és az üzemórák mind közvetlenül az IO-Link master által olvashatók le.

A PMI F112 és PMI F166 szenzorcsalád korlátozott beépítési helyekre, illetve zord ipari környezetbe ajánlott változatokat is tartalmaz. A kompakt szerkezet a szenzorok a legszűkebb helyeken történő felszerelését is lehetővé teszi, a masszív fémház pedig a külső behatásoktól védi meg a berendezést.

Az induktív mérési elv előnyei minden eszközre vonatkoznak: érintésmentes működés, alacsony kopás és karbantartásmentes, szennyeződéstől védett és az interferenciára rezisztens alkalmazás. Általánosságban minden acéltárgy használható aktuátorként, mert az induktív rendszer működése nem a mágneses aktuátorokon alapul.

• Távolság független pozícióérzékelés
• Programozható mérési és kapcsolási tartomány
• Mérési és kapcsolási funkciók egyetlen eszközben
• Paraméterezés IO-Link segítségével
• ATEX Zone 2/22 változatokban is elérhető

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Mindig megbízható dőlésértékek

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz