www.magyar-mernoki.com
EPLAN

Eplan Preplanning csővezeték modullal

Minél korábban strukturáljuk és rendszerezzük a meglévő tervezési adatokat, annál jobban megkönnyítjük az életünket. Ez különösen igaz a korai projektfázisokban létrejövő kulcsfontosságú kapcsolati adatokra, beleértve a csővezeték definíciókat és információkat, valamint a kábeladatokat. Az Eplan Preplanning új verziója már saját csővezeték modult is tartalmaz. A felhasználóknak lehetőségük nyílik arra is, hogy kábelezési adatokat definiáljanak, mint a későbbi tervezési folyamatok specifikációit. A csatlakozási adatok központi kezelése a projektminőség javításával párhuzamosan a szükséges ráfordításokat is csökkenti.

Eplan Preplanning csővezeték modullal
Preplanning_EN.jpg: Az Eplan Preplanning 2.7-es verziója lehetővé teszi a csővezetékek könnyű tervezését az előtervezéstől a műszerezési folyamatábrák (P&I diagramok) segítségével végzett részletes tervezésig.

Az Eplan Preplanning legújabb, 2.7 verziója szeptemberben válik elérhetővé, tovább bővítve az Eplan Platform alkalmazási területeit. A projektinformációk és a tervek korai meghatározása – legyen szó akár adatbázis-orientált, vagy grafikai alkatrésztervezésről – lehetővé teszi a mérnöki folyamatok mélyebb integrációját és hatékonyságuk növelését, az alaptervek kidolgozásától egészen a részletes tervezésig. Ez az úgynevezett kapcsolattervezési objektumokkal érhető el, amelyek meghatározzák, hogy mely szegmensek kapcsolódnak egymáshoz és meghatározzák például a csővezetékeket vagy a kábeleket az előzetes tervezés során.

A csővezetéket meghatározó adatok magukban foglalják a csőosztályt, valamint az adott csővezetéken átfolyó anyagot – beleértve például a vizet, az olajat, vagy az oxigént. A Szegmens Sablon Navigátorban a felhasználók sablonként megadhatják a projekthez szükséges csőosztályokat és anyagokat az összes releváns adattal együtt. Az adatokat nem kell külön megadnunk a szegmensekbe és a csővezeték-definíciókba, ami jelentősen felgyorsítja a projektet.

Az új 2.7-es verzióban a csőosztály az előzetes terv minden szegmenséhez hozzá van rendelve és a csővezeték tervezési objektumának és a csővezeték-meghatározó pontjainak beviteli mezőjévé válik, így egy Csőosztály Sablon kiválasztása is lehetségessé válik. A Csőosztály Sablonhoz a felhasználók olyan részeket is tárolhatnak, mint csőszakaszok, szerelvények és szivattyúk. A későbbiek során csak a csőosztályhoz rendelt alkatrészek választhatók ki a szegmensek komponenseként.

Előnyök a felhasználók számára: a csővezeték-hálózat helyét automatikusan meghatározza az Eplan Preplanning. A csőosztályra vonatkozó és a kiegészítő adatok a csatlakozások, csatlakozási pontok és funkciók megfelelő jellemzői révén tárolhatók. A kiválasztott csövek a csővezeték használatával színkódolhatók, és további automatikus összekötő vonalak hozzáadásával a csővezeték darabonként bővíthető a P&I diagramok összes lehetséges kapcsolatán keresztül.

Háttér

Az Eplan Preplanning segítségével a felhasználók az Eplan Platformban kezdeti tervezési lépéseket végezhetnek el a termékfejlesztési folyamat korai szakaszában. Egy gép, vagy berendezés tervezése során külön fázisok határozhatók meg, amelyekben a koncepció folyamatosan finomítható és a kezdeti elnagyolt ötletekből és tervekből kikristályosodik, majd véglegesedik a gép összeszerelésére és gyártására vonatkozó összes szükséges dokumentáció és információ. Az előzetes tervezés fázisában határozzák meg a gép/berendezés műszaki működési területét és megbecsülik a kezdeti mennyiségi struktúrákat. A cél a technikailag legelőnyösebb koncepció kidolgozása és a későbbi részletes tervezés specifikációinak meghatározása. Az előzetes tervezés alapján követhető a kapcsolási rajzok létrehozása és az összeállítás ütemezése. A P&I diagramok a berendezés dokumentációjának szerves részét képezik.

Az Eplan Preplanning 2.7-es verziójának előnyei

• A csővezetékek meghatározása a forrás és rendeltetési hely szerint, a P&I diagramok megrajzolása előtt
• Az azonosító és leíró adatok hozzárendelése a csővezetékekhez, például a kijelölésekhez
• A csővezetékek meghatározása a P&I diagramon a csövek és műszerek kijelölt sorrendjével
• A csővezetékek tetszés szerinti beszúrása, vagy eltávolítása
• Csővezeték-specifikus kiértékelés

  További információkért kérem forduljon …

LinkedIn
Pinterest

Csatlakozzon a 155 000+ IMP követőhöz