www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Tervezői sokoldalúság

Az Eplan Platform új, 2.7-es verziója már a magyarországi felhasználók számára is elérhetővé vált. A platform konzisztens digitalizálási rendszere és a mérnöki folyamatok interdiszciplináris fókusza lehetővé teszik az adatok továbbfejlesztését az egész értékláncon keresztül. A hatékonyabb tervezést tizenkilenc szoftvernyelv, számos részletfrissítés és az automatizálási technológiához - beleértve a Siemens TIA Portalt és a Mitsubishi Melsoft IQ-t - történő kétirányú kapcsolódás garantálják.

Tervezői sokoldalúság

Az elektrotechnikai és fluid technikai technológiákhoz, vezérlőszekrények tervezéséhez és folyamatirányításhoz használt Eplan Platform megoldások egységes adatbázist használnak és a projektinformációk a folyamat minden lépésére átvihetők a tervezéstől kezdve a gyártásig és a karbantartásig. Minden alkalmazás középpontjában az úgynevezett «egyetlen igazságforrás» áll. A rendszerszolgáltató Eplan a platformot az automatizálási technológia következetes digitalizálásának alapjaként pozícionálta. A globális elérhetőség érdekében a szoftver tizenkilenc nyelven érhető el. A török nyelvű verzió és a román felhasználói felület a platform nyelvi támogatásának sokoldalúságát egészítették ki.
 

Sablonok létrehozása és újrafelhasználása 

Számos fejlesztés történt a platform egyes témaköreiben. Az elektronikai és fluidtechnikai sablonok kibővített meghatározási lehetőségeinek felhasználásával a felhasználók könnyebben szabványosítják projektjeiket és újra felhasználhatják az adatokat 1:1 arányban. A makró dobozok már törtvonalként is kialakíthatók, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyedi definíciókat hozzanak létre a sablonok számára, így felgyorsul a szabványosítás folyamata. A sablontípusok a kapcsolási rajzok automatizált létrehozására kifejlesztett Eplan Cogineer elindítására is alkalmasak. Nürnbergen mutatkozik majd be a felhasználók által nagy várakozásokkal kísért felhőalapú verzió is.

A folyamatirányítás terén az egyik legfontosabb újítás az Eplan Preplanning új csővezetékmodulja. A még részletesebb dokumentáció a csővezetékadatokat is tartalmazza a folyamat még korábbi szakaszában. A kábelszerelés technológiája is egyszerűbbé vált a felhasználók számára. A hőre zsugorodó csövek lehetővé teszik a dugós csatlakozók 2D és 3D tervezési környezetekben történő egyszerű hozzárendelését és javultak a csatlakozó hardverek megtekintési lehetőségei is. Így még részletesebb gyártási dokumentáció hozható létre, ami felgyorsítja a vezetékezés folyamatát is. Az újítások széles tervezési opciók egészítik ki, mint például a tulajdonság konfigurációk a modellnézetben, kibővített gyártási interfészek az Eplan Pro Panelben és az új kliens-szerver technológiával továbbfejlesztett Eplan Smart Wiring.
 

Adatcsere a villamosmérnökök és automatizálási mérnökök között 

Az interdiszciplináris adatcsere az Eplan Platform és a Siemens TIA Portal közi új interfész fejlesztésében is központi szerepet kapott. Az ipar 4.0 koncepciónak megfelelő, egyre népszerűbb AutomationML formátum már a jövőt jelzi. A Mitsubishi Melsoft IQ automatizálási platformmal is zökkenőmentesen működő kétirányú adatcsere kibővült, ami az SPS IPC Drives kiállításon kerül bemutatásra. A felhasználók a projekt bármely szakaszában kicserélhetik az adatokat mindkét irányban, szerkeszthetik, majd szinkronizálhatják is a projektet. Ez szükségtelenné teszi a változások időigényes, gyakran többkörös manuális újraellenőrzését, vagy az interatív megközelítést, ami azt jelenti, hogy a mérnökök egy lépéssel közelebb kerülnek a teljes folyamat digitalizálásához az Ipar 4.0 és az „IoT”, Tárgyak Internete koncepció által lefedett területeken. Ennek előfeltétele azonban a tervezéstől a gyártásig, a működtetéstől a karbantartásig minden folyamat és adat konzisztens digitalizálása. Ez az egyetlen módja annak, hogy a „Okos tervezés”, az „Okos gyártás” és az „Okos adatok” kulcsszavak valóban életünk mindennapi részét képezzék.

Tervezői sokoldalúság
Tervezői sokoldalúság

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz